powered by Surfing Waves

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον Β. Αποστόλου για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών Μαντουδίου


Ερώτηση για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στην περιοχή Μαντουδίου





Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στην περιοχή Μαντουδίου. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ:

Προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Θέμα: Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στην περιοχή Μαντουδίου.

Τον Οκτώβρη του 2015 έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή του Μαντουδίου με αποτέλεσμα την καταστροφή της παραγωγής (βαμβάκι).

Τον Απρίλη του 2016 βγήκαν τα ποσά για την αποζημίωση των αγροτών. Όμως οι αγρότες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να εισπράξουν ποσά που αντιστοιχούν για την αποζημίωση της παραγωγής τους γιατί είναι δεσμευμένα από τον ΕΛΓΑ. Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ο ΕΛΓΑ είναι: Ότι οι αγρότες έχουν χρέη από προηγούμενα έτη (στον ΕΛΓΑ). Πράγματι οι αγρότες είχαν χρέη τα προηγούμενα έτη λόγω της μείωσης του εισοδήματος που έχουν υποστεί εξαιτίας όλων των αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της οικονομικής κρίσης (αύξηση τιμής αγροτικών εφοδίων, φορολογίας, συντελεστών ΦΠΑ κ.λπ.).

Παρόλα αυτά, οι αγρότες είχαν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλόμενων ποσών (2011 - 2013) που ο ΕΛΓΑ έστειλε στη ΔΟΥ και μέχρι σήμερα τηρούν την έγκαιρη καταβολή των δόσεων ενώ έχουν καταβάλλει όλο το ποσό για το 2014 στον ΕΛΓΑ.

Τώρα ο ΕΛΓΑ επικαλείται ότι το σύστημά του δεν αναγνωρίζει τη ρύθμιση που έχει γίνει στη ΔΟΥ και ζητάει ΕΦΑΠΑΞ όλα τα χρωστούμενα ποσά των παραπάνω ετών ώστε να αποδεσμεύσει τα χρήματα της αποζημίωσης που αντιστοιχούν σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση που είχε καταστραφεί.

Με αυτά τα χρήματα οι αγρότες θα προχωρούσαν στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει ώστε ο ΕΛΓΑ να καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις που οφείλονται στους αγρότες παραγωγούς της περιοχής του Μαντουδίου;».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.