powered by Surfing Waves

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα για το κλείσιμο του πρακτορείου ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Λίμνης



Το δημοτικό συμβούλιο στις 3- 12-2014 αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το πρακτορείο Λίμνης ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί περαιτέρω άμεσα ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του.
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί α)Στον Γενικό Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ β)στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε και γ)την Γενική Διεύθυνση Εμπορίας ΔΕΗ Α.Ε

Η εισήγηση του  δημάρχου « Το πρακτορείο Λίμνης στα σαράντα χρόνια λειτουργίας έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο κατάστημα (πρακτορείο) εργάζονται μια μισθωτή υπάλληλος για την ΔΕΗ ( Ταμείο και εξυπηρέτηση ) και έξι υπάλληλοι στο τεχνικό τμήμα ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι εξυπηρετούν περίπου 11.000 καταναλωτές σε οικιακό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο σε μια έκταση 584.72 τετραγωνικά χιλιόμετρα με σαράντα-40- χωριά τα περισσότερα των οποίων είναι σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, Το κλείσιμο του πρακτορείου ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδιοργάνωση και ταλαιπωρία στους πολίτες και θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία που προσπαθεί να επιβιώσει στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.
Οι αποστάσεις λόγω και της ιδιομορφίας της περιοχής είναι μεγάλες και δύσκολες και ο χρόνος επέμβασης του ΔΕΔΔΗΕ μεγαλώνει σε περιπτώσεις ανάγκης όπως είναι πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, δυσχεραίνοντας το έργο της πολιτικής προστασίας.

Η αποκατάσταση των βλαβών θα καθυστερεί με ότι περαιτέρω κινδύνους συνεπάγονται όταν στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος τουριστικών καταλυμάτων, γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εργοστασίων και βιομηχανικών μονάδων (ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι) που χρίζουν 24ωρης άμεσης επέμβασης.
Στην περιοχή μας επίσης έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος λόγω κλοπής μετασχηματιστών με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να βυθίζονται στο σκοτάδι και η παραγωγική διαδικασία να διακόπτεται με ότι συνεπάγεται σε βάρος των πολιτών.
Η ενδεχόμενη επιλογή για κλείσιμο του πρακτορείου έρχεται σε μια εποχή που ήδη έχουν κλείσει Δημόσιες Υπηρεσίες όπως ΔΥΟ, ΙΚΑ, ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται εγκατάλειψη από το κράτος και από τους φορείς κοινωνικής ωφελείας.
Τα ανωτέρω έχουν δυσκολέψει την ζωή των κατοίκων ,της περιοχής του Δήμου μας που αναγκάζονται να διανύσουν ογδόντα χιλιόμετρα προς την Χαλκίδα ή Ιστιαία και να δαπανήσουν πολλά σημαντικά έξοδα προκειμένου να καλυφθούν οι κοινωνικές τους υποχρεώσεις.
Μάλιστα επειδή ο Δήμος μας είναι πολύ ορεινός με δύσκολους δρόμους  (κατολισθήσεις, πλημμύρες, χιόνια κλπ) και χωρίς συγκοινωνία που να εξυπηρετεί προς την Ιστιαία αναγκάζονται οι πολίτες να δαπανούν πολύ μεγαλύτερα ποσά για την μεταβίβαση τους ,από την τακτοποίηση της
οικονομικής τους υπόθεσης και να σπαταλούν τον παραγωγικό τους χρόνο με ότι συνεπάγεται σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας.
Κάθε κοινωφελής οργανισμός όπως η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ ,προερχόμενοι από δαπάνες του ελληνικού λαού(ανεξαρτήτως από την σημερινή τους νομική μορφή) θα πρέπει να παρέχουν το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι σαν πελάτη με αριθμό καρτέλας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.