powered by Surfing Waves

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της σύμπραξης να πληρώσει ο δήμος τα δικηγορικά των 7 κοπανατζήδων συμβούλων



Στις 28-12-2017 η σύμπραξη παράταξης Στεργίου αποστατών ψήφισε κατεπειγόντως  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να  υποκαταστήσει την Οικονομική Επιτροπή σε σοβαρές αποφάσεις (επικαλούμενοι το άρθρο 72 παρ.3 του Ν. 3852/2010 πού δίνει αυτή την δυνατότητα) και όρισαν τον κ. Μάρκου σαν δικηγόρο με επιβάρυνση του δήμου να υπερασπισθεί τους 7 πειθαρχικά διωκόμενους συμβούλους. Την απόφαση αυτή ψήφισαν 5 από τα 6 μέλη της οικονομικής επιτροπής (ο 6ος απουσίαζε). Παράνομα και ανήθικα την ψήφισαν και 4 από τους διωκόμενους πού είχαν υλικό και ηθικό συμφέρον.

Τρεις μέρες μετά στις 2Ιανουαρίου 2018 χωρίς να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις
1.Δεν υπήρχε αίτημα των ενδιαφερομένων Δημοτικών Συμβούλων καταχωρημένο στον Δήμο.
2.Δεν υπήρχε προσφορά δικηγόρου καταχωρημένη στο πρωτόκολλο του Δήμου.
3.Δεν ζητήθηκαν προσφορές από την υπηρεσία και
4. χωρίς να ανακληθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η προηγούμενη απόφαση της στις 28.12.2017

η οικονομική επιτροπή με εισήγηση του κ. Ιωάννη Καντζούρα όρισε τον κ. Κωνσταντίνο Μάρκου ως πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση των επτά  κοπανατζήδων δημοτικών συμβούλων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο0 στη Λάρισα, την 12-1-2018.

Ως γνωστό οι αιρετοί δεν δικαιούνται νομική υποστήριξή στις περιπτώσεις αστικής ή πειθαρχικής τους δίωξης (εγκύκλιος 35379/2013/17.3.2014 ) .

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση πού δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια ακύρωσε αυτή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να πληρώσει ο δήμος τα δικηγορικά των 7 κοπανατζήδων συμβούλων.

Η απόφαση  της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης

Ακυρώνουμε την αριθ. 3/2018 (ΑΔΑ: ΨΣΑΚΩΛ5-ΨΦ9) απόφαση της οικονομικής επιτροπής του
Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με την οποία αποφασίζεται, ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση των επτά ξεχωριστών υποθέσεων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 παρ. 2 του Ν.3852/10 στη Λάρισα , έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης απόφασης Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει προσφυγή εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοσή της ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτήςενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Οι λόγοι της ακύρωσης


- δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό σχετική πίστωση (άρθρο 158 παρ. 6 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄ 114)
- οι δήμοι βαρύνονται με τη δαπάνη νομικής υποστήριξης των αιρετών και των υπαλλήλων, οι οποίοι διώκονται για αδικήματα που φέρεται ότι τελέσθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (άρθρο 51 του Ν 3979/11)
- στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. (εγκ.ΥΠ.ΕΣ. 35379/ 2013/17.03.2014)






Διαβάστε επίσης


Σκάνδαλο: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πληρώσει ο δήμος για την υπεράσπιση 7 κοπανατζήδων Δημοτικών Συμβούλων πού πάνε Πειθαρχικό



Τραγελαφική πελαγοδρόμηση της σύμπραξης για την υπεράσπιση με λεφτά του δήμου του "δικαιώματος" στην κοπάνα. Νέα απόφαση


Ολόκληρη η αἰσχρόγελη απόφαση της σύμπραξης να χρεωθεί ο δημος τα 504 Ευρώ για δικηγορικά των κοπανατζήδων. Αυθημερόν όλα.


Κόρακας κοράκου: το Δημοτικό Συμβούλιο με συνοπτικότατες διαδικασίες βγάζει αθώους και τους 7 κοπανατζήδες συμβούλους

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.