powered by Surfing Waves

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παραχώρηση του Σχολείου στο Σύλλογο Κεράμειας



Απο το Διαύγεια:

Στέφου  : Κύριοι σύμβουλοι, ο Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεράμειας με την από 12-11-2013 επιστολή τους απευθύνονται στο Δήμο μας και αναφέρουν τα εξής:
«Με το έγγραφο αυτό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι την 01-06-2013 κατόπιν εκλογών προέκυψε η σύνθεση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεράμειας:  Θέλουμε να σας γνωρίσουμε επίσης ότι ο Σύλλογός μας απαριθμεί σήμερα 124 μέλη, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι του χωριού Κεράμειας, και από την φύση του έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων την κοινωνική, ηθική, πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προαγωγή των μελών του ως και την εκτέλεση κοινωφελών έργων για τον εξωραϊσμό του χωριού μας.
Είναι αυτονόητο ότι ο σύλλογός μας χρειάζεται μία υποτυπώδη κτηριακή εγκατάσταση προκειμένου εκεί μέσα να πραγματοποιεί το έργο του και να φυλάσσει τα υλικά που απαιτούνται για τις δραστηριότητές του. Επειδή παρά τις μέχρι σήμερα ενέργειές μας δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση
ιδιωτικού χώρου για την στέγαση και επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάσουμε έναν τέτοιο χώρο παρακαλούμε όπως μας παραχωρήσετε το κτηριακό συγκρότημα του ανενεργού δημοτικού σχολείου Κεράμειας μαζί με τον προαύλιο χώρο προκειμένου να στεγαστεί ο Σύλλογός
μας.
Για την απόφασή σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η πλειοψηφία των μελών μας φοίτησε στο συγκεκριμένο Σχολείο και εκ των πραγμάτων μόνο να το αγαπάει μπορεί και να το φροντίζει. Με την παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα αναλάβουμε την καθαριότητα, τον εξωραϊσμό και την συντήρηση γενικά του χώρου έτσι ώστε να γίνει ένα στολίδι στο χωριό μας. Επίσης σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί ο Δήμος μας τον χώρο θα είναι στην διάθεσή του.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στην θετική ανταπόκρισή σας.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του :
α) Την γνωμοδότηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κεράμιας:
«Το δημοτικό σχολείο Κεράμιας από την μέρα που σταμάτησε να λειτουργεί ως σχολείο δεν έμεινε ποτέ ανενεργό αφού κατ΄αρχήν λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο και επίσης ως κέντρο φιλοξενίας Προσκόπων ,Ορειβατικών Συλλόγων κ.α. Έχουν γίνει κατά καιρούς εργασίες για την συντήρηση και διαμόρφωση του.
Μέσα σ΄αυτό υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία της Τοπικής Κοινότητας Κεράμιας, όπως βιβλιοθήκες, κάλπες , παραβάν ,γραφεία, καθίσματα, θρανία και πολλά άλλα.
Για τους λόγους που ανέφερα δεν είναι εφικτό να παραχωρηθεί ολόκληρος ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Κεράμιας στον παραπάνω Σύλλογο και  προτείνω όπως παραχωρηθεί σ΄αυτόν μέρος της κεντρικής αίθουσας που θα εξυπηρετεί την λειτουργία του συλλόγου».

β) Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Τζαχρήστος Χρήστος: Συγχαίρω το Σύλλογο γιατί έχουν κάνει πολύ όμορφες εκδηλώσεις , αξιέπαινες. Το σχολείο είναι ζωντανός χώρος και θα συνεχιστεί να φιλοξενούνται οι πρόσκοποι. Ο χώρος δεν μπορεί να μοιραστεί. Το σχολείο πρέπει να παραχωρηθεί στο σύλλογο που είναι δραστήριος.
Barrett Anthony: Είναι μοναδικός τρόπος να αναπτυχθεί η περιοχή, αν η νεολαία πάρει την τύχη της στα χέρια της. Το σχολείο είναι σε άσχημη κατάσταση. Έχει υγρασία και χρειάζεται αποκατάσταση. Υπάρχει δυνατότητα να μοιραστεί ο χρόνος διάθεσης.
Παπαντωνίου Κων/νος: Να παραχωρηθεί και να υπάρχει συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.
Ριτσώνης Άγγελος :Πρέπει να αποδοθεί η αίθουσα στο σύλλογο και να υπάρχει συνεργασία με τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.
Κανελλόπουλος Ιωάννης: Ο πρόεδρος έχει μία άποψη και η άποψη του θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Καντζούρας Ιωάννης :Βλέπουμε μια δραστήρια ομάδα και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε το χώρο. Ότι πρόβλημα παρουσιαστεί θα το αντιμετωπίσουμε. Συμφωνώ με την παραχώρηση του χώρου.
Στεργίου Ιωάννης: Είδα το χώρο και διαπίστωσα ότι είναι πολύ όμορφος. Οι προβληματισμοί του Προέδρου όσο αφορά την φιλοξενία των Προσκόπων, των ορειβατικών συλλόγων ή την χρήση του ως εκλογικό κέντρο ξεκαθαρίστηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου και θεωρώ ότι θα υπάρξει μια
όμορφη συνεργασία. Εύχομαι καλή δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλα τα μέλη του συλλόγου, επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα σας στηρίζοντας τις προσπάθειες σας.
Μπρατζίκου –Χριστοδούλου Άννα: Συμφωνώ να δοθεί το σχολείο στο σύλλογο και την συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Θέλω όμως την διαβεβαίωση από τον σύλλογο ότι δεν θα μετατρέψουν το σχολείο σε καφενείο.
γ) την πρόταση του κ. Δημάρχου : «Όπου παραχωρήθηκε χώρος σε συλλόγους αξιοποιήθηκε .Να παραχωρηθεί ο χώρος του σχολείου στο σύλλογο κι αν υπάρχει υλικό που πρέπει να προστατευθεί να βρεθεί χώρος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του συλλόγου με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας»
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την παραχώρηση του δημοτικού Σχολείου Κεράμειας για χρήση από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Κεράμειας αποκλειστικά και μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς.  Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την μεριά του συλλόγου πέραν του σκοπού που παραχωρείται θα αποτελέσει λόγο ακύρωσης της απόφασης.  Ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως κέντρο φιλοξενίας Προσκόπων, Ορειβατικών Συλλόγων ή ως εκλογικό κέντρο ή να εξυπηρετήσει άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας, η οποία θα διατηρήσει το δικαίωμα χρήσης του χώρου στα πλαίσια των κοινωνικών της σκοπών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας στα πλαίσια καλής συνεργασίας με τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο.
Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση . Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Στέφου Κυριακή Μπρατζίκου-Χριστοδούλου Άννα

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.