powered by Surfing Waves

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σχέδιο νόμου για τη σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων διαχείρισης αποβλήτων


Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 14:00 θα παραμείνει το σχέδιο νόμου «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας». Το σχέδιο στοχεύει σε ένα μοντέλο, σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον.

απορρίμματαΌπως επισημαίνει το ΥΠΕΣΔΑ «με το παρόν σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση διευθετεί τη νομική σύσταση και τον τρόπο λειτουργίας των φορέων που διαχειρίζονται τα απόβλητα. Για πρώτη φορά η οργάνωση και λειτουργία των συγκεκριμένων νομικών προσώπων δεν θα προσεγγίζεται οριζόντια για όλη την χώρα όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θα λαμβάνονται υπόψη σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την αρχή της εγγύτητας, την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος».
Βασικός πυλώνας του εν λόγω σχεδίου νόμου αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ),  ο νομοθέτης έχει λάβει υπ’ όψιν δεδομένα όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή και οι μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας.
Με το νέο σχέδιο νόμου καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν προβλήματα και να καλυφθούν κενά παρελθόντων νόμων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.