powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Διαλύθηκε ο 500χρόνος Μέγας Πλάτανος στο Παρασκεύορεμα


Το Ε.Β. έλαβε το παρακάτω σχόλιο και φωτογραφίες από το  μημείο της φύσης του δήμου μας το Μεγάλο Πλάτανο.

"Πρόσφατα επισκέφθηκα τον μεγάλο πλάτανο κ διαπίστωσα την καταστροφή του. Αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει συντελεστεί από την αμέλεια και την άγνοια των υπευθύνων είναι πραγματικά απογοητευτικό- εξοργιστικό. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αυτό το μνημείο φυσικής ομορφιάς  θα ήταν ένας τουριστικός θησαυρός αλλά εμείς καταφέραμε να το διαλύσουμε."

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο Δημ. Σέττας (Ο Γερο-Πλάτανος της Εύβοιας», εκδ. ΔΙΠΤΥΧΟ), το 1972, ο κορμός του είχε περίμετρο 18 μέτρα, διάμετρο 6 μέτρα, το ύψος του δέντρου έφτανε τα 30 μέτρα, ενώ η έκταση της σκιάς του έφτανε τα 2,5 στρέμματα!

Τι απόμεινε τώρα;



























Πως τον θυμόμαστε










0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.