powered by Surfing Waves

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Στο Γαλατάκη ο Μητροπολίτης


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στην Ενορία Τιμίου Προδρόμου των Βασιλικών της Ιστιαίας, για την πανήγυρη του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού (φωτογραφίες της κ. Άννας Γανωτή).


Στην Ενορία τον υποδέχθηκαν οι ευσεβείς Ενορίτες του χωριού, με επικεφαλής τους Αρχιμ. Ιωάννη Βουτσιλάκο – Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, εκ Βασιλικών καταγόμενο, Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Πατουλία, εκ Βασιλικών και υπηρετούντα στην Ι. Μ. Νικαίας, Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Σακαγιάννη εκ Λουτρών Αιδηψού, Πρεσβ. Νικόλαο Σταμούλο – αφυπηρετήσαντα Εφημέριο της Ενορίας και Πρεσβ. Βασίλειο Σταθαρά.
Την Ιερά Υμνωδία διηκόνησαν θαυμάσια Ιεροψάλτες της Βορείου Ευβοίας, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου – Πρωτοψάλτου της Ενορίας Αγίου και Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής στην Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εορταζόμενο γεγονός της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, με κεντρική ιδέα την αταλάντευτη πίστη και την υπακοή στο θέλημα του Θεού.
Μετά τον Εσπερινό, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Προδρόμου, ανά τας οδούς της Ενορίας.
Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου της Ενορίας Ηλίων.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο π. Αιμιλιανός, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος Παπασταμάτης, ο Εφημέριος Λ. Αιδηψού π. Χρήστος Νγκέλας, ο Διάκ. Νεκτάριος, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε Χορωδία Ιεροψαλτών, την οποίαν αποτελούσαν ο κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και οι Ιεροψάλτες της Ενορίας Αγ. Αναργύρων Λ. Αιδηψού κ. Ευάγγελος Καζάνης και κ. Βασίλειος Τυράκης.
Τον θείο λόγο προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού, ο Λιμενάρχης Αιοδηψού κ. Σωτήριος Δανίκας και η Αρχιφύλακας κ. Μαρία Κουρούνη, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην αξία της προσευχής, με αφορμή την προσευχή του Προφήτου Ζαχαρία, πατρός του Τιμίου Προδρόμου, ενώ συνεχάρη και τον π. Δημήτριο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την διοργάνωση της πανηγύρεως.
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 το πρωί, με αφορμή την εορτή της Αγίας Οσιομάρτυρος Φεβρωνίας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, για να τιμήσει και την εορτάζουσα πολυσέβαστη Κασθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Φεβρωνία.
Πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως συλλειτούργησαν και άλλοι προσήλθαν για να ευχηθούν, μεταξύ των οποίων και ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Αρχιμ. Ιάκωβος, όπως και οι Μοναχές από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και Μοναχές της Ι. Μονής Ρουσάνου Καλαμπάκας και ο Δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης και πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής και στο Άγιο Πνέυμα, αλλά καί στην εορτάζουσα Αγία Φεβρωνία, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο πρόσωπο της Γερόντισσας, ευχηθείς τα δέοντα για την περίσταση.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ενώ ο Σεβασμιώτατος είχε προγραμματίσει να μεταβεί στη Σκιάθο, λόγω θαλασσοταραχής δεν κατόρθωσε να ταξιδέψει και επέστρεψε στην Χαλκίδα, όπου το βράδυ, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο του Λαού, παρέστη και ευλόγησε την Εκδήλωση του πολυπληθούς Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «Τ’ Αλωνάκι» (φωτογραφίες του κ. Ηλία Θαλάσση), κατά την διάρκεια της οποίας συλλέχθηκαν και τρόφιμα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, από τους πολλούς Χαλκιδείς, οι οποίοι κατέκλυσαν το υπαίθριο Θέατρο.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο μεσημέρι, του Σαββάτου, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο μετέβη στην Ιστιαία, όπου έλαβαν χώρα οι προαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, ενώπιον Επιτροπής την οποίαν αποτελούσαν ο π. Φιλόθεος, ο κ. Γεώργιος Αντωνίου και οι Καθηγητές του παραρτήματος Ιστιαίας π. Ευστάθιος Αναγνώστου, κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου, κ. Παναγιώτης Αναστασίου και κ. Γαβριήλ Μαυρομάτης (φωτογραφίες του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου).

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 26 Ιουνίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Χρήστος Γεωργαράς, οι Ιεροψάλτες κ. Μιχάλης Δεσποτάκης και κ. Στέφανος Σεφερλής και οι ευλαβείς Ενορίτες.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτρουργία, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στην τιμή των Αγίων στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ευχήθηκε εόρτια και σε όλους τους Ενορίτες με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη της Ενορίας, κατά την οποία ο ίδιος θα απουσιάζει, προσκεκλημένος του εκ Χαλκίδος Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, για την εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου, Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.