powered by Surfing Waves

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας ενός ακόμα κατοίκου της βόρειας Εύβοιας προς τους Υπουργούς:


Επιστολή διαμαρτυρίας ενός ακόμα κατοίκου της βόρειας Εύβοιας προς τους Υπουργούς: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Μπαίνω στην διαδικασία να σας γράψω αυτή την επιστολή, γιατί η συμμετοχική σας δημοκρατία δεν μου δίνει άλλο περιθώριο έκφρασης. Βλέπετε, κάναμε συνελεύσεις με εκατοντάδες άτομα, γέρους, νέα παιδιά, ντόπιους ανθρώπους που μένουμε εκεί μόνιμα, ανθρώπους που κατάγονται και έχουν μεγαλώσει εκεί, ανθρώπους που δεν μένουν στην στείρα άρνηση την οποία ξέρετε να αποδομείτε -και καλά κάνετε-, άλλα αναλύουν την κατάσταση στην περιοχή μαζί με επιστήμονες, συνταγματολόγους και πανεπιστημιακούς και καταθέτουν προτάσεις θετικές για τον τόπο. Μιλάω για την κεντρική και Βόρεια Εύβοια, όπου η ΤΕΡΝΑ έχει κινήσει γή και ουρανό για να χτίσει εκεί το εργοστάσιο της που μοναδικό σκοπό θα έχει να πουλάει ενέργεια στο κράτος και να κερδίζει χρήματα. Θεμιτό? Απόλυτα. Με την παρούσα επιστολή δεν σκοπεύω να ζητήσω την κατάλυση της ελεύθερης αγοράς. Κατά πόσο όμως είναι θεμιτό στον δρόμο αυτό η τοπική αρχή να καταπατάει νόμους, χωροταξικά σχέδια, να αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων της? Και το κεντρικό κράτος, η κυβέρνηση, τι ρόλο παίζει? Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, άλλα έχετε διαλέξει για σύμμαχο σας, εκτός από την ίδια την ΤΕΡΝΑ, έναν γραφικό δήμαρχο που σκίζει επίσημα έγγραφα στο δημοτικό συμβούλιο, που φέρνει μπράβους για να τραμπουκίσουν κατοίκους και φορείς. Έχετε επιτρέψει τον φόβο και την τρομοκρατία να ανθήσουν σε μία περιοχή δύσκολη. Θα μου πείτε η τοπική κοινωνία είναι υπέρ του έργου, υπέρ της επένδυσης. Να σας ενημερώσω ότι όταν σημαντικό μέρος ενός χωριού όπως είναι το Μαντούδι, είναι φτωχό, απέχει από την μόρφωση λόγω φτώχειας και ιστορίας που το ήθελε πάντα να γεννάει εργάτες για τα μεταλλεία της περιοχής, όταν ένα σημαντικό μέρος του Μαντουδίου αδιαφορεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την καταστροφή του τοπίου, της τοπικής παραδοσιακής οικονομίας και της κοινωνίας, τότε αυτός που θα έπρεπε να παίξει τον ρόλο του φορέα που θα ενημερώσει τον κόσμο είναι η ίδια η κυβέρνηση, εσείς. Να κάνετε ημερίδα για να ενημερώσετε τον κόσμο για το τι μέλλει γενέσθαι, το πώς θα αλλάξει η ζωή του, πως τα παιδιά του θα μεγαλώσουν μετά τις νέες συνθήκες. Αλλά αυτό για να το κάνετε πρέπει πρώτα να διαλέξετε ποιους υπερασπίζεστε και δεύτερον να πάρετε την πολιτική απόφαση ότι τηρείτε τους νόμους και βάσει αυτών, εκφράζετε τα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα μπορούσα να σας πω απλά ότι αν δεν τηρήσετε το συμβόλαιό σας με τον λαό, τότε απλά θα είστε υπεύθυνος για το μέλλον όλων μας. Δεν θα το πω όμως. Γιατί αυτό προϋποθέτει ότι έχετε αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτό που θα σας πω είναι ότι ο κόσμος δεν θα ησυχάσει, οι εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις θα ενταθούν και τότε όλα θα είναι πιο δύσκολα για το περιβάλλον και για όσους ζουν εκεί.
 Σ.Φ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.