powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Με την εγκατάσταση 18 ανεμμογεννητριών στο Πήλι,τα δημοτικά τέλη και την μεταφορά των μαθητών θα ασχοληθεί το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 24/10



Στις 24 Οκτωβρίου 2012 στις  18.00 μ.μ στο κτίριο Μελά θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.   Τα πιο σημαντικά θέματα που θα εξεταστούν είναι:

Γνωμοδότηση επι της ΜΠΕ για την εγκατάσταση 18 ανεμμογεννητριών στο Πήλι

Θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ , η Αιολική Κανδηλίου ΑΕ έχει υποβάλει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Αιολικού Πάρκου 39,95 MWστην θέση Κέδρος - Χονδρή Ράχη του
δήμου μας.  H ΕΛΛΑΚΤΩΡ δραστηριοποιηείται στους τομείς της κατασκευής (ΑΚΤΩΡ), Διόδια (ΑΤΤΙΚΑ), Αττική Οδός, Ενέργεια, Εξόρυξη (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ), Καζίνο Πάρνηθας, κλπ Το αιολικό πάρκο θα έχει 18 ανεμμογεννητριες ύψους 85 μέτρων και διαμέτρου 82 μέτρων . Η περιοχή βρίσκεται εκτός χωροταξικού χάρτη για  τα ΑΠΕ .


Χάρτης της ΡΑΕ με την θέση του αιολικού πάρκου Κέδρος - Χονδρή Ράχη  (οι δύο λωρίδες κάτω). Απόσταση 1,5 χλμ απο το Πήλι


Πρόσφατα η Αιολική Κανδηλίου ΑΕ αλλαξε τον αριθμό και τύπο των ανεμογεννητριών από 47 ανεμογεννήτριες ισχύος 850 kW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 52m και ύψος πυλώνα 45m σε 18 ανεμογεννήτριες ισχύος 2300 kW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 82m και ύψος πυλώνα 85m, με αποτέλεσμα την αύξηση της Εγκατεστημένης Ισχύος από 39,95 MW σε 41,4 MW δηλαδή ποσοστό 3,63%, χωρίς να μεταβάλλεται η Μέγιστη Ισχύς Παραγωγής του σταθμού η οποία ισούται με 39,95 MW και επαναχωροθέτηση των ανεμογεννητριών εντός του εγκεκριμένου πολυγώνου, σύμφωνα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες που υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ.

Προσφυγή σε ΣτΕ.
Η Αιολική Κανδηλίου ΑΕ  έχει Άδεια Εγκατάστασης για  Αιολικό πάρκο στη θέση «Οχυρό» στο Κανδήλι,  ισχυος 15,3 MW αλλά εκρεμμεί προσφυγή κατά της αδείας στο ΣΤΕ.

 Επιπτώσεις.
Οι κύριες επιπτώσεις των ανεμογγεννητριών είναι: η οπτική όχληση του τοπίου,  η ηχορύπανση και οι κίνδυνοι θανάτωσης πουλιών. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθούναπο οικονομικής πλευράς  και οι αρνητικές επιπτώσεις στο τομέα του τουρισμού στο Πήλι. Οι επισκέπτες περιοχών όπως το Πήλι, έρχονται προς αναζήτηση ηρεμίας και ενός παρθένου τοπίου. Σύμφωνα με μια μελέτη οι τιμές των σπιτιών και των οικοπέδων έχουν πέσει (μέχρι και 40%) σε περιοχές όπου έχουν γίνει  αιολικά πάρκα. Ένα τυπικό αιολικό πάρκο απασχολεί 3 υπαλλήλους..

Πολλοί δήμοι της χώρας βέβαια οργανώνουν ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους πριν εγκριθούν τέτοια έργα αλλά κατι τέτοιο αν κρίνουμε πως το θέμα μπήκε κατευθείαν για συζήτηση στο ΔΣ (χωρίς διαβούλευση) δεν είναι στα χαρτιά της Δημοτικής Αρχής ή των Τοπικών Συμβουλίων
Ύψος ανεμμογενητριών (85 μέτρα)  σε σχέση με τα πεύκα (η διάμετρος της πτερωτής θα είναι 82 μέτρα)

Καθορισμός δημοτικών τελών 

Το ΕΒ σε προηγούμενο άρθρο του αποκάλυψε ότι με τις μειώσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις ο δήμος μας φέτος πρέπει να βρεί 800.000 ευρώ για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα (μισθοί, αναλώσιμα, κλπ), Ισως  ο δήμος να αναγκαστεί να  ζητήσει αυξήση στα δημοτικά τέλη . Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου  είναι  η προθεσμία που  το δημοτικό συμβούλιοθα  πρέπει να καθορίσει  το συντελεστή  του τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π. που εισπράττεται απο την ΔΕΗ υπερ του δήμου)  μεταξύ 0,25 τοις χιλίοις ως 0,35 τοις χιλίοις το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).  Σημειωτέον, ότι οι αντικειμενικές  αξίες των ακινήτων  του δήμου που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ΤΑΠ αυξήθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24/1/12 και οδήγησε σε 33% αύξηση του χαρατσιού που πληρώνουμε στο δήμο.


Μεταφορά μαθητών

Δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό της 28/9/2012 για «ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ"ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Στο δήμο μας 327 μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου και 46 μαθητές Δημοτικού που πρέπει να ταξιδέυουν στο
σχολείο τους  κινδυνεύουν να μην μπορούν να πάνε στα σχολεία τους. Απο τις 5/9/12 η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών επιστρέφει στις Περιφέρειες από τους δήμους. Για την μεταφορά μαθητών κατά τη σχολ ική περίοδο 201 1 -2012,ο δήμος μας έλαβε από τους «Κεντρικούς Αυτοτελ είς Πόρους"95.309,65 Ευρω επιχορήγηση. Για φέτος, ο δήμος ενέκρινε πίστωση 99.166,69 € για υτο το λόγο. Το θέμα πάει στο Δημοτικό Συμβούλ ιο για τα περαιτέρω.
Ο περσινός διαγωνισμός  για την μεταφορά μαθητών  είχε επίσης κηρυχθεί άγονος και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση μισθωμάτων με διαπραγμάτευση. Κάτι παρόμοιο αναμένεται και φέτος.

Όλα τα θέματα αναλυτικά 

  • Αίτηση κ. Σμπιλίρη Βασιλείου του Λάμπρου για τοποθέτηση αναμεταδότη στη Δαφνούσα.
  • Προτάσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου από την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ροβιών-Λίμνης
  • Ανακοίνωση του Αθλητικού Σωματείου ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ Κεχριών
  • Ανώτατος αριθμός αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου για το 2013
  • Απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων
  • Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 39,95MW της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στη θέση «Κέδρος –Χονδρή Ράχη «του Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ. Άννας στον. Ν. Ευβοίας.
  • Ένταξη της πράξης «Αντιπυρική Προστασία Δημοτικών Δασών Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας» στο Μέτρο 226 Δράση 1 «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από τις πυρκαγιές « του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013»(Π.Α.Α)
  • Έγκριση πρακτικών άγονης δημοπρασίας για την μεταφορά μαθητών
  • Καθορισμός δημοτικών τελών και δικαιωμάτων του Δήμου για το έτος 2013
  • Η αρίθμ. 1/2012 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας περί κατανομής πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου
  • Διάθεση πίστωσης για απόδοση επιχορήγησης σε σχολικές Επιτροπές
  • Κατανομή ΣΑΤΑ
  • Τροποποίηση τεχνικού Προγράμματος-Αναμόρφωση προϋπολογισμού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.