powered by Surfing Waves

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ζητούν μελέτη για να βάλουν σωληνώσεις στο ΧΥΤΑ για την προστασία από υπερχειλίσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις 11 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε τα παρακάτω:

Α. κατά πλειοψηφία (με τρεις (3) ψήφους υπέρ και δύο (2) ψήφους κατά):
Για το 2α επιμέρους θέμα: «Ανάχωμα στη Βόρεια πλευρά του κυττάρου με εναπόθεση χωμάτων για την στεγανοποίηση του κυττάρου και αποτροπή υπερχειλίσεων από όμβρια ύδατα ή και χιονόπτωσης».
Να εκτελεστεί η αναφερόμενη εργασία.
Μειοψηφούντων των κ.κ. α) Ι. Αναγνώστου ο οποίος δήλωσε ότι δεν ψηφίζει το εν λόγω θέμα
χωρίς καμία άλλη τοποθέτηση και β) Κ. Παπαδόπουλου ο οποίος ζήτησε οικονομική μελέτη.


Β. κατά πλειοψηφία (με τρεις (3) ψήφους κατά και δύο (2) ψήφους υπέρ):
Για το 2β επιμέρους θέμα: «Εγκατάσταση μονίμων διάτρητων σωληνώσεων στο κύτταρο, ανακυκλοφορίας ή και διαβροχής επεξεργασμένων στραγγισμάτων (ή και σε ανάμειξη με όμβρια ύδατα και χιονοπτώσεων) για άμεση προστασία υπερχειλίσεων των στραγγισμάτων».

Να μην εκτελεστεί η αναφερόμενη εργασία και να γίνει μελέτη από ειδικούς, για την εργασία αυτή, με τη δήλωση του κ. Ι. Αναγνώστου ότι δεν ψηφίζει το εν λόγω θέμα, χωρίς καμία άλλη τοποθέτηση, μετρουμένης της θέσης του, ως αρνητική ψήφος, σύμφωνα με το νόμο.
Μειοψηφούντων των κ.κ. α) Χ. Καλυβιώτη (Πρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ), ο οποίος εδήλωσε ότι η
εργασία αυτή είναι αυτονόητα πολύ απλή και αναγκαία και δεν απαιτείται καμία άλλη
μελέτη, ούτε τεχνική, ούτε οικονομική γιατί είναι πολύ μικρής αξίας και μάλιστα επειδή
υπάρχουν διαθέσιμες τέτοιες σωλήνες στο ΧΥΤΑ θα απαιτηθεί ελάχιστο κόστος κάτω των
πεντακοσίων (500)€ για την προμήθεια εξαρτημάτων προσαρμογής στους κρουνούς
διαβροχής με τις διάτρητες σωλήνες και β) του Σ. Κουτσουρά (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ) ο
οποίος εδήλωσε ότι συμφωνεί με τις ανωτέρω θέσεις του Προέδρου.


Γ. κατά πλειοψηφία (με τρεις (3) ψήφους κατά και δύο (2) ψήφους υπέρ):
Για το 2γ επιμέρους θέμα: «Προμήθεια – εγκατάσταση και σύστημα αυτόματης λειτουργίας δύο (2) αντλιών ανακυκλοφορίας – διαβροχής».
Να μην εκτελεστεί η αναφερόμενη προμήθεια και εργασία και να γίνει μελέτη από ειδικούς, με τη δήλωση του κ. Ι. Αναγνώστου ότι δεν ψηφίζει το εν λόγω θέμα, χωρίς καμία άλλη τοποθέτηση, μετρουμένης της θέσης του, ως αρνητική ψήφος, σύμφωνα με το νόμο.
Μειοψηφούντων των κ.κ. α) Χ. Καλυβιώτη (Πρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ), ο οποίος εδήλωσε ότι η προμήθεια και εργασία αυτή είναι απλή για όσους έχουν βασικές τεχνικές γνώσεις και αναγκαία για την καλή λειτουργία του ΧΥΤΑ και δεν απαιτείται καμία άλλη ιδιαίτερη μελέτη, με το κόστος να ανέρχεται περίπου στις τρεις χιλιάδες (3.000)€.

Μπορεί τώρα ο παραβρισκόμενος τεχνικός σύμβουλος – περιβαλλοντολόγος του ΧΥΤΑ κ. Μούντριχας, να αποφανθεί επί του θέματος, τεχνικά και οικονομικά για να δοθεί άμεση λύση, ο οποίος αναφέρθηκε θετικά για το θέμα και β) του Σ. Κουτσουρά (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ) ο οποίος εδήλωσε ότι συμφωνεί με τις ανωτέρω θέσεις του Προέδρου και ότι πρέπει να δεθεί άμεση λύση χωρίς καθυστέρηση γιατί θα δημιουργείται πρόβλημα κάθε φορά που θα έχουμε έντονη βροχόπτωση.

Δ. κατά πλειοψηφία (με τρεις (3) ψήφους κατά και δύο (2) ψήφους υπέρ): Για το 2δ επιμέρους θέμα: «Αυτόματη βάνα στην έξοδο του κεντρικού αγωγού στραγγισμάτων για προστασία υπερχειλίσεων».
Να μην εκτελεστεί η αναφερόμενη προμήθεια και εργασία και να γίνει μελέτη από ειδικούς, με τη δήλωση του κ. Ι. Αναγνώστου ότι δεν ψηφίζει το εν λόγω θέμα, χωρίς καμία άλλη τοποθέτηση, μετρουμένης της θέσης του, ως αρνητική ψήφος, σύμφωνα με το νόμο.
Μειοψηφούντων των κ.κ. α) Χ. Καλυβιώτη (Πρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ), ο οποίος εδήλωσε ότι η
προμήθεια και εργασία αυτή είναι απλή για όσους έχουν βασικές τεχνικές γνώσεις και αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος, περιορίζοντας άμεσα τα στραγγίσματα και τα όμβρια ύδατα εντός του κυττάρου, αποφεύγοντας έτσι την υπερχείλιση και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Δεν απαιτείται καμία άλλη ιδιαίτερη μελέτη, με το κόστος να ανέρχεται περίπου σε δύο χιλιάδες (2.000)€ ανά βάνα.

Ζητήθηκε από τον παραβρισκόμενο τεχνικό σύμβουλο – περιβαλλοντολόγο του ΧΥΤΑ κ. Μούντριχα, να αποφανθεί επί του θέματος, τεχνικά και οικονομικά για να δοθεί άμεση λύση, ο οποίος αναφέρθηκε θετικά για το θέμα και δήλωσε ότι η οριστική λύση στο συνολικό πρόβλημα του ΧΥΤΑ θα δοθεί με τα νέα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Β. Εύβοιας δαπάνης 971.700,00€, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 160/26-9-2013 αίτηση χρηματοδότησης που έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και β) του Σ. Κουτσουρά (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΧΥΤΑ) ο οποίος εδήλωσε ότι συμφωνεί με τις ανωτέρω θέσεις του Προέδρου και ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση χωρίς καθυστέρηση γιατί θα δημιουργείται πρόβλημα κάθε φορά που θα έχουμε έντονη βροχόπτωση και γιατί η οριστική λύση που έχει προταθεί από το Σεπτέμβριο του 2013 για την βελτίωση των εγκαταστάσεων ΧΥΤΑ, θα απαιτήσει πολύ χρόνο, ενώ μέχρι τώρα έχει
παρέλθει περισσότερο από ένας χρόνος από την υποβολή της αίτησης χωρίς ακόμη να
υπάρχει πρόβλεψη πότε και εάν θα χρηματοδοτηθεί το έργο.



Η εγκατάσταση ΧΥΤΑ Λάρισας

















0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.