powered by Surfing Waves

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Επίσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών Σπανού και Κελαϊδίτη στο Δήμο μας






Επίσκεψη στο Δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Κελαϊδίτη.

Αρχικώς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο κ. Χρήστο Καλυβιώτη, όπου παρουσία των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, τον ενημέρωσαν για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις και ζητήματα προς επίλυση.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά στα τεχνικά έργα, αυτή τη στιγμή ξεκινούν ή εκτελούνται από την Περιφέρεια στην περιοχή έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο υπό κατασκευή έργο βελτίωσης του δρόμου Μαντούδι -Κυμάσι, στα συμβασιοποιημένα έργα βελτίωσης του τμήματος Ψαχνά - Προκόπι και δημιουργίας του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, στο δημοπρατημένο έργο προστασίας από καταπτώσεις στο Δερβένι και στα προς άμεση δημοπράτηση έργα οδικών συντηρήσεων, Βόρειας Εύβοιας. Ακόμη συζητήθηκε η ανάδειξη του μοναδικού απολιθωμένου δάσους Κερασιάς.


Στη συνέχεια και παρουσία του Δημάρχου, επισκέφτηκαν κατά σειρά τις Κεχριές, τη Σκεπαστή, τους Κουρκουλούς, τη Στροφιλιά, την Αγία Άννα, το Μαντούδι, το Πήλι και το Προκόπι. Στις επισκέψεις αυτές συναντήθηκαν με τις τοπικές κοινότητες, εμπορικούς συλλόγους, αλλά και φορείς όπως οι ρητινοκαλλιεργητές των Κουρκουλών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κεχριών και Πηλίου, ο αγροτικός συνεταιρισμός Ροβιών, ο δασικός συνεταιρισμός Κουρκουλών (ρητινοσυλλέκτες) και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες Προκοπίου.





Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες για ζητήματα όπως τα τεχνικά έργα, αλλά και δράσεις ανάπτυξης του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Πρωτογενούς Τομέα. Επισημάνθηκαν ακόμη ζητήματα χρηματοδότησης δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων, ελλείψεων σε αστικές υποδομές (υγεία, υπηρεσίες, τράπεζες κλπ) και σαφώς η ανεργία που μαστίζει περιοχές όπως το Μαντούδι.


Ο Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: "Ο Δήμος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας διαθέτει προοπτικές και δυναμικό ανάπτυξης σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, Τουρισμό, Πρωτογενή Τομέα, Βιομηχανία. Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι με κάθε τρόπο να στηρίξουμε αυτές τις προοπτικές. Αυτό επιδιώκουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων, όπως τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα, μεγάλες παρεμβάσεις στο επίπεδο των τεχνικών έργων δημιουργούν τις απαραίτητες φυσικές υποδομές. Στο πλαίσιο της δύσκολης εθνικής συγκυρίας, υπηρετούμε μεθοδικά τους στόχους μας και προσδοκούμε να αποδώσουμε πράξεις και αποτέλεσμα."






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.