powered by Surfing Waves

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Προχωρά η αποκατάσταση του παράνομου σκουπιδότοπου Παρασκευορέματος





από την σελίδα του συλλόγου Kireas.org

Προχωρά η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Παρασκευορέματος


Σύμφωνα με επιστολή που λάβαμε το Τμήμα Περιβ.&Χωρικού Σχεδιασμού της Δ/ση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού - Στερεάς Ελλάδας ζήτα από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας ότι να [προχωρήσει στη από κοινού με το σύλλογο μας αυτοψία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων ( ΧΑΔΑ) στο Παρακευορεμα ώστε να προχωρήσει σε εισήγηση προς σχετικά με τα μέτρα αποκατάστασης του. Η αυτοψία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η ίδια υπηρεσία υπενθύμισε στο Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής του Δήμου ότι η επιλογή toy διαπιστευμένου εργαστηρίου για τη διενέργεια δειγματοληψίας αποτελεί ευθύνη του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Για την ιστορία τον ΧΑΔΑ είχε καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες με φωτογραφικό υλικό o kireas.org τον Δεκέμβρη του 2012. Στις 11/2/14 έγινε αυτοψία στο χώρο από υπαλλήλους της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία οδήγησε σε απόφαση της ΓΓ Αποκεντρωμένης Δοίκησης το καλοκαίρι για την λήψη μέτρων αποκατάστασης και περαιτέρω ελέγχους μέχρι το Δεκέμβριο του 2014. Προθεσμίες που έχασε το τμήμα περιβάλλοντος του δήμου. Με την νέα απόφαση ο πολυετής αγώνας του συλλόγου Kireas.org για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αρχίζει να φέρνει καρπούς.


Σχετικά
Πως ανταποκρίθηκε ο δήμος στις εντολές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα σκουπίδια στο Παρασκεύορεμα;
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1365

4 μήνες προθεσμία στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας να αποκαταστήσει τις παρανομίες με την χωματερή στο Παρασκεύορεμα
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1341.0

Παράνομη χωματερή δήμου κοντά στα «Τέμπη» της Ευβοίας στο Μαντούδι
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1228.0




Η χωματερή πού κατήγγειλε ο  Kireas.org το 2012




Διαβάστε επίσης


Δεν συμμορφώνεται ο δήμος στην απόφαση της Αποκεντρωμένης για τα σκουπίδια στο Παρασκεύορεμα

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.