powered by Surfing Waves

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σε νέα χέρια το λατομείο μαρμάρου στο «Ξηρό Όρος»




Στην φανερή πλειοδοτική  δημοπρασία  για την εκμίσθωση δημόσιας δασικής έκτασης για εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου, σε έκταση 25,187.29 στρ, στη θέση «Ξηρό Όρος» νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία «ΜΑΡ ΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.». Κατά του αποτελέσματος έγινα δυο ενστάσεις από τον κ. Τσάλα Αθανασιο του Γεωργίου και την εταιρείας ΟΝΥΞ Ε.Π.Ε που εκμεταλλεύοταν μέχρι πρότινος το λατομείο και έιχε έρθει σε σύγκρουση με το δήμο . Οι  ενστάσεις απορρίφθηκαν.




Η πλειοδότρια  εταιρεία «ΜΑΡ ΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.»  προσέφερε:

 Αναλογικό μίσθωμα 8% (οκτώ) για τα προϊόντα και 10% (δέκα) για τα παραπροϊόντα

 Ύψος επένδυσης σε μηχανολογικό εξοπλισμό εξόρυξης: 661.800 € (εξακόσιες εξήντα μία χιλιάδες οκτακόσια ευρώ).


Εφόσον δεν υποβληθεί προσφυγή, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 669/77, κατά πράξης του Γενικού Γραμματέα επί υποβληθείσας ένστασης ή υποβληθείσα αυτή απορριφθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο πλειοδότης οφείλει εντός δώδεκα (12) μηνών από της επίδοσης της απόφασης έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας να υποβάλει στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας :

Α. Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση του λατομείου σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 όπως αντικαταστάθηκε με τον Ν. 3010/02 και τον Ν. 4014/11, από την αρμόδια Υπηρεσία με ενσωματωμένη την έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση ( εφόσον αυτή είναι απαραίτητη.

Β. Εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη Εκμετάλλευσης σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κ.Μ.Λ.Ε.
από το Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Αν ο πλειοδότης δεν υποβάλει στην οριζόμενη προθεσμία τα παραπάνω στοιχεία, ο Γενικός Γραμματέας με αιτιολογημένη απόφασή του τον κηρύσσει έκπτωτο από κάθε δικαίωμα του που
απορρέει από τη δημοπρασία και διατάσσει την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγύησης που
έχει κατατεθεί.

Σε περίπτωση καταθέσεως από τον πλειοδότη των ως άνω στοιχείων εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, απόφαση έγκρισης της μίσθωσης, με την οποία καλείται ο πλειοδότης να καταθέσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την επίδοση της απόφασης και να προσέλθει, εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της απόφασης, για την υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης.

Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν προσέλθει εντός της ορισμένης ημερομηνίας για τη σύνταξη και υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης, θεωρείται ότι αρνείται την υπογραφή του συμβολαίου και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας με απόφασή του τον κηρύσσει έκπτωτο από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τη δημοπρασία και η παραπάνω εγγυητική επιστολή καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.