powered by Surfing Waves

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Με την διαδικασία του "κατεπειγόντος" απευθείας ανάθεση 430 χιλ ευρώ με 0% ποσοστό έκπτωσης από ένα προμηθευτή.

 Με την  διαδικασία του "κατεπειγόντος" απευθείας ανάθεση 430 χιλ ευρώ με 0% ποσοστό έκπτωσης από ένα προμηθευτή.  Η έλλειψη επιμέλειας και προγραμματισμού από το δήμο στην έγκαιρη προμήθεια καυσίμων  δεν είναι κατεπείγουσα ανάγκη.


Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε στις 11/4/14 την απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων συνολικού ποσού 427.665,10 με ΦΠΑ σύμφωνα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την κάλυψη των εκτάκτων και άμεσων αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου μας, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων στον ****************** με 0% ποσοστό έκπτωσης και συγκεκριμένα
 



Ο Διαγωνισμός για το έτος 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προβλέπεται όρος στησύμβαση για αυτοδίκαιη λύση της μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, χωρίς καμία ιδιαίτερη αποζημίωση στον εν λόγω προμηθευτή.

Επίσης θα προβλεφθεί όρος στη σύμβαση σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος δεν θαείναι υποχρεωμένος να απορροφήσει το σύνολο των ποσοτήτων των καυσίμων πουθα περιλαμβάνει η σύμβαση

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ KAΥΣΙΜΩΝ


Η έλλειψη επιμέλειας και προγραμματισμού από το δήμο στην έγκαιρη προμήθεια καυσίμων  δεν είναι κατεπείγουσα ανάγκη

Πότε γίνεται προμήθεια με απευθείας ανάθεση;   Στην περίπτωση δε κατά την οποία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προτίθενται να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών με απευθείας ανάθεση αυτών, λόγω αδυναμίας τήρησης των προθεσμιών που απαιτούνται για τη διενέργεια σχετικού ανοικτού ή κλειστού διαγωνισμού, πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: α) οι εν λόγω προμήθειες πρέπει να παρασχεθούν κατεπειγόντως και β) η ως άνω κατεπείγουσα ανάγκη πρέπει να οφείλεται αποκλειστικά σε απρόβλεπτες περιστάσεις, ήτοι σε έκτακτα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αφενός δεν απορρέουν από παραλείψεις ή έλλειψη προγραμματισμού και επιμέλειας της αναθέτουσας αρχής, αφετέρου δεν μπορούσαν, σύμφωνα με τα διδάγματα της ανθρώπινης εμπειρίας και λογικής, σε καμία περίπτωση να προβλεφθούν (βλ. πράξεις IV Τμ. Ελ. Συν. 7/2007, 175, 109, 98, 34 και 4/2006, και πράξεις VI Tμ. Ελ. Συν , 91, 105, 171/2007). Η δε απόφαση του αρμοδίου οργάνου περί προσφυγής στην προρρηθείσα διαδικασία ανάθεσης, πρέπει, ως εκ της φύσεώς της, να είναι ειδικώς και επαρκώς αιτιολογημένη ώστε να καθίσταται εφικτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της νομιμότητάς της (πρβλ. πράξεις VI Tμ. 91, 105, 171/2007, VII 86/2008, ΣΤ΄ Κλιμ. 27/2012, 205/2007 κ.ά).

Κάθε χρόνο "κατεπείγουσα" η προμήθεια καυσίμων


Όπως προκύπτει από το Διαύγεια και το 2012 το 2013  και το 2014 ο δήμος μας έκανε απευθείας  κατεπείγουσες; προμήθειεις;  καυσίμων  για τα σχολεία του δήμου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.