powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Λαϊκή Αγορά Μαντουδίου απέκτησε νέο κανονισμό


Η επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισε στις 19/4/12 τον "Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Μαντουδίου".

Τα πλεονεκτήματα των λαϊκών αγορών συμφωνα με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών είναι πολλά και πολυδιάστατα. Ξεκινούν από την οικονομική ωφέλεια του τελικού καταναλωτή και επεκτείνονται έως τις θετικές κοινωνικές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο που προκύπτουν για την εθνική οικονομία και την ποιότητα της διαβίωσης και τις διατροφικές συνήθειες.
Θεσμός πανάρχαιος αλλά ταυτόχρονα σύγχρονος και δυναμικά εξελισσόμενος, σήμερα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για τη θεσμική και εμπορική αναβάθμιση του ρόλου τους. Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών συνοψίζει τα πλεονεκτήματα των Λαϊκών Αγορών στα ακόλουθα σημεία:

  • Δυνατότητα αυτοσυντήρησης και οικονομικής ευημερίας για τοπικούς και μικρούς αγροτικούς παραγωγούς.
  • Προστιθέμενη αξία στις τοπικές αγροτικές οικονομικές μονάδες νωπών αγροτικών προϊόντων.
  • Βελτιώνουν τις τοπικές διατροφικές συνήθειες αυξάνοντας τις διαθέσιμες ποικιλίες νωπών αγροτικών προϊόντων και ψαριών
  • Συνδέουν την αγροτική παραγωγή / οικονομία της υπαίθρου με τα αστικά κέντρα
  • Επιμορφώνουν το καταναλωτικό κοινό σε θέματα καλλιεργειών και εποχικότητας
  • Ενισχύουν το πνεύμα της τοπικής κοινωνίας, της γειτονιάς αφού αποτελούν και τόπο κοινωνικής συναναστροφής με τους συγκατοίκους της γειτονιάς.
  • Βοηθούν στη μείωση του πληθωρισμού μέσω των προσιτών τιμών των αγροτικών προϊόντων.
  • Αποτελούν αυτοσυντηρούμενες παραγωγικές μονάδες

Η λαϊκή αγορά Μαντουδίου θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, εκτός των επίσημων ή Τοπικών αργιών. Χώρος λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Μαντουδίου σύμφωνα με την 1/2012 απόφαση  της Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου ορίζεται Ο δρόμος που διέρχεται της πλατείας Δημαρχείου και συνεχίζει περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου , τελειώνοντας στα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρο.
Το ωράριο λειτουργίας Λ.Α. καθορίζεται ως εξής:
 για τη χειμερινή περίοδο από 06.30 έως 12.00
 για τη θερινή περίοδο από 06:00 έως 12:00

Δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές έχουν τα φυσικά πρόσωπα καθώς και οι  Πρωτοβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις ή οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών για τα μέλη τους στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια πωλητή λαϊκών αγορών.
- Οι άδειες πωλητών λαϊκών αγορών διακρίνονται σε 
1.ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ
2. ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΩΛΗΤΗ Λ.Α».

Παραγωγική άδεια, δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα (μία μόνο άδεια σε κάθε πρόσωπο), οι νέοι αγρότες, οι πρωτοβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις ή και οι ομάδες παραγωγών,
Οι παραγωγικές άδειες χορηγούνται μετα απο αίτηση από το Δήμο στον οποίο κατοικεί ή διαμένει μόνιμα ο ενδιαφερόμενος, με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, με την προσκόμιση των προβλεπομένων δικαιολογητικών ( άρθρο 3 του π.δ. 51/2006 όπως ισχύει) και ισχύουν για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας και ανανεώνονται μία ή περισσότερες φορές μέσα στο ίδιο έτος (δες σχετική εγκύκλιο για την λειτουργία των λαϊκών αγορών)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.