powered by Surfing Waves

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι χορευτικοί σύλλογοι Μαντουδίου και Ροβιών στο Διεθνές Ανοιξιάτικο Οδοιπορικό Παραδοσιακών Χορών στο κλειστό ΔΑΚ Νίκαιας


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Ανοιξιάτικο Οδοιπορικό Παραδοσιακών Χορών από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο κλειστό ΔΑΚ Νίκαιας Πλάτων.
Χορευτικός Σύλλογος Κονιστρών
Χορευτικός Σύλλογος Κονιστρών
Όσοι επισκέφτηκαν το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου το κλειστό γήπεδο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό χορευτικό θέαμα με τη συμμετοχή χιλίων και πλέον χορευτών από 24 Ελληνικά και Ξένα χορευτικά συγκροτήματα που έκαστο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ με επίκεντρο την παράδοση διήρκησε 3 ώρες και παρουσιάστηκαν χοροί από την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Ρούμελη, τη Μικρά Ασία αλλά και τη Γεωργία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, και την Αίγυπτο.

Ο συντονισμός του 4ου Διεθνούς Ανοιξιάτικου Οδοιπορικού Παραδοσιακών Χορών έγινε από τη Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κυρία Νία Κομπορόζου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Αθλητισμού Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, κύριος Γιάννης Μπακατσέλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο της πόλης κύριο Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος δήλωσε πως εκδηλώσεις σαν και αυτή είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται και μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για την UNΕSCO Πειραιώς και Νήσων στο τέλος παρέδωσε τις αναμνηστικές πλακέτες στα χορευτικά συγκροτήματα.

Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν από την Εύβοια είναι τα εξής: Χορευτικός Σύλλογος Αιδηψού, Χορευτικός Σύλλογος Κονιστρών, Χορευτικός Σύλλογος “Εργαστήρι Πολιτισμού” Ν. Αρτάκης “Παναγιά Φανερωμένη”, Σύλλογος Γυναικών και Πνευματικό Κέντρο Αλιβερίου, Χορευτικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Αυλωναρίου, Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών “ Οι ρίζες”, Χορευτικός Σύλλογος Μαντουδίου “Μάκιστος”, Χορευτικός Σύλλογος Ροβιών “ΧΟΡΟΒΙΑΙ”, Χορευτική Ομάδα Αιδηψού.

Από την υπόλοιπη ομάδα συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι: Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης “ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ”, Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού “GADALA”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου “ΘΥΜΑΙΤΑΔΕ”, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά, Ελληνική Παράδοση, Εστία Παράδοση, Χορευτική Ομάδα Σάμου “ο ΚΕΡΚΗΣ”, Χορευτική Ομάδα Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, Ξέσυρτος, Χορευτική Ομάδα Δήμου Κηφισιάς, Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, Γεωργιανό Παραδοσιακό Συγκρότημα “PATARA EMIGRANTEBI”, η Χορευτική Ομάδα Αρχαίας Νεμέας “ΑΕΙΦΑΡΟΝ” και ο Χορευτικός Όμιλος Κυπρίων ΕΚΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, κυρίου Σοφοκλή Ξυνή, για την επί σειρά ετών και πολύπλευρη στήριξή του στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα και την προσφορά του στην Εκπαίδευση και τον Εθελοντισμό. Την πλακέτα παρέδωσε ο Διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κύριος Αντώνης Γλύκας ενώ ο κύριος Ξυνής δήλωσε: "Με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κο Ιωάννη Μαρωνίτη μας συνδέει εδώ και χρόνια μία εξαίρετη συνεργασία. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να τον συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες του που πάντα έχουν στο επίκεντρο τον πολιτισμό, την παράδοση και τον άνθρωπο. Συγχαρητήρια για τη σημερινή διοργάνωση".

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.