powered by Surfing Waves

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου


Σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπικό μπλογκ αυτές τις ημέρες διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση  (ΕΔΕ) για ενέργειες του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (σε σχέση με την κωλυσιεργεία στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2016 του Δήμου  καταγγελία δημάρχου προς Αποκεντρωμένη).

Την  ΕΔΕ ενεργεί η υπάλληλος  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σοφία Ρακατσάνη «προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τελεστεί στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κατά το έτος 2015 έως και σήμερα». Αφορά τα γνωστά θέματα στην αναφορά-καταγγελία του Κων/νου Μάρκου και μία αναφορά της Ένωσης Χωματουργικών Μηχανήματων και Μεταφορικών μέσων Ν. Ευβοίας.

Η ΕΔΕ δεν συνιστά έναρξη πειθαρχικής δίωξης. Η πειθαρχική δίωξη αρχίζει είτε με την κλήση του υπαλλήλου σε απολογία από το μονομελές πειθαρχικό όργανο είτε με την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο

Ένορκη Διοικητική Εξεταση ενεργείται κάθε φορά που η υπηρεσία έχει σοβαρές υπόνοιες ή σαφείς ενδείξεις για τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος. Η εξέταση αυτή αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος και τον προσδιορισμό των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό έχει τελεστεί. Η Ε.Δ.Ε δεν συνιστά έναρξη πειθαρχικής δίωξης. Διατάσσεται από οποιονδήποτε πειθαρχικώς προϊστάμενο και ενεργείται από μόνιμο υπάλληλο με βαθμό τουλάχιστον Α' του ίδιου ΟΤΑ και σε καμία περίπτωση κατώτερου βαθμού εκείνου, στον οποίο αποδίδεται η πράξη. Η Ε.Δ.Ε. ολοκληρώνεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης του υπαλλήλου που την ενεργεί. Εφόσο v με την έκθεση διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από συγκεκριμένο υπάλληλο, ο πειθαρχικώς προϊστάμενος υποχρεούται να ασκήσειπειθαρχική δίωξη. Κατά τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. τηρούνται οι διατάξεις που αφορούν την πειθαρχική ανάκριση. Η Ε.Δ.Ε. είναι μυστική.

Διαβάστε επίσης


Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε δημοτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.