powered by Surfing Waves

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τσούμαρης: Δεν θα ξαναπληρώσω λογαριασμό νερού, αν περάσει η απαλλαγή απο τα τέλη στο Αχλάδι

Ο κ.Τσούμαρης Αθανάσιος Δημ. Σύμβουλος του Ψαρρού :
"Δεν θα ξαναπληρώσω λογαριασμό νερού
Στις 17/7/12 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας ,όπως είχε για την διαγραφή χρεώσεων αποχέτευσης Α΄και Β΄εξαμήνου 2011 δ.δ Αχλαδίου και διαγραφή χρεώσεων κατανάλωσης ύδρευσης περιόδου Α΄2011β για όλη τη δημοτική ενότητα Νηλέως.

Η κύρια επιχειρηματολογία της ΔΕΥΑ ήταν η ορεινότητα της Δ.Ε. ενότητος: "Χρεώσαμε την αποχέτευση στο Δ.Δ Αχλαδίου με βάση την κατανάλωση του νερού ενώ θα έπρεπε να χρεωθεί μόνο το πάγιο όπως ήταν πριν βγει το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΛΑΑ. Τα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Νηλέως όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ορεινά και κατά την χειμερινή περίοδο παρουσιάζονται πολλές βλάβες κεντρικών αγωγών αλλά και παροχών ύδρευσης από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία (παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες). Για το λόγο αυτό πολλά νοικοκυριά αναγκάζονται να αφήνουν τις βρύσες των σπιτιών τους λίγο ανοικτές έτσι ώστε να μην παγώσουν και προκληθούν μεγαλύτερες βλάβες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταγράφονται καταναλώσεις οι οποίες δεν είναι σωστές και έγιναν λόγο της ορεινής ιδιομορφίας των Δημοτικών Διαμερισμάτων."

Λεοντής: «Όλοι οι δημότες θα πληρώνουν εξίσου τους λογαριασμούς»
Σε συνέντευξη του στις 26/5 ο προέδρος της Δ.Ε. Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας  κ. Λεοντής δήλωνε «Όλοι οι δημότες θα πληρώνουν εξίσου τους λογαριασμούς... Θα είμαι αμείλικτος». Πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ότι δεν το ενοούσε.


Ψαρρός: "Το θέμα των χρεώσεων για ύδρευση και αποχέτευση είναι πολιτικό!"

Οι κύριες θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μουστάκας: "ο δήμος δεν πρέπει να έχει μία επιχείρηση σαν την ΔΕΥΑ"

Τσούμαρης: "Πολύ φτηνή η δικαιολογία για την διαγραφή των χρεών".

Παναγιώτου: " Διαγραφή και για το δεύτερο εξάμηνο στον πρώην Δήμο Νηλέως"

Ψαρρός: Η διαγραφή "είναι θέμα πολιτικό (ψηφοθηρικό συμπληρώνουμε), ..τα οικονομικά της ΔΕΥΑ είναι άθλια υπάρχουν χρέη 380.000 ευρώ και αυτοί που χρωστούν δεν είναι «φτωχαδάκια»"


Αναλυτικά απο τα πρακτικά του Δ.Σ.

"Ο Αντιδήμαρχος κ. Μουστάκας Νικόλαος εξέφρασε την άποψη πως ο Δήμος δεν πρέπει να έχει μία επιχείρηση σαν την ΔΕΥΑ και συμφώνησε για την διαγραφή των χρεών.

Ο κ.Τσούμαρης Αθανάσιος είπε :Δεν θα ξαναπληρώσω λογαριασμό νερού ,αν περάσει το θέμα. Είναι πολύ φτηνή η δικαιολογία για την διαγραφή των χρεών. Δεν ψηφίζω το θέμα.

Ο κ. Παναγιώτου Κων/νος είπε : Συμφωνώ με την απόφαση για την διαγραφή των χρεώσεων αποχετεύσης στο δ.δ. Αχλαδίου. Δεν συμφωνώ για την διαγραφή μόνο για το πρώτο εξάμηνο και προτείνω διαγραφή και για το δεύτερο εξάμηνο στον πρώην Δήμο Νηλέως ή να εφαρμοσθεί η τιμολογιακή πολιτική που υπήρχε το έτος 2010.

Το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος που αναφέρθηκε στην πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Μουστάκα Ν. και είπε ότι το θέμα της ΔΕΥΑ είναι θέμα πολιτικό, πως οικονομικά της επιχείρησης είναι άθλια και ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑ. Αναφέρθηκε πως στην ΔΕΥΑ υπάρχουν χρέη 380.000 ευρώ και ότι αυτοί που χρωστούν δεν είναι «φτωχαδάκια»
"
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Παλμό της Β.Ε.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.