powered by Surfing Waves

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ :Για την απόφαση της Επιτροπής


                           

Με αφορμή τη σημερινή γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης  της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ίδρυσης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι :
    «Δυστυχώς η Επιτροπή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις της Κυβέρνησης και υιοθέτησε τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας , αφού έφτασε μέχρι του σημείου να της δώσει τη δυνατότητα να χωροθετεί  , παραβιάζοντας έτσι  τη σχετική νομοθεσία που ρητά προβλέπει ότι η αρμοδιότητα αυτή
ανήκει αποκλειστικά στη Πολιτεία .
       Επιπλέον με  την απόφασή της αυτή  συμφώνησε στην ίδρυση μιας ΒΙΠΕ σε μια περιοχή  , όπου τόσο η ισχύουσα χωροθέτηση  όσο και ο  προσανατολισμός της , μετά τις πολλαπλές περιπέτειες που έχει υποστεί από ΄΄διάφορους σωτήρες΄΄ , έχει αποδεχθεί ως μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της τον τουρισμό ,την γεωργία και δευτερευόντως τη μεταλλευτική δραστηριότητα .
     Προκαλεί επίσης κατάπληξη γιατί η Επιτροπή  προχώρησε στην σχετική απόφαση παρότι δεν είχε στα χέρια της Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής αλλά και γιατί παρά τη σπουδαιότητα του θέματος και τις αντιδράσεις που υπάρχουν  δεν το παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου . Ούτε βέβαια και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ο κ. Περγαντάς ,στον οποίο κάναμε σχετική παράσταση αποδέχτηκε ανάλογη πρότασή μας .
   Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα δικαστικά , κινηματικά …
   Η μαζική συμμετοχή και η μαχητικότητα  το εγγυώνται .
                                               ΧΑΛΚΙΔΑ  15/9/2011

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.