powered by Surfing Waves

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αλεξίου: "Έχουν συσσωρευτεί από το 2012 χρέη 240.000 ευρώ προς το Δήμο από το Δασικό Χωριό. Ευθύνες σε όλες τις Δημοτικές Αρχές"

Στις 29-3-16 το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε προηγούμενη αποφαση του που παραπέμπε το θέμα «Αίτηση για λύση σύμβασης μίσθωσης Δασικού Χωριού»για γνωμοδοτησηση στην Οικονομική Επιτροπή πού είναι κατώτερο όργανο .

 Στην συνεδρίαση αυτή ο κ.Αλεξίου κατήγγειλε τα παρακάτω "....η κοινωνία της περιοχής μας πιέζουν να προχωρήσουμεστην καταγγελία της σύμβασης και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Ο καιρός περνάει και το μίσθιο υποβαθμίζετε. Το δασικό χωριό σταμάτησε να λειτουργεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Έχουν συσσωρευτεί από το 2012 χρέη 240.000 ευρώ προς το Δήμο ,τα οποία δεν θα εισπραχθούν ποτέ, αν και στην ουσία ήταν μια λεόντειος σύμβαση κατά του μισθωτή. Κανείς δεν δίνει σήμερα 240.000 ευρώ ακόμη και να τα έχει! Υπάρχουν ευθύνες σε όλες τις Δημοτικές αρχές συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που δεν κατήγγειλαν έγκαιρα τη σύμβαση 620 /16-2-2009 Δήμου Νηλέως , σύμφωνα με το άρθρο 9. παρ.2, 3 Από τον διαχειριστή έχουν παραβιαστεί πολλά άρθρα της σύμβασης."




Τα πρακτικά της συνεδρίασης

Θ Ε Μ Α : Η με αριθμ. 28/2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα «Απόφαση υπ’ αριθμ. 30/2016 Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Αίτηση ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.’ λύση σύμβασης μίσθωσης Δασικού χωριού»
Ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου διάβασε την αρίθμ. 28/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με θέμα «Απόφαση υπ’αριθμ. 30/2016 Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Αίτηση ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.’ λύση σύμβασης μίσθωσης Δασικού χωριού» με την οποία εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο την ανάκληση της εν λόγω απόφασης με το αιτιολογικό ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν άσκησε επί της ουσίας της αρμοδιότητες της παρ.3 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 που εξ΄ ορισμού ανέλαβε.

Ο λόγος δόθηκε στην συνέχεια στον κ. Δήμαρχο που αναφερόμενος στο θέμα είπε:
«Το θέμα είναι διπλό. Το ένα σκέλος αφορά την ακύρωση της 30/2016 απόφασης δημοτικού συμβουλίου που παραπέμπει την απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αφού κατώτερο όργανο δεν μπορεί να δώσει αρμοδιότητες σε κατώτερο όργανο αλλά από μόνο του αναλαμβάνει την δικαιοδοσία της υλοποίησης αυτού που θέλει. Έτσι πάρθηκε απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή να ανακληθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και συγχρόνως πάρθηκε απόφαση που θα έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο που ορίζει ακριβώς τι προβλέπει ο νόμος κι εξετάζει το θέμα της συναινετικής λύσης της σύμβασης για το Δασικό Χωριό».

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του
α) την αρίθμ. 28/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου
β)τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Στεργίου Ιωάννης: Η Οικονομική Επιτροπή στις 8/2 που ήρθε το θέμα έπρεπε να είχε πάρει απόφαση να το παραπέμψει στο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που δεν έκανε. Διαβάσαμε την σύμβαση που λέει ότι αρμόδιο όργανο για τυχόν ζητήματα που θα προκύψουν από την μη τήρηση των όρων της σύμβασης είναι η Δημαρχιακή Επιτροπή ,τότε και νυν Οικονομική Επιτροπή και γι΄ αυτό λοιπόν είπαμε ως αρμόδιο όργανο να πάει στην Οικονομική Επιτροπή. Τώρα νομιμοποιείται η Οικονομική Επιτροπή να φέρει την εισήγηση της και να προχωρήσει το θέμα. Διαδικαστικό θέμα δεν υπάρχει κανένα. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εκτελεί την ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πήρε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό ακριβώς που είχε ζητηθεί. Για μας δεν μπαίνει θέμα ανάκλησης της απόφασης. Αν όμως το θέμα είναι υπηρεσιακό βεβαίως και θέλουμε σαν παράταξη να διευκολύνουμε. Επισημαίνουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή εκτέλεσε ήδη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αλεξίου Δημήτριος: Αρχικά θέλω να υποβάλλω μια ερώτηση προς το κ. Δήμαρχο.
Κε Δήμαρχε τι ακριβώς συζητάμε σήμερα σαν 6ο θέμα ; Συζητάμε τη λύση της σύμβασης ¨ ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΠΑΠΟΥΛΗ @ ΣΙΑ Ο.Ε¨ με το Δήμο για το δασικό χωριό ως καθολικό πια αίτημα της περιοχής ή τηναπόφαση της οικονομικής επιτροπής 28/2016 περί αρμοδιότητας του Δ. Σ να ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Γιατί ζητάτε ανάκληση της 30/2016 απόφασης του Δ. Σ ; Η ουσία τηςαπόφασης 30/2016 ήταν να παραπέμψει το θέμα στην οικονομική επιτροπήτου Δήμου ,ώστε αυτή ως αρμόδια να ετοιμάσει το θέμα και να το επαναφέρειμε εισήγηση ¨ λύσης της σύμβασης¨, αφού συμβουλευθεί τη νομική πλευρά,για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.
Κε Δήμαρχε η τοπική κοινωνία των Παπάδων ,το Δασαρχείο , οι Δημοτικοίσύμβουλοι και όλοι η κοινωνία της περιοχής μας πιέζουν να προχωρήσουμεστην καταγγελία της σύμβασης και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Ο καιρός περνάει και το μίσθιο υποβαθμίζετε. Το δασικό χωριό σταμάτησε ναλειτουργεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Έχουν συσσωρευτεί από το 2012 χρέη 240.000 ευρώ προς το Δήμο ,τα οποία δεν θα εισπραχθούν ποτέ, αν και στην ουσία ήταν μια λεόντειος σύμβαση κατά του μισθωτή.
Κανείς δεν δίνει σήμερα 240.000 ευρώ ακόμη και να τα έχει! Υπάρχουν ευθύνες σε όλες τις Δημοτικές αρχές συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που δεν κατήγγειλαν έγκαιρα τη σύμβαση 620 /16-2-2009 Δήμου Νηλέως , σύμφωνα με το άρθρο 9. παρ.2, 3
Από τον διαχειριστή έχουν παραβιαστεί πολλά άρθρα της σύμβασης. Άκουσα τις απόψεις σας περί συναινετικής προσέγγισης του θέματος με τον μισθωτή.
Σήμερα περίμενα να συζητήσουμε τη λύση μετά από εισήγησή σας. Αντί αυτού επαναφέρετε το θέμα στο Δ.Σ. Στην ουσία αρνείσθε την απόφαση του Δ. Σ ως αναρμόδιου, ενώ στα λόγια πλειοδοτείτε για την αρμοδιότητα του! Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η καθυστέρηση καταγγελίας-λύσης σύμβασης , τι επιδιώκετε ;
Το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010 ορίζει ακριβώς αυτό που ισχυρίζομαι και εσείς διαφορετικά ερμηνεύετε. Η οικονομική επιτροπή είναι η παλαιά Δημοτική επιτροπή η οποία σύμφωνα με το άρθρο 9 της σύμβασης είναι η υπεύθυνηκαταγγελίας της σε περίπτωση αθέτησης όρων. Αθετήθηκαν κατά συρροή και κατ’ επανάληψη άρθρα της σύμβασης από το 2012. Εσείς οφείλατε σήμερα να φέρετε πρόταση –εισήγηση καταγγελίας. Εμείς στο Δ. Σ στη συνέχεια θα τοποθετούμεθα επί της εισήγησης. Δεν έχει λογική να ισχυρίζεστε πως έπρεπε το Δ.Σ. με την 30/2016 απόφασή του να διαμορφώσει πρόταση λύσης εν ώρα λειτουργίας Δ. Σ , χωρίς επιστημονική-νομική –οικονομική στήριξη και επειδή δεν το έκανε ζητάτε την ανάκλησή του!
Σ’ όλα τα αντιπροσωπευτικά σώματα υπάρχει μια μικρή εισηγητική ομάδα και επί των προτάσεων της τοποθετείται το σώμα.  Ψηφίζω κατά της πρότασης περί « ανάκλησης της απόφασης 30/2016 του Δ. Σ». Στην ουσία για λόγους εγωισμού ζητάτε νέα απόφαση με ίδιο περιεχόμενο.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Ανακαλεί την αρίθμ. 30/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας με θέμα «Αίτηση Εταιρίας ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ
και Σια ΟΕ για λύση σύμβασης μίσθωσης Δασικού Χωριού»
Μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου κ. Αλεξίου Δημητρίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.