Η διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ για το θέμα.
Από τους σχολιαστές μας.
Από σχόλιο στο άρθρο με τίτλο "Ευσεβείς πόθοι και "λευκοί ελέφαντες" στην άμμο του Κυμασίου με πατρονία Ψαρρού, Τριάντη και Ενωτιάδη"
Ελπίζουμε ότι οι προτάσεις αυτές θα αποτέλεσουν αντικείμενο ενος γόνιμου διαλόγου όχι αντιπαραθέσεων στην Δημοτική Αρχή και τον Δήμο.
Η πρόταση για τα παραπάνω έργα δεν συνάδει με κανένα από τους στόχους που αναφέρονται στην εισήγηση Στεργίου που είναι ο εμπνευστής (δημιουργία πόλου έλξης τουριστών και εξυπηρέτηση των αναγκών των λουόμενων). Δεν καλύπτουν καμία πραγματική ανάγκη και δεν έχουν καμιά αναπτυξιακή προοπτική εκτός από την επανα-απόκτηση του χώρου από το δήμο πού έχει γίνει αυτοσκοπός στην ουσία.
1.Το αμφιθέατρο είναι πολύ μικρό (300 άτομα) για την διοργάνωση εκδηλώσεων μιας τέτοιάς εμβέλειας που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών. Δες παραδείγματα δήμων που συνδέουν τα πολιτιστικές τους δραστηριότητές τους με την ν τουριστική προβολή και θα καταλάβεις τι υποδομές χρειάζονται. Για τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν χώροι που υπο-χρησιμοποιούνται
2. Φωτισμός γηπέδου 5Χ5 στο Κυμάσι. Το συγκεκριμένο γήπεδο από τότε που δημιουργήθηκε σπάνια χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της ημέρας και ο φωτισμός του δεν καλύπτει καμιά ανάγκη. Για τους ελάχιστους δημότες/φιλοξενούμενοι που θέλουν να προπονηθούν ή να αθληθούν κατά τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν άλλοι αθλητικοί χώροι. Ο φωτισμός του αμφιθεάτρου είνιια πιο σημαντικός
3. Κατασκευή μικρού υδραγωγείου για εξυπηρέτηση αναγκών λουόμενων παραλίας Κυμασίου. Δεν υπάρχει πρόβλημα νερού για τους λουόμενους στην παραλία Κυμασίου. Αυτό είναι γνωστό. Υψομετρικά ο χώρος είναι ακατάλληλος και ένα υδραγωγείο στο κέντρο της παραλίας είναι αισθητικά παράταιρο.
4. Κατασκευή τουριστικού γραφείου στην παραλία Κυμασίου παροχής πληροφοριών, προβολής και ανάπτυξης του Δήμου. Αυτό είναι το μόνο χρήσιμο από τα προτεινόμενα έργα και θα πρέπει να συνοδεύεται με μια έκθεση με φωτογραφίες από τις ομορφιές του δήμου. Καλύτερος χώρος από πλευράς αποτελεσματικότητας είναι ο χώρος αναµονής επιβατών μεσα στο λιμανι Μαντουδίου.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Θα πρέπει να γίνου έργα που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών και προβάλουν θετικά το δήμο
Θα πρέπει να γίνει πρώτα από όλα εξωραϊσμός της περιοχής (με χαμηλό κόστος)
Απομάκρυνση των βιομηχανικών μπάζων και των δεξαμενών.
- Μπάζα. Για τα μπάζα ο δήμος μπορεί να απαιτήσει με ένδικα μέσα την απομάκρυνση των τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων κοντά σε πολυσύχναστους χώρους αναψυχής.
- Δεξαμενές .Ο δήμος δεν χρειάζεται να αποκτήσει το χώρο για να απομακρύνει τις δεξαμενές. Μπορεί απλά να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να τις απομακρύνει . Θα μπορούσε αυτό να είχε συνδεθεί με την παραχώρηση του αιγιαλού στη σκάλα φόρτωσης που τόσα άμυαλα πολλοί από τους συμβούλους που ρίπτουν τα ιμάτια τους για το ακίνητο παρεχώρησαν με την ψήφο τους στην ΤΕΡΝΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Με την καθοδήγηση Ενωτιάδη φυσικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει ο δήμος την ΤΕΡΝΑ να συμφωνήσει στην απομάκρυνση των δεξαμενών, αν αυτό το δημοτικό Συμβούλιο είχε τα κότσια.
Ανασχεδιασμός του δρόμου. Αν θέλουμε η παραλία Κυμασίου να προσελκύσει επισκέπτες θα πρέπει να οργανωθεί και να πάρει γαλάζια σημαία. Για να πάρει γαλάζια σημαία ο δρόμος για το λιμάνι πρέπει να ανασχεδιασθεί και να περνάει παράλληλα από το χώρο του ναυπηγείου όχι πάνω από την παραλία.
Χώροι πρασίνου (Κατασκευή παρτεριών, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις)
¨ΤΙ ΕΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
1. Για την τοπική ανάπτυξη.
Μια «Αγορά των Αγροτών» ή αλλιώς η «Αγορά Παραγωγού» (Farmer Market) όπου οι παραγωγοί του δήμου μας (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι μελισσοκόμοι, ψαράδες κλπ) θα μπορούν να εκθέτουν και να πωλούν προϊόντα τους στους επιβάτες του πλοίου. Σε φθηνότερες τιμές από αυτές στις Σποράδες για αυτούς που ταξιδεύουν προς τα εκεί. Πιο φρέσκα και αγνά για αυτούς που επιστρέφουν στην Αθήνα
Ιχθυόσκαλα (ψαράδες των νησιών και ντοπιους)
2. Για τους δημότες/λουόμενους
Πάρκο αναψυχής (δεντροφυτεμένο) με παιδική χαρά .
Παιδικη χαρά
Υπαίθριος χώρου σκακιού/ παιχνιδιού
Ένας ιστιοπλοϊκός/ναυτικός όμιλος
3. Για τους επισκέπτες (περαστικους επιβάτες)
Ένας δημοτικός ξενώνας για αυτούς που έχασαν το πλοίο ή θέλουν να διανυκτερεύσουν στο λιμάνι. Ο ξενώνας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για κοινωνικούς σκοπούς σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, και άλλες ευάλωτες ομάδες). Παραδείγματα ο Δημοτικός Ξενώνας Πολυβώτης στην Νίσυρο, Αγκαθωπών στην Σύρο, Αμπλιανή Ευρυτανίας Ραψάνη Τεμπων, Κυπαρρισίας κλπ Θα μπορούσε να μισθώνεται σε ιδιώτη ή να γίνει με ΣΔΙΤ
Ένας υπαίθριος εκθεσιακός χώρος
4. Για το Μέλλον
Έργα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επισκεπτών και του λιμανιού και της μελλοντικής ανάπτυξης μιας μαρίνας ή ενός υδατοδρομίου (π.χ.υποδομές για λειτουργία σταθμού υδροπλάνων και εξυπηρετησης τουριστικών σκαφών).
Υπαίθριο σκάκι
παιδική χαρά
«Αγορά Παραγωγού» (Farmer Market)
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.