powered by Surfing Waves

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παζάρας: Πού πήγαν 3 οχήματα και τα έπιπλα της υπό εκκαθάριση Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λίμνης; Οι απαντήσεις του Ορκωτού

 Ορκωτός Λογιστής: "Εδώ και 14 χρόνια καμία από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Επιχείρησης δεν είχε ενδιαφερθεί για τη άρση της παρακράτησης της κυριότητας του φορτηγού μάρκας Μercedes".



"Εξαφανίστηκαν"  και δεν μπορούν να βρεθούν ένα μηχάνημα τύπου τσάπας, μηχάνημα τύπου Bobcat,φορτηγό και τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός της υπό εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κι Ανάπτυξης του πρώην Δήμου Λίμνης (ΔΕΠΑΛ) .

Η ΔΕΠΑΛ ιδρύθηκε από τον πρώην Δήμο το 1996 (14765/Φ.Ε.Κ 80/11.02.1997) και τέθηκε σε διαδικασία λύσεως και εκκαθάρισης το 2011 (17248/964/Φ.Ε.Κ 2239/6.10.2011)


Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μεΛΟΓΙΣΜΟ και ΟΝΕΙΡΟ» κ. Παζάρας Βασίλειος με επιστολή που έστειλε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  της 4-3-2016  σχετικά με την λύση και εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κι Ανάπτυξης του πρώην Δήμου Λίμνης με την οποία αναφέρει τα εξής:

« Με την έγκριση των εκθέσεων λύσης και εκκαθάρισης των Δημοτικών Επιχειρήσεων από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ο Δήμος μας αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις και απαιτήσεις που φαίνονται στον Τελικό Ισολογισμό τους. Δεν έχω κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω. Σε ότι αφορά το θέμα που είχε προκύψει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα ακίνητα, έχω να πω ότι είτε συμπεριλαμβάνονται στις εκθέσεις είτε δεν συμπεριλαμβάνονται, αυτά υπάρχουν και ανήκουν στο Δήμο. Είναι θέμα διαδικαστικό (τακτοποίηση με έγγραφα).
Θέλω επίσης να θυμίσω στο σώμα, ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή πήρε απόφαση να εξετασθούν τα πεπραγμένα των Δημοτικών Επιχειρήσεων και από Ορκωτούς Ελεγκτές για τη νομιμότητά τους. Η απόφαση αυτή να εκτελεστεί.
Κύριε Πρόεδρε.
Επιτρέψτε με να σταθώ στα τρία μηχανήματα, στα έπιπλα και το λοιπό εξοπλισμό, που αναφέρονται στην έκθεση λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΠΑΛ.
Το πρώτο μηχάνημα, αφορά μηχάνημα τύπου τσάπας με κόκκινες πινακίδες. Αυτό αν και μεταβιβάσθηκε στο Δήμο το 2009, σήμερα δεν υπάρχει. Ο εκκαθαριστής αναφέρει ότι έψαξε, αλλά δεν το βρήκε.
Σας ερωτώ κ. Πρόεδρε.
- Εμείς αν ψάξουμε, θα το βρούμε;
Το δεύτερο μηχάνημα τύπου Bobcat, αγοράσθηκε από το Δήμο πριν από 15 χρόνια.   Μέχρι σήμερα για το μηχάνημα αυτό, δεν πάρθηκαν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας. Για την απόκτησή τους η ΔΕΠΑΛ κατέθεσε στις 23 Αυγούστου του  2002 αίτηση στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ζήτησαν τον Ιανουάριο του 2003 από το Δήμο να τις προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία.
Μέχρι σήμερα συμπληρωματικά στοιχεία από το Δήμο, δεν δόθηκαν. Σας ερωτώ κ. Πρόεδρε.
- Θα δοθούν και πότε;
Το τρίτο μηχάνημα αφορά φορτηγό. Αυτό δεν έχει κυριότητα, γιατί αυτή είχε παρακρατηθεί από τον πωλητή το 2001. Για 14 χρόνια δεν υπήρξε ενδιαφέρον από το Δήμο. Σε δύο μήνες ο εκκαθαριστής βρήκε τον πωλητή και πήρε Υπεύθυνη Δήλωσή του για άρση παρακράτησης της κυριότητάς του.
Σας ερωτώ κ. Πρόεδρε.
- Θα αποκτήσουμε την κυριότητά του και πότε;
Όσον αφορά τα έπιπλα και το λοιπό εξοπλισμό, κανένας δεν γνώριζε που βρίσκονται, γιατί ουδέποτε είχαν καταγραφεί από το Δήμο.
Τι να ρωτήσω για αυτά κ. Πρόεδρε.
Προκειμένου να λάβω απαντήσεις στις ερωτήσεις που απεύθυνα, σας καταθέτω αίτηση, με την οποία ζητώ να έρθει ως θέμα για συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας την καταθέτω γιατί και σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται Δημοτικοί Σύμβουλοι, που τα χρόνια εκείνα, ήταν σε θέσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και μπορούν να μας ενημερώσουν.
Δεν μπορώ επίσης να μη σας αναφέρω για την έκπληξη που ένιωσα σχετικά με τη λειτουργία μας ως Δήμος. Σας ευχαριστώ» .


Τι απάντησε ο Ορκωτός Λογιστής;



ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΑΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Το μηχάνημα έχει μεταβιβασθεί στον πρώην Δήμο Ελυμνίων από το 2009. Συνεπώς δεν αποτελεί στοιχείο προς μεταβίβαση (δεν παρασχέθηκαν περισσότερες πληροφορίες).
Σε επιστολή μας προς τις υπηρεσίες του Δήμου με ημερομηνία 21.07.2015 ζητώντας περισσότερα στοιχεία, μας απάντησαν στις 18.08.2015 τα παρακάτω:
- Δεν βρέθηκαν στοιχεία
- Δεν βρέθηκε το Μηχάνημα

Από την πλευρά μου ως εκκαθαριστής προχώρησα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η νομιμοποίηση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων και να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. Οι υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα το αρμόδιο τμήμα
και σε συνεργασία με την Περιφέρεια γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να πράξουν από εδώ και πέρα.



ΜΗΧΑΝΗΜΑ BOBCAT
Για το μηχάνημα αυτό οι παρεχόμενες πληροφορίες αποσκοπούν να αναδείξουν τις διαιωνιζόμενες εκκρεμότητες πέραν της δεκαετίας και συσχετιζόμενων καθαρά επάνω σε θέματα ιδιοκτησιακού χαρακτήρα.
Το μηχάνημα αυτό έχει αγορασθεί πριν από δεκαπέντε χρόνια και σύμφωνα από ληφθείσες πληροφορίες υφίσταντο προστριβές με τον προμηθευτή, καθώς αυτός για λόγους που δεν γνωρίζω, δεν παρέδιδε στην επιχείρηση τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να καταστεί δυνατή απόκτηση άδειας κυκλοφορίας.
Τα θέματα αυτά προσπαθήσαμε να τα προσεγγίσουμε με τα όσα διαθέσιμα στοιχεία υπήρχαν, ερχόμενοι σε επαφή με την Περιφέρεια. Σε γενόμενη επιστολή μας προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Εύβοιας, ζητήσαμε στοιχεία και διευκρινήσεις για το μηχάνημα. Η γραπτή απάντηση που μας παρασχέθηκε από τις υπηρεσίες , παραθέτει τις ακόλουθες πληροφορίες :
Η Δ.Ε.Π.Α.Λ με ημερομηνία 23.08.2002 είχε καταθέσει αίτηση για χορήγηση αρχικής άδειας και πινακίδων για το ΜΕ ΙΧ ΦΟΡΤΩΤΗΣ BOBCAT τύπου Μ641 με αριθμό πλαισίου Νο 501321164.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κατόπιν ελέγχου του φακέλου του μηχανήματος ενημέρωσαν αρχικά με τηλεφωνική επικοινωνία το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και εν συνεχεία γραπτώς με το υπ’ αριθμ. 5569/01-01-2003 έγγραφο τους, όπου αιτούντο να προσκομισθούν συμπληρωματικά στοιχεία.
Στο αίτημα αυτό της Περιφέρειας οι υπηρεσίες του Δήμου ουδέποτε ανταποκρίθηκαν στην προσκόμιση στοιχείων στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Π.Ε Εύβοιας και το όλο θέμα παρέμεινε ανοικτό. 




ΦΟΡΤΗΓΟ
Ως προς τις διαδικασίες μεταβίβασης του φορτηγού με στοιχεία ΧΑΝ 4042.05 μάρκας Μercedes , σημειώνονται τα παρακάτω: Όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία μεταβίβασης του Φορτηγού με την
Διεύθυνση Μεταφορών Χαλκίδας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα στερείτο κυριότητας καθώς αυτή είχε παρακρατηθεί από το πωλητή από το 2001. Εδώ και 14 χρόνια καμία από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Επιχείρησης δεν είχε ενδιαφερθεί για τη άρση της παρακράτησης της
κυριότητας.
Αυτή η διαδικασία μας πήρε πάνω από δύο μήνες για να βρούμε τον πωλητή και να πάρουμε Υπεύθυνη Δήλωση περί άρσης της παρακράτησης της Κυριότητας (έως τα μέσα Νοεμβρίου).
Εξυπακούεται ότι κάθε φόρα που ερχόμασταν σε επαφή με την Διεύθυνση Μεταφορών Χαλκίδας ,έπρεπε να ετοιμάζουμε ένα πακέτο από δικαιολογητικά.

10.1.2. Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός
Το ύψος των επίπλων και λοιπού εξοπλισμού στις 30/11/2015 ανέρχεται στο ποσό € 2.698,15 (αναπόσβεστη αξία).
Τα στοιχεία αυτά δεν κατέστη δυνατόν να απογραφούν καθώς δεν γνώριζε κανένας που ευρίσκοντο και ουδέποτε είχαν επίσημα καταγραφεί από της υπηρεσίες της Επιχείρησης.
Από την πλευρά μας καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διαπιστώσουμε την ύπαρξη των εν λόγω επίπλων και σκευών, χωρίς στο τέλος να επιτευχτεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το μεγάλο μας πρόβλημα είχε ξεκινήσει από την αρχή της εκκαθάρισης, καθώς υπήρχαν ελειπή στοιχεία και μη ύπαρξη Μητρώου Παγίων. Πέραν των άλλων τα εν λόγω πάγια θεωρούνται πλήρως αποσβεσμένα και απαξιωμένα(ανεξάρτητα της παρουσίας των στα βιβλία και τον ισολογισμό
Εκκαθάρισης).


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.