powered by Surfing Waves

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

3 απορριμματοφόρα του δήμου παρακρατεί παράνομα συνεργείο της Χαλκίδας εδώ και 25 μήνες


3 απορριμματοφόρα και εξαρτήματα οχημάτων του δήμου αξίας 450.000€ παρακρατεί συνεργείο της Χαλκίδας από τις  24/1/2013 αξαιτίας  επισφαλών απαιτήσεων 5.000€. Ο δήμος αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του συνεργείου να διεκδικήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.  Μόνο για το 2011  ο δημος μας είχε  κανει αναθέσεις στο εν λογω συνεργείο αξίας 54.000 Ευρώ. Ανάλογες ήταν  οι αναθέσεις  καιι τα επόμενα χρόνια  τόσο από το δήμο  όσο και από την ΔΕΥΑ

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης τησ Οικονομικής Επιτροπής

κ. Καλυβιώτης¨Θέτω υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής ότι υπάρχουν οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα που παρακρατούνται κατά παράβαση των διατάξεων λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, από 24/1/2013 και μεταγενέστερα από το συνεργείο επισκευής «******************** Ο.Ε», στο Τροχό Χαλκίδας.

Τα οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα που παρακρατούνται από το συνεργείο ****************** Ο.Ε είναι:

α) Τρία (3) απορριμματοφόρα αυτοκίνητα με αριθ. Κυκλοφορίας ΚΗΙ 8836, ΚΗΙ 8833 και ΚΗΙ 8828.

β) Εξαρτήματα φορτηγού αυτοκινήτου με αριθ. Κυκλοφορίας ΚΗΟ 7265.

γ) Εξαρτήματα λεωφορείου με αριθ. Κυκλοφορία ΚΗΥ 6243.

δ) Εξαρτήματα grater (μηχάνημα έργου) ΜΕ 124402.

Διευκρινίζετε ότι το απορριμματοφόρο με αριθ. Κυκλοφορίας ΚΗΗ 4835 (PIAGGIO) βρίσκεται ακινητοποιημένο στο εργοτάξιο του Δήμου εξαιτίας κακής επισκευής από το συνεργείο **********************  Ο.Ε, που έγινε τον Δεκέμβριο 2014.


Τα ανωτέρω οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα είναι πολύ χρήσιμα και αναγκαία για τη λειτουργία του Δήμου μας, όσον αφορά το κοινωφελές του έργο, της καθαριότητας, της αποκομιδής απορριμμάτων, της διάνοιξης αγροτικών και κοινοτικών δρόμων και κυρίως των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα πλημμύρες, χιόνια, παγετός, σεισμοί, πυρκαγιές. Είναι απαράδεκτο να παρακρατούνται τα ανωτέρω οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα συνολικής σημερινής αγοραστικής αξίας πάνω 450.000€ με επισφαλείς απαιτήσεις του συνεργείου «****************************** Ο.Ε» για τα ανωτέρω, ποσού περίπου των 5.000€

Προτείνω να αποφασίσουμε για τον ορισμό ως πληρεξούσιου δικηγόρου του  Δήμου τον κ. ************************** *****, ώστε να εκπροσωπήσει τον
Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες
(εξώδικες ή και δικαστικές) με σκοπό:

1) Να επιστραφούν στο Δήμο το συντομότερο δυνατό τα οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα που παρακρατούνται παράτυπα και καταχρηστικά από το συνεργείο «************************* Ο.Ε».
2) Να αναζητηθούν αστικές ευθύνες για θετικές και αποθετικές ζημιές που έχει υποστεί ο Δήμος.
3) Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την παρακώλυση του κοινωφελούς έργου του Δήμου της καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων, διάνοιξης αγροτικών και κοινοτικών δρόμων και κυρίως των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα πλημμύρες, χιόνια, παγετός, σεισμοί, πυρκαγιές.

Η Οικονομική Επιτροπή  Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Ορίζει ως πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ.******************** Δ.Σ.Α, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (εξώδικες ή και δικαστικές) με σκοπό:

1) Να επιστραφούν στο Δήμο το συντομότερο δυνατό τα οχήματα, μηχανήματα και εξαρτήματα που παρακρατούνται παράτυπα και καταχρηστικά από το συνεργείο «****************** Ο.Ε».

2) Να αναζητηθούν αστικές ευθύνες για θετικές και αποθετικές ζημιές που έχει υποστεί ο Δήμος.

3) Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την παρακώλυση του κοινωφελούς έργου του Δήμου, της καθαριότητας, της αποκομιδής απορριμμάτων, της διάνοιξης αγροτικών και κοινοτικών δρόμων και κυρίως των αναγκών της Πολιτικής  Προστασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα πλημμύρες, χιόνια, παγετός, σεισμοί, πυρκαγιές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.