powered by Surfing Waves

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

"Για να λέμε ότι αγωνιζόμαστε": Με την συγκρότηση "επιτροπής επίσκεψης υπουργείων" προσπαθεί να σώσει το κτήμα της Κρύας Βρύσης το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο υγρότοπος και  αρχαιολογικός χώρος Κηρίνθου πού είναι προς πώληση


Δεν έμαθαν τίποτα από το φιάσκο με την επιτροπή διεκδίκησης το κτήματος Κυμασίου και με παλαιοκομματική σκέψη αποφάσισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4-7-16 να συστήσουν μια νέα επιτροπή διεκδίκησης του κτήματος Κρύας Βρύσης. Είναι γνωστό σε όλους εκτός από τους Δημοτικούς μας Συμβούλους αυτό που είπε ο Αϊνστάιν ότι " ο ορισμός της τρέλας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα".


Η 15μελής επιτροπή θα αποτελείτε από τον κ. Τριάντη, 4 αποστάτες, τον κ. Καντζούρα, τον κ. Φίφα πρόεδρο της ΤΚ Κηρίνθου, τον κ. Στεργίου, τον κ. Παζάρα ,τον κ. Λιαγκάκη, τον κ. Δήμαρχο και τους εκπροσώπους 3 συλλόγων. Αποστολή της επιτροπής επαφές με τα Υπουργεία σχετικά με το θέμα.

Ο κ. Τριάντης και 6 από τα μέλη  της επιτροπής είχαν επισκεφθεί στις 8/3/11 το υπουργό κ. Αποστόλου και το Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κ. Ματζάκο για το κτήμα Κυμασίου και επέστρεψαν άπρακτοι. σαν εκρποσωποι άλλης παρομοιας επιτροπής

Ο "άσσος στο μανίκι"  αυτή την φορά είναι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2005 του τότε Δήμου Κηρέως (επί δημαρχίας Τριάντη)  να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση της έκτασης Κρύας Βρύσης στον Δήμο. Το αίτημα, για λόγους πού μπορούμε να καταλαβούμε, δεν υποβλήθηκε ποτέ στο υπουργείο με την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας από το δίδυμο Ενωτιάδη -Καντζούρα το 2006. Την απόφαση  του 2005 συνόδευαν και σχέδια ανάπλασης της παραλίας Κρυας Βρύσης που είχαν συνταχθεί το 2006.  Αποσιωπείται βέβαια από τα πρακτικά το γεγονός ότι η προ 10ετίας απόφαση  αυτή και το σχέδιο ανάπλασης θάφτηκαν αδικαιολόγητα από τις διαδοχικές Δημοτικές Αρχές Ενωτιάδη και Ψαρρού και από πολλούς από αυτούς που φωνασκούν τώρα και συμμετέχουν στην επιτροπή επίσκεψης.


Στις 18/4/16 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει άλλη μια κούφια απόφαση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για την αποδέσμευση από τα προς πώληση του Ειρηνοδικείου Λίμνης και της έκτασης της Κρύας Βρύσης. Η απόφαση αυτή τροποποιείται ως εξής: να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση κατά κυριότητα στον Δήμο του ακινήτου προκειμένου ο Δήμος να υλοποιήσει την μελέτη ανάπλασης ,όπως διατυπώνεται στην αρίθμ. 145/2005 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Κηρέως.


Απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου




ΘΕΜΑ : Αίτημα Κατοίκων και Φορέων Κηρίνθου για το Δημόσιο κτήμαΚρύας Βρύσης


Ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου στο σημείο αυτό διαβάζει το αίτημα των κ.κ. Αλατζά Ευαγγέλου (Δημοτικού Συμβούλου) , Φίφα Ιωάννη (Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου) και Τριάντη Γεωργίου (Τέως Δημάρχου Δήμου Κηρέως),που αναφέρει τα εξής:
«Παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε την υπ΄αρίθμ. 82/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία αποφασίσατε να αποδεσμευτεί το προς πώληση ακίνητο του γεωτεμαχίου εμβαδού
72.727,88 τ.μ στη θέση ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως και να παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Η ένσταση μας αφορά το Β) σκέλος του αποφασιστικού όπου ζητάμε να αφαιρεθεί από την απόφαση αφού επί του συγκεκριμένου θέματος έχει ληφθεί η υπ΄αρίθμ. 145/2005 απόφαση του δημοτικού
συμβουλίου του τέως Δήμου Κηρέως η οποία είναι σε ισχύ και δεν έχει ανακληθεί και με την οποία
αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση στον τότε Δήμο Κηρέως.
Εναλλακτικά προτείνουμε να τροποποιηθεί η 82/2016 ως προς το Β) σκέλος και να παρθεί η ίδια απόφαση με την 145/2005 όπου ο Δήμος ζητούσε ο ίδιος την κυριότητα. Ταυτόχρονα παρακαλούμε από τον κ. Δήμαρχο συνοδευτικά με την απόφαση που θα σταλεί στο Υπουργείο (είτε 145/2005 είτε η τροποποιημένη 82/2016 )να αποσταλούν στο Υπουργείο από την Τεχνική Υπηρεσία όλα τα απαραίτητα έγγραφα-φάκελοι βάση των σχεδίων ανάπλασης του ακινήτου που έχουν συνταχθεί από το έτος 2006 από τους μελετητές κ.Ανδρουλή Μιχαήλ και Κούγκια Λένα και τα οποία τεκμηριώνουν το λόγο του αιτήματος μας για την ανάπλαση του χώρου.
Το λόγο έδωσε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Τριάντη Γεώργιο, πρώην Δήμαρχο Κηρέως ,που είπε:
« Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για την πρόσκληση κύριε Πρόεδρε να παρευρεθώ στην σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μου δίνετε η ευκαιρία να ενημερώσω το σώμα για το 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με Β.Κ1063 κτήμα της παραλίας της Κρύας Βρύσης ως πρώην Δήμαρχος Κηρέως.
Κυρίες και Κύριοι μετά από πρόσκληση, του Δημοτικού Συμβούλου Βαγγέλη Αλατζά, του Προέδρου της Κοινότητας Ιωάννη Φίφα  και των φορέων-πολιτών της Κηρίνθου παρευρίσκομαι απόψε εδώ για να ενημερώσω και να αναφέρω τα όσα γνωρίζω επί του θέματος:

Σας κάνω γνωστό κ. Πρόεδρε ότι έχουν προηγηθεί συναντήσεις μας πριν την κατάθεση της αίτησης που υποβάλλαμε στις 16/6/2016 για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθαμε σε επαφή με υπηρεσίες και συγκεντρώσαμε αρκετά στοιχεία για το θέμα αυτό τα οποία έχουμε καταθέσει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και σας τα καταθέτω απόψε εδώ.
Κυρίες και Κύριοι με την υπ'αριθμό145/2005 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποβάλλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση κατά κυριότητα στον Δήμο Κηρέως του Δημόσιου κτήματος Β.Κ1063 Κρύας Βρύσης. Υπήρξαν επαφές και έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες μας είχαν δώσει την κατ' αρχήν έγκριση. Στην συνέχεια κάναμε ως Δημοτική Αρχή: α) αποτύπωση του Δημοσίου κτήματος εκτάσεως93.355,79τ.μ. β) συντάξαμε μελέτη-έργο ανάπλασης παραλίας Κρύας Βρύσης με την έγκριση της Τ.Υ.Δ.Κ και την υποβάλλαμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Θησέας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το 2006 πήραμε
προέγκριση θετικής γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κύριε Δήμαρχε δεν συμφωνώ με την θέση σας για το θέμα αυτό ότι η απόφαση μας είναι άσφαιρος πυροβολισμός και ότι δεν θα γίνει τίποτα. Προτείνω: α)να γίνει δεκτή η αίτηση μας διότι σύμφωνα με τον Ν.3852/10 του Καλλικράτη αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων οι οποίες δεν έχουν ανασταλεί είναι σε ισχύ όπως η υπ'αρθ.145/2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κηρέως. β)σύσταση επιτροπής και με την συμμετοχή την δική σου να πάμε στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι να
στείλουμε την απόφαση μας με fax ώστε να προσπαθήσουμε πιέζοντας όλοι μαζί συμπολίτευση-αντιπολίτευση-φορείς και πολίτες για να γίνει δεκτό το αίτημα μας συμβάλλοντας με το έργο αυτό στην Ανάπτυξη όχι μόνο της Κηρίνθου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Σας ευχαριστώ.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που τηρούνται στο αρχείο του Δήμου και τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:
Στεργίου Ιωάννης: Ως δημοτική παράταξη συμφωνούμε να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις και άμεσα να ενεργήσουμε. Η απόφαση που είχε παρθεί από τον τότε Δήμο Κηρέως ,με την οποία είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και στα περιθώρια αυτής πρέπει να κινηθούμε και να τροποποιήσουμε την 82/2016 απόφαση μας.
Λιαγκάκης Ευστάθιος: Να φτιάξουμε τώρα ένα καινούργιο αίτημα παραχώρησης προς τον Δήμο. Αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί κατά την γνώμη μου με οποιονδήποτε φορέα υπάρχει στην περιοχή, μέσα στα πλαίσια της Τοπικής Τοπικής Κοινότητας της Κηρίνθου. Να πάμε να κάνουμε λαϊκή
συνέλευση στην Κήρινθο ,να υπάρξει ψήφισμα για το ζήτημα αυτό και να κινητοποιηθούμε άμεσα.
Κουτσουράς Σταύρος:Στα πλαίσια της απόφασης που έχει παρθεί για το Κυμάσι ,να παρθεί ίδια απόφαση και για την Κρύα Βρύση, να γίνει μια Επιτροπή ,να επικαιροποιήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2005,του Καποδιστριακού Δήμου Κηρέως και να ακολουθηθούν οι ίδιες
διαδικασίες με την συμμετοχή όλων.
Τάρλας Κυριάκος: Πρόταση μου είναι να φτιαχτεί μια επιτροπή και να γίνουν επαφές με τα Υπουργεία και να προετοιμαστεί ο κόσμος για κινητοποιήσεις, γιατί δυστυχώς είναι πολιτικής της Κυβέρνησης το ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει τα πάντα.
Αλεξίου Δημήτρης: Να ψηφίσουμε την πρόταση των συναδέλφων κ.Αλατζά Ευαγγέλου κλπ. και να παραμείνει το κτήμα στον ΔΗΜΟ και όχι στο ΔΗΜΟΣΙΟ όπως εσφαλμένα ψηφίσθηκε στην απόφαση 82/2016 του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης προτείνω να κινητοποιήσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις και το λαό της περιοχής ,ώστε με επικεφαλής τον Δήμο να προστατέψουμε τα περιουσιακά στοιχεία από το ξεπούλημα που επιχειρείται μέσω της διαδικασίας ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ. Να γνωρίζουν όλοι πως θα είμαστε απέναντι τους. Κάποια στιγμή πρέπει να αφυπνισθούμε πριν είναι πολύ αργά…

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
α) Γίνεται δεκτή η υποβληθείσα αίτηση κι εγκρίνεται η τροποποίηση του β΄ σκέλους της αρ. 82/2016 (ΑΔΑ Ψ9ΗΝΩΛ5-0Ψ8) απόφασης δημοτικού συμβουλίου διαγράφοντας το. β) Να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση κατά κυριότητα στον Δήμο του ΒΚ 1063 Δημοσίου Ακινήτου που βρίσκεται στην «Κρύα Βρύση» της τοπικής κοινότητας Κηρίνθου προκειμένου ο Δήμος να υλοποιήσει την μελέτη «Ανάπλαση χώρων παραλίας Κρύας Βρύσης τ.κ.
Κηρίνθου» ,όπως διατυπώνεται στην αρίθμ. 145/2005 απόφαση δημοτικού συμβουλίου του τέως Δήμου Κηρέως , η οποία είναι σε ισχύ και δεν έχει ανακληθεί.
γ) Να αποσταλούν στο Υπουργείο από την Τεχνική Υπηρεσία όλα τα απαραίτητα έγγραφα-φάκελοι των σχεδίων ανάπλασης του ακινήτου που έχουν συνταχθεί από το έτος 2006 τα οποία και τεκμηριώνουν τον λόγο του αιτήματος.
δ) Συγκροτείται επιτροπή αγώνα για την διεκδίκηση του ακινήτου αποτελούμενη από τους:
· Δήμαρχο Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Χρήστο Καλυβιώτη
· Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Κηρίνθου κ. Φίφα Ιωάννη
· Τους δημοτικούς συμβούλους : Αλατζά Ευάγγελο ,Βούλγαρη Αναστάσιο, Τάρλα Κυριάκο, Σκουμπρή Νικόλαο, Καντζούρα Ιωάννη
· Τους επικεφαλείς των συνδυασμών :
ΝΕΑ ΠΝΟΗ : Στεργίου Ιωάννη
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ : Παζάρα Βασίλειο
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ -ΑΓ.ΑΝΝΑΣ :Λιαγκάκη Ευστάθιο
· Τους προέδρους:
Του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ : Γεωργουσόπουλο Ιωάννη
Του Αγροτικού Συνεταιρισμού: Καταραχιά Νικόλαο
Του Πολιτιστικού Συλλόγου : Γεωργουσόπουλο Στέργιο
· Τον πρώην Δήμαρχο Δήμου Κηρέως :Τριάντη Γεώργιο
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:

O Πρόεδρος H Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Χατζής Ανδρέας Στέφου Κυριακή Αλεξίου Δημήτριος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.