powered by Surfing Waves

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ Ρώσικο χρήμα έχει πέσει για αγορά οικοπέδων στη Βόρεια Εύβοια


Η σημαία της Ρωσίας κυματίζει στη… Βόρεια Εύβοια





Πάνω από 5 εκατ. ευρώ έχουν ρίξει στην αγορά οικοπέδων και εξοχικών.

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα έχουν πέσει για αγορά οικοπέδων στη Βόρεια Εύβοια από Ρώσους επενδυτές από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, οι Ρώσοι επενδυτές που προέρχονται από μεσαία και άνω εισοδήματα στοχεύουν τις ευκαιρίες. Πλέον, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη και η Χαλκιδική, λόγω της «διαφήμισης» που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης, δεν αποτελούν επενδυτική ευκαιρία. Και όχι μόνο αυτό. Η Βόρεια Εύβοια είναι πιο φθηνή σε σχέση με άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως η Μεσσηνία. Οικόπεδο παραθαλάσσιο στην πλευρά του Ιονίου, μπορεί να φτάνει και τις 800 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα, όταν με 500 χιλιάδες ευρώ στην Βόρεια Εύβοια μπορείς να αγοράσεις δέκα στρέμματα.

«Είναι αλήθεια», σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Τ. Γερασιμόπουλο ότι, « οι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για την αγορά οικοπέδων και σε περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμικότητα που έχει ένα αιγαιπελαγίτικο νησί. Τα κεφάλαια που διαθέτουν, πηγαίνουν για αγορές οικοπέδων σε περιοχές της χώρας, λιγότερο δημοφιλείς σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα και την οικονομία, καθώς κεφάλαια για επενδύσεις διαχέονται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι σε μεμονωμένες περιοχές».

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά οικοπέδων και η εξοχική κατοικία αποτελεί τον μοναδικό ίσως κλάδο, μαζί με τα ξενοδοχειακά ακίνητα, που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για έξοδο από την ύφεση κατά τους επόμενους μήνες. Η μείωση των τιμών στα εξοχικά ακίνητα, η συνεχής αύξηση των αφίξεων τουριστών (που πρόσφατα αναθεωρήθηκε εκ νέου προς τα πάνω), σε συνδυασμό και με τα όποια μέτρα ελήφθησαν υπέρ της τόνωσης των αγοραπωλησιών ακινήτων, όπως η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% και η χορήγηση βίζας σε όσους αγοραστές εκτός Ε.Ε. αποκτήσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, αποτελούν τους βασικούς λόγους διαμόρφωσης κλίματος αισιοδοξίας για ακόμα περισσότερες αγορές εξοχικών από ξένους, ιδίως από τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί τα ποσά που επενδύθηκαν κατά τους θερινούς μήνες του 2014.
Τα παραπάνω δεδομένα γεννούν αισιοδοξία για τη σταδιακή απορρόφηση του αποθέματος των απούλητων εξοχικών, που εκτιμάται ότι διαμορφώνεται μεταξύ 30.000 και 40.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, οδηγώντας παράλληλα και στη σταδιακή έξοδο από την κρίση το σύνολο της κτηματαγοράς. Πάντως, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ακόμα και φέτος οι τιμές των εξοχικών συνέχισαν να υποχωρούν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 5%-6% στις περισσότερες περιοχές, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών να προσελκύουν αγοραστές. Σημειωτέον ότι, κατά μέσον όρο, οι τιμές των εξοχικών κατοικιών έχουν μειωθεί συνολικά κατά 40%-50% από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα.



Πηγή:www.reporter.gr

Διαβάστε επίσης


Oικισμό 5.000 διαμερισμάτων θέλουν να κατασκευάσουν στην περιοχή του Προκοπίου

Ενδιαφέρον Ιβάν Σαββίδη για τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο. Ο ζαμανφουτισμός της δημοτικής μας αρχής τους στέλνει στην Ιστιαία

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.