powered by Surfing Waves

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Επιτέλους ξεκινάει η προτυποποίηση λειτουργιών των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με την παρουσία του Υφυπουργού ΕΣΔΑ κ. Γιάννη Μπαλάφα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κώστα Πουλάκη, με θέμα την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου έργου για την Διοικητική Ανασυγκρότηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός της πολιτικής ηγεσίας του ΕΣΔΑ, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και Δημήτρης Καλογερόπουλος, αντίστοιχα καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Το έργο αυτό για την Διοικητική Ανασυγκρότηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, δεν υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, παρ' ότι αυτό επέβαλε η ανάγκη εφαρμογής του Καλλικράτη και παρά το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και οι συλλογικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, είχαν προβεί στις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου το έργο αυτό να μπει σε φάση υλοποίησης.
Το έργο υιοθετήθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα και εγκρίθηκε ως "έργο-σημαία" του Υπουργείου, τον Ιούνιο του 2015.
Σήμερα το Υπουργείο ΕΣΔΑ παίρνει πρωτοβουλία να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του προαναφερόμενου έργου, που θα στοχεύει στην απλούστευση των διαδικασιών και την προτυποποίηση λειτουργιών των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας. Θα στοχεύσει επίσης, στην ολοκλήρωση άρτιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών των φορέων της Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες.
Για την επιτάχυνση της υλοποίησης του, προέκυψε από την συζήτηση και αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να συσταθούν άμεσα η ομάδα διοίκησης έργου και οι επιμέρους ομάδες εργασίας για την εξειδίκευση του έργου και τον προσδιορισμό των αναγκαίων διαδικασιών και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Για την εξασφάλιση και διαρκή παρακολούθηση του αναγκαίου συντονισμού, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των συναρμόδιων για την υλοποίηση του έργου φορέων της κεντρικής διοίκησης με την συμμετοχή των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης).
Ο Υπουργός ΕΣΔΑ κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι υπάρχει πνεύμα σύγκλησης όλων των πλευρών και ανάγκη συμμετοχής όλων των σχετικών φορέων, ενώ για την οικονομική πρακτική που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση αυτού του έργου, υπογράμμισε:
«Δεν θα βάλω καμία υπογραφή γιατί κατά το παρελθόν δόθηκαν πολλά χρήματα για τα πληροφοριακά συστήματα, χωρίς όμως, το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν θα βάλω καμία υπογραφή για κανένα έργο, το οποίο δεν θα έχει τις προϋποθέσεις για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και δεν θα συμβάλλει στη λειτουργική αναβάθμιση των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας και στην άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα βάλω τέλος στο πέταμα χρημάτων».
Υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της μακράς αυτής συζήτησης, κάτι που από τον κ. Πατούλη αποδόθηκε στην υπαρκτή βούληση και διάθεση του σημερινού υπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.