powered by Surfing Waves

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Για πλατεία Ηρώων και αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θέλει το Ειρηνοδικείο Λίμνης ο Καλυβιώτης

 Καλυβιώτης: "ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος προτίθεται να αξιοποιήσει το χώρο ως πλατεία Ηρώων ή εναλλακτικά να διατηρήσει το κτήριο, εάν έχει στατική επάρκεια και να το χρησιμοποιήσει κυρίως ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου".


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος κ . Καλυβιώτης απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ την παρακάτω επιστολή για το προς πώληση Ειρηνοδικείο Λίμνης. Στην επιστολή επισημαίνονται αντιφάσεις  στην περιγραφή του Ειρηνοδικείου, διατύπωση  της πρόθεσης  συμμετοχής του δήμου στην δημοπρασία και έκκληση για αναβολή της δημοπρασίας για να έρθει ο δήμος σε κάποια συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Δυο ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ολοκληρώθηκαν από τότε (στις 17/9/14 και στις 7/20/14 ) και δεν βρέθηκε ακόμη αγοραστής για το Διρηνοδικείο. Η τιμή εκκίνησης 150.000 Ευρώ καθορίστηκε από τις υψηλότερες τιμές που προέκυψαν μετά την ταυτόχρονη αποσφράγιση των πρώτων προσφορών στις 17/9/14ωι και των ανεξάρτητων αποτιμήσεων για κάθε ακίνητο.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καλυβιώτη


«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Υπηρεσία σας, για το αναφερόμενο θέμα, έχει προγραμματίσει να ολοκληρωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ακίνητο (οικόπεδο με κτίσμα, πρώην Ειρηνοδικείου), που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου μας, στη Λίμνη Ευβοίας.

Στον ιστότοπο σας www.e-publicrealestate.gr, πληροφορίες ακινήτου, αναφέρονται επί λέξει:

- Τετραγωνικά Μέτρα Οικοπέδου: 185,00

- Τετραγωνικά Μέτρα Κτισμάτων: 189,30

Στη συνέχεια στον ιστότοπο αυτό στη θέση «Αρχεία Ακινήτου – Τεχνικά Στοιχεία» αναφέρονται επί λέξει:

- Εμβαδόν Γεωτεμαχίου: 138,58 τ.μ.

- Πραγματοποιούμενη δόμηση 189,30 m2 με συντελεστή δόμησης Σ.Δ.: 1,00.

Στη συνέχεια αναφέρεται επί λέξει:

«Πρόκειται για κτήριο συνολικής επιφάνειας 235,25 τ.μ. και καταλαμβάνει περίπου το 80% της επιφάνειας του οικοπέδου». Οι διαφορές στην έκταση του οικοπέδου 185,00 τ.μ. ή 138,58 τ.μ. και στη δόμηση 189,30 τ.μ. ή 235,25 τ.μ. είναι σημαντικές για την υποβολή προσφοράς, πέραν των νομικών προβλημάτων που ελλοχεύουν, σε συνδυασμό με το Σ.Δ. 1,00 και ότι το κτήριο συνολικής επιφάνειας 235,25 τ.μ. καταλαμβάνει το 80% της επιφάνειας του οικοπέδου.

Από τα ανωτέρω διαφορετικά στοιχεία του ακινήτου και τις εκκρεμότητες που αναφέρονται στα νομικά στοιχεία (αποτελέσματα νομικού ελέγχου της εταιρείας KLC) δημιουργείται σύγχυση σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετέχει στον αναφερόμενο διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο αναφερόμενο προς πώληση οικόπεδο βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες εγκατεστημένο σε Δημοτικό χώρο το άγαλμα (προτομή) μνημείο της μεγάλης ηρωίδας του τόπου μας Λέλας Καραγιάννη, για το οποίο δεν υπάρχει απόφαση ή πρόβλεψη από το Δήμο μεταφοράς του σε άλλο κατάλληλο χώρο. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος προτίθεται να αξιοποιήσει το χώρο ως πλατεία Ηρώων ή εναλλακτικά να διατηρήσει το κτήριο, εάν έχει στατική επάρκεια και να το χρησιμοποιήσει κυρίως ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και επειδή ο Δήμος μας έχει έννομο συμφέρον, παρακαλούμε όπως αναβάλλετε τη δημοπρασία και παράλληλα άμεσα να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία μεταξύ του Δήμου μας και της Υπηρεσίας σας (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) για την εκκαθάριση των ανωτέρω εκκρεμοτήτων. Αναμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο δυνατόν. Μένουμε στη διάθεση σας»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.