powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

6 Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων παράβλεψαν την θέση του συνδυασμού τους και υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015

Στις 5-11-2014   το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου. Το εντυπωσιακό από τα πρακτικά είναι ότι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων για τις οποίες  οι κκ. Στεργιου, Καντζούρας, Κανελλόπουλος ανέφεραν ότι θεωρούν τα έργα ελλιπή κώφευσαν στα επιχειρήματα και  υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα.

Από τις 22  Δημοτικές/τοπικές Κοινότητες 18 απέστειλαν  τις εισηγήσεις τους σχετικά με τα έργα που θέλουν να εκτελεστούν και 13 συμνεττείχαν και ψήφισαν στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.

Μεγάλες απουσίες από την συνεδρίαση οι πρόεδροι των Τ.Κ.Ροβιών,  Κεχριών, Κουρκουλών, Στροφυλιάς,  Κηρίνθου, Σπαθαρίου και Παππάδων.







από τα πρακτικά της συνεδρίασης για την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος


ΕΙΣΗΓΗΣΗ:Κύριοι σύμβουλοι,στις παρ.4 και 5 του άρθρου 86 τουΝ.3852/2010 ορίζονται τα εξής:«Το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με απόφαση που λαμβάνεται ένα μήνα τουλάχιστον πριν την κατάρτιση του επιχειρησιακού καιτεχνικού προγράμματος του δήμου, εισηγείται στην εκτελεστική επιτροπή μεσειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκώντων κατοίκων της περιφέρειάς του και τις προτεραιότητες για την τοπικήανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας για τηλήψη των αποφάσεων της προηγούμενης παραγράφου, καλούνται οικοινωνικοί φορείς της περιφέρειάς της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας,προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Εάν το συμβούλιο τηςδημοτικής ή τοπικής κοινότητας δεν υποβάλλει εισήγηση εμπρόθεσμα στηνεκτελεστική επιτροπή, το σχέδιο του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου καταρτίζεται χωρίς αυτήν.»
Με βάση τα παραπάνω, τα συμβούλια της δημοτικής κοινότητας Λίμνης και των τοπικών κοινοτήτων Ροβιών, Κεχριών, Κουρκουλών, Σκεπαστής,Παπάδων, Αμελάντων, Αγ.Αννας, Κοτσικιάς, Κεράμειας, Αχλαδίου,Φαράκλας, Δαφνούσας, Στροφυλιάς, Μαντουδίου,Προκοπίου, Κηρίνθου,Πηλίου υπέβαλλαν στην Εκτελεστική Επιτροπή τις εισηγήσεις τους σχετικά με τα έργα που θέλουν να εκτελεστούν στα διοικητικά όρια της καθεμίας.

Σύμφωνα με την περίπτ. γ’ του άρθρου 63 του Ν.3852/2010 η ΕκτελεστικήΕπιτροπή καταρτίζει και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό ρόγραμμα του δήμου και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του.
Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 208 του Ν.3463/2006. Κατόπιν των ανωτέρω σας καλώ να ψηφίσουμε σχετικά.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση της προέδρου,
την παρ.1 του άρθρου 266, τις παρ.4 και 5 του άρθρου 86 και τηνπερίπτ.γ’ του άρθρου 63 του Ν.3852/20102το Ν.4172/2013
-τις αποφάσεις των συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης καιΤοπικών Κοινοτήτων του Δήμου για τα έργα που θέλουν ναεκτελεστούν στην περιοχή
-Την αρίθμ. 4/2014 απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου
-Την αρίθμ. 4/2014 γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου
-Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Στεργίου Ιωάννης: Πριν από δύο μέρες κλήθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης να συζητήσει για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Δεν ξέρω ανέχει γίνει κάποια μεταβολή όσο αφορά την εγγραφή των έργων που ήτανγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα και δεν ξέρω κατά πόσο οι προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης περιελήφθησαν.
Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε και να παίρνουμε υπόψη τις επιτροπές και να δίνουμε τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια για να αποφαίνονται σε θέματατης αρμοδιότητας τους.
Όσο και να θέλουμε να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορούμε γιατους λόγους ότι
1) αναφέρονται στο κύριο μέρος τους στα συνεχιζόμενα έργα και
2) δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων στην σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και σε περιπτώσεις που έχει εγγραφεί κάποιο έργο δεν προκύπτει μέσα από την πρόταση του τοπικού συμβουλίου. Αυτό κάτι σημαίνει και θα πρέπει να το δουν οι τοπικοί σύμβουλοι.
Θα ψηφίσω όσο αφορά τα συνεχιζόμενα έργα ,από τα οποία βέβαια απουσιάζουν αρκετά και χαρακτηριστικά αναφέρω αυτό της τοπικής κοινότητας Πηλίου στη θέση Ποτόκια, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει Επίσης από το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν πολλές τοπικές κοινότητας όπως η Βλαχιά, Δαφνούσα, Καλύβια, Σπαθάρι κλπ.
Παζάρας Βασίλειος :  Εκείνο που παρατηρώ είναι μόνο μία πηγή χρηματοδότησης κι αυτή είναι η ΣΑΤΑ ,η χρηματοδότηση που δίνει η πολιτεία στους Δήμους είναι συγκεκριμένη και καλούμαστε να διαχειριστούμε την φτώχεια μας.  Σκοπός μας είναι να ψάξουμε νέα πηγές χρηματοδότησης. Στους προεκλογικούς μου λόγους σε κάθε χωριό ανέφερα ως πηγή χρηματοδότησης το πράσινο ταμείο και υπήρχαν συγκεκριμένα έργα που μπορούσαν να γίνουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα.
Ρωτώ τον Δήμαρχο αν έχει υπόψη του άλλες πηγές χρηματοδότησης και συνεπώς να συντάξει μελέτες προκειμένου να ενταχθούν σ ́αυτές.  Θέλω να δώσουμε το δικαίωμα στην τοπική κοινωνία με πρωτοβουλία των εκπροσώπων ή του προέδρου και την αρωγή των Αντιδημάρχων των δημοτικών ενοτήτων να γίνει Λαϊκή Συνέλευση και να συζητηθούν τα έργα που θέλουν οι κάτοικοι να γίνουν στον τόπο τους

Λιαγκάκης Ευστάθιος:  Στην τοπική κοινότητα Μετοχίου έχετε συμπεριλάβει να γίνει το έργο «Διευθέτηση κεντρικού καναλιού τ.κ. Μετοχίου» με ποσό 2.479,46€ πράγμα που δεν φθάνουν να γίνει κάτι ουσιαστικό αφού το συγκεκριμένο σημείο έχει καταντήσει βόθρος επικίνδυνος για την υγεία των κατοίκων. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Πηλίου χρειάζονται την κατασκευή μιας γέφυρας για να μπορούν χωρίς κίνδυνο να επικοινωνούν με  τα σπίτια τους όταν πλημμυρίζει ο δρόμος ,μην βάλετε στο τεχνικό το έργο «Επέκταση φωτισμού στην παραλία Πηλίου» φτιάξτε την γέφυρα.  Η οδηγία που στάλθηκε στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών λέει στείλτε μου να ελέγξω το σχέδιο του προϋπολογισμού ,να δω τι γίνεται, θα σας τον επιστρέψω με διορθώσεις, θα τον ξαναφτιάξετε ,θα μου τον ξαναστείλετε κι αν συμφωνήσω θα περάσει. Αυτά πρέπει να τα μάθει ο
κόσμος. Γι ́ αυτό θα πρέπει να γίνονται λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, να αρχίσουν να πληρώνουν πολιτικά, διαφορετικά θα την πληρώνουν οι εκάστοτε Δήμαρχοι. Δεν ψηφίζω αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.
Καντζούρας Ιωάννης :  Αν πέρυσι ερχόταν αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα τρελαινόμασταν. Αν βγουν τα συνεχιζόμενα έργα αυτό το τεχνικό πρόγραμμα δεν λέει τίποτε. Δεν είναι εικόνα τεχνικού προγράμματος αυτή για να ψηφίσουμε. Με 8.000 ευρώ το Μαντούδι και 4.000 ευρώ το Πήλι δεν γίνεται τεχνικό πρόγραμμα.
Στέφου Κυριακή: Θέλω η μελέτη που αφορά την επισκευή πυροσβεστικού κλιμακίου Χρόνιας να συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα ή σε ενδεχόμενηαναμόρφωση του .Είναι άμεσης ανάγκης να εκτελεστούν οι εργασίεςαποκατάστασης του κτιρίου ,που είναι δημοτικό και στέγαζε το παλιόδημοτικό σχολείο της Χρόνιας κάποτε. Υπάρχει μελέτη αποκατάστασης προϋπολογισμού περίπου 30.000 ευρώ
Γεωργατζής Ευάγγελος : Διαπιστώνω ότι υπάρχουν τοπικές κοινότητες που δεν έχουν συμπεριληφθεί καθόλου στο τεχνικό πρόγραμμα.

Κανελλόπουλος Ιωάννης: Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν συμπεριληφθεί καθόλου στο τεχνικό πρόγραμμα έστω και με το πενιχρό ποσό των 1.000€. Κόψτε από το Προκόπι ,από το Πήλι και προγραμματίστε κάτι για να νιώσει οΠρόεδρος της τοπικής κοινότητας ότι κάτι θα κάνει στο τόπο του. Πώς ναψηφίσω το τεχνικό πρόγραμμα όταν το Αχλάδι ,η Δαφνούσα, η Κοτσικιά δεν συμπεριλαμβάνονται έστω και με ένα μικρό εργάκι. Αφήστε τα όλα αποθεματικό και κάντε τροποποίηση στο τεχνικό πρόγραμμα και βάλτε τα απαραίτητα.

Αρβανίτης Παναγιώτης: Το τεχνικό πρόγραμμα φαίνεται στην πράξη. Κιαυτό θα γίνει με τις μελέτες που προωθούμε και που δεν είναι γραμμένεςμέσα στο τεχνικό πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή θα κάνει έργα σε όλα τατοπικά διαμερίσματα. Μέσα από τα γενικά έργα επωφελούνται και τα μικράχωριά. Η αντιπολίτευση πρέπει να παίζει σωστό ρόλο στην Διοίκηση



ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ψήφοι υπέρ ψήφοι υπέρ μόνο των συνεχιζόμενων έργων και κατά του υπολοίπου τεχνικού -1 - ) προγράμματος ψήφος λευκό Δύο ψήφοι κατά
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Οικονομικού έτους 2015

ΟΙ ΨΗΦΟΙ

Η δημοτική σύμβουλος κα Στέφου Κυριακή αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης χωρίς να ψηφίσει το θέμα.
Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Στεργίου Ιωάννη ,Ψαρρού Ελπίδας, Μουργιά Ιωάννη, Κανελλόπουλου Ιωάννη, Φλώκου –Κωνσταντάκη Σοφίας ,Καντζούρα Ιωάννη ,οι οποίοι ψήφισαν μόνο τα συνεχιζόμενα έργα που καταγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα.

Αλεξίου Δημήτριος : Ψηφίζω λευκό
Λιαγκάκης Ευστάθιος –Γεωργατζής Ευάγγελος : Δεν ψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα.

Οι πιο κάτω δώδεκα -12-πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων :
  1. Τριανταφύλλου Ιωάννης (Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης), 
  2. Μπούρα Παναγιώτα(τοπική κοινότητα Μαντουδίου), 
  3. Τσώνης Δημήτριος (Τοπική ΚοινότηταΦαράκλας) ,
  4. Καντάς Νικόλαος (τοπική κοινότητα Προκοπίου) , 
  5. Τσιβίκας Δημήτριος (τοπική κοινότητα Μετοχίου) , 
  6. Ανδρίτσος Γεώργιος (τοπική κοινότητα Πηλίου) , 
  7. Παπαμήτσος Κων/νος (τοπική κοινότητα Αγίας Άννας) ,
  8. Σταθαράς Δημήτριος (τοπική κοινότητα Αχλαδίου) ,
  9. Αλεξανδρής Χρήστος(τοπική κοινότητα Αμελάντων) ,
  10. Νικολάου Αθανάσιος (τοπική κοινότητα Κεράμειας) , 
  11. Κουκούτσης Νικόλαος (τοπική κοινότητα Κοτσικιάς), 
  12. Μαργαρίτης Δημήτριος (τοπική κοινότητα Κερασιάς) ψήφισαν θετικά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης –Αγ. Άννας έτους 2015
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαφνούσας Νικολάου Γεώργιος δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.











0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.