powered by Surfing Waves

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Συγκροτείται ομάδα εργασίας για την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης ΤΠΕ στην Τ.Α.


Την άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου «Στρατηγικό Σχέδιο για την Προτυποποίηση και Απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής με τον προέδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστό.

Η πρόταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταρτίστηκε από την Επιτροπή Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και είναι αποτέλεσμα ψηφίσματος του τελευταίου Τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Το σχέδιο αυτό υποβλήθηκε, προς υλοποίηση, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα» για την περίοδο 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό για την Διοικητική Ανασυγκρότηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, δεν υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, παρ’ ότι αυτό επέβαλε η ανάγκη εφαρμογής του Καλλικράτη και παρά το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και οι συλλογικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, είχαν προβεί στις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου το έργο αυτό να μπει σε φάση υλοποίησης.

Το έργο υιοθετήθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα και εγκρίθηκε ως ‘’έργο-σημαία’’ του Υπουργείου, τον Ιούνιο του 2015.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία επίσης του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα, του Γενικού Γραμματέα Κ. Πουλάκη, του Προέδρου της ΕΕΤΑΑ Δ. Καλογερόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και της ΕΕΤΑΑ, υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος που έχει στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα είναι συνοδοιπόρος σε όλες τις διαδικασίες υλοποίησης μιας μεταρρύθμισης η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη τη συμβολή της ΕΕΤΑΑ σε αυτή την προσπάθεια.

«Πρέπει να τρέξουμε και να μπούμε πιο γρήγορα στον κόσμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης γιατί οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως χρειάζεται δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. «Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες οι οποίοι περιμένουν από εμάς να οργανώσουμε συντονισμένα και με αποτελεσματικό τρόπο την απλούστευση των λειτουργιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «υπάρχει πολιτική βούληση από το υπουργείο Εσωτερικών να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα συγκροτηθεί η ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει τις διαδικασίες σχεδιασμού της υλοποίησης του προγράμματος. Στην ομάδα, όπως τόνισε ο υπουργός, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, της ΕΕΤΑΑ και της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής.

Μάλιστα τόνισε πως παράλληλα θα συγκροτηθούν και άλλες υποομάδες που θα έχουν ως αντικείμενο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ενώ θα εξετάσουν και τα σημεία του στρατηγικού σχεδίου, που χρήζουν τυχόν επικαιροποίησης.

Στόχος είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των κοινοτικών κονδυλίων τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως είναι ευθύνη όλων των θεσμικών εταίρων να συμφωνήσουν σε ένα κοινό τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας.

Τον συντονισμό των ομάδων εργασίας θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης.

Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος και τόνισε πως η ΕΝΠΕ θα συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.