powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επικήρυξαν με 10.000 Ευρώ τον απάνθρωπο που δηλητηριάζει με φόλες τα σκυλιά στην Ιστιαία




Επικήρυξη 10.000 ευρώ για το δολοφόνο που σκορπά το θάνατο με φόλες στην Ιστιαία Βόρειας Εύβοιας


Το Φιλοζωικό Σωματείο Εύβοιας Ήρα δίνει αμοιβή σε όποιον μιλήσει για τον φονιά που σκορπά τον θάνατο αμοιβή 10.000 ευρώ.

Έκκληση βοήθειας προς το σύνολο του φιλοζωικού κόσμου.

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για άλλη μια φορά, να επικηρύξουμε ένα απάνθρωπο δίποδο κτήνος που κυκλοφορεί ανάμεσα μας και σκορπά το θάνατο σε άτυχα αδέσποτα πλάσματα αλλά και οικόσιτα ζώα.
Τελευταίο θύμα του ο Ερμής, τον οποίο η οικογένεια του τον αγαπούσε πολύ και με αγωνία έψαχνε τα τελευταία 24ωρα να τον βρει.
Δυστυχώς το σκυλάκι βρέθηκε σε ένα έρημο οικόπεδο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Ο Ερμής δηλητηριάστηκε από φόλα!

Παραθέτουμε το συγκλονιστικό μήνυμα της οικογένειας που ραγίζει καρδιές:

«Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια, το ενδιαφέρον και τις πολλές κοινοποιήσεις και τα μηνύματα που είχαμε. Δυστυχώς, ο σκύλος μας βρέθηκε σήμερα το πρωί σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της Ιστιαίας σε άσχημη κατάσταση καθώς έπεσε θύμα φόλας. Κι αυτό γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι που αυτοαποκαλούνται ‘άνθρωποι’ φαρμακώνουν αθώες ψυχές. Παρακαλούμε την κοινωνία (δήμος, κοινότητα και όποιον γνωρίζει κάτι για τους υπεύθυνους αυτού του 'μακελειού' που πραγματοποιείται τις τελευταίες βδομάδες) να κάνει επιτέλους κάτι. Μην αφήσετε να υπάρξουν άλλα ζωάκια θύματα στην περιοχή μας. Μιλήστε και δραστηριοποιηθείτε γιατί μόνο όταν εκθέτεις απολύτως ένα έγκλημα, ένα πρόβλημα, ενδεχομένως και η κοινωνία, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με αυτό, να μπει στη διαδικασία να το σταματήσει, να το λύσει.
Κι αν ακόμα δεν αγαπάτε τα ζώα σκεφτείτε τουλάχιστον εσείς που ανεξέλεγκτα πετάτε δηλητήρια στα πεζοδρόμια ότι αυτά μεταφέρονται με τις σόλες των παπουτσιών μέσα στο σπίτι και εκεί που παίζουν μικρά παιδιά και αφήνουν τα παιχνίδια τους».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας ΗΡΑ, στέκεται δίπλα σε κάθε φιλόζωο πολίτη, έχει ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Εύβοιας για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εξόντωσης ζώων στην περιοχή. Σύντομα, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης στην περιοχή για το νέο Φιλοζωικό Νόμο, τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις.

Οι Δήμοι της Βόρειας Εύβοιας εξακολουθούν να αδιαφορούν!!! Οι νομικοί σύμβουλοι της ΗΡΑΣ θα αναλάβουν πλέον μέσω της δικαστικής οδού να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση να τηρηθεί το αυτονόητο, η εφαρμογή της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ!

Όποιος γνωρίζει κάτι για το δολοφόνο που σκορπά το θάνατο στην Ιστιαία της Βόρειας Εύβοιας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΗΡΑ και τις Αστυνομικές Αρχές.
Ο δράστης έχει επικηρυχθεί με το ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ!

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΗΡΑ –
Τηλ: 6987920937


email: filozoikosomateiohra@gmail.com


Ο νόμος

ν. 4039/2012: άρθρο 16 " Κακοποίηση των ζώων" παράγραφος α΄: "...απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού....", άρθρο 20 "Ποινικές κυρώσεις": .... 2.: " Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ". (τουλάχιστον ενός έτους = ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως πέντε). Μπορείτε να καταθέσετε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία περιγράφοντας με ακρίβεια όσα γνωρίζετε, χωρίς να αναφερθείτε σε κάτι που δεν μπορείτε να αποδείξετε (είτε με μάρτυρες είτε με άλλα αποδεικτικά στοιχεία).
Η αστυνομία υποχρεούται να την προωθήσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κρίνει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη ( άρθρο 37 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: "Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως").
Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.











Τί μπορείτε να κάνετε εσείς:


1 . Ακούω ένα σκυλάκι να κλαίει από μια κοντινή αυλή , τι να κάνω?


Αρχικά πρέπει να προσδιορίσουμε την αιτία του κλάματος και ανάλογα να ενεργήσουμε.

Η πιο απλή και συνηθισμένη περίπτωση είναι να κλαίει επειδή είναι μόνο του, ειδικά εάν είναι κουτάβι, οπότε του μιλάμε και προσπαθούμε να το ηρεμήσουμε. Παράλληλα ενημερώνουμε τους ανθρώπους που το έχουν και τους δίνουμε οδηγίες πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα ότι δηλ. θα πρέπει στην αρχή να το αφήνουν λίγη ώρα μόνο και να αυξάνουν το χρόνο σταδιακά, ώστε το σκυλί να είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν. Επίσης είναι σημαντικό να τους πούμε ότι πρέπει να φροντίσουν ώστε το σκυλί τους να μην κλαίει( και να μην γαυγίζει) στην αυλή ή στο διαμέρισμα σε ώρες κοινής ησυχίας, γιατί οποιοσδήποτε γείτονας ενοχληθεί μπορεί να καλέσει το 100, οπότε μπορεί να τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

Άλλη αιτία που μπορεί να κλαίει είναι γιατί το έχουν δεμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ελέγξετε εάν παραμένει δεμένο πάρα πολλές ώρες ή και μόνιμα, οπότε στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι υπάρχει κακοποίηση και ενεργούμε όπως παρακάτω.

Οι ερωτήσεις 2, 3 ,4 και 5 αφορούν κακοποίηση ζώου και ενεργούμε ως ακολούθως.

2. Είδα έναν γείτονα να δέρνει το σκυλί του στο μπαλκόνι του τι να κάνω?
3. Είδα σκυλάκια δεμένα αποστεωμένα κυνηγών στο κτήμα τους τι να κάνω?
4. Μια κυρία πνίγει επανειλημμένα τα μικρά της γάτας του κήπου της και τα πετάει στα σκουπίδια τι να κάνω?
5. Ένας άρρωστος μάλλον πυροβολεί τις γάτες με αεροβόλο/ κρεμάει σε τσιγκέλι κρέας και τις σκοτώνει/ ρίχνει κεζάπι από το μπαλκόνι του, μπορώ να κάνω κάτι α ναι τι?

1η δυνατότητα : Πηγαίνουμε στην Αστυνομία και ζητάμε να καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων. Παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλλου για την καταγγελία που υποβάλλαμε. Θα βοηθούσε εάν είχαμε και τα στοιχεία του γείτονα ή των κυνηγών ή της γριάς κυρίας κλπ Η Αστυνομία οφείλει να αναζητήσει τον δράστη, να τον καλέσει στο Τμήμα και να του κάνει συστάσεις ώστε να μην επαναληφτεί το γεγονός. Σε σοβαρή κακοποίηση ζώου οφείλει να μηνύσει τον δράστη αυτεπάγγελτα, κάτι που φυσικά σπάνια θα έκανε από μόνο του το Αστυνομικό όργανο.

2η δυνατότητα : Υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ή μήνυση στην Αστυνομία ή στην Ασφάλεια (εάν ο δράστης είναι άγνωστος κατα αγνώστων), ώστε να κινηθεί αυτεπάγγελτα η σχετική διαδικασία. Δίνουμε και τα πλήρη στοιχεία μας, γιατί θα κληθούμε να καταθέσουμε σαν μάρτυρες.

3η περίπτωση : Εάν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή κακοποίηση ενημερώνουμε ( αίτηση στον εισαγγελέα) τον εισαγγελέα και του ζητάμε να αφαιρέσει προσωρινά με διάταξή του το σκυλί από την κατοχή του ιδιοκτήτη και να το παραδώσει σε ζωοφιλικό σωματείο ή σε καταφύγιο ζώων. Γι αυτό στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου. Εάν δεν υπάρχει σωματείο ο Εισαγγελέας θα πρέπει να βρει το κατάλληλο μέρος για την προσωρινή φιλοξενία του σκύλου.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορούμε να ενεργήσουμε από μόνοι μας ή να ζητήσουμε τη βοήθεια του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου ή κάποιου Δικηγόρου. Επίσης, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού μπορούμε για αρχή να μιλήσουμε στον ιδιοκτήτη και να τον προειδοποιήσουμε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα καλέσουμε την Αστυνομία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοχοι ζώων ότι υπάρχει νομοθεσία σε αυτή τη χώρα που προστατεύει τα ζώα και επίσης είναι σημαντικό να μην αδιαφορούμε όταν αντιλαμβανόμαστε περιστατικά κακοποίησης και να μην διστάζουμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Μόνο έτσι μπορεί να συνετιστεί ο κάθε αδιάφορος ιδιοκτήτης, με την απειλή δηλαδή λήψης μέτρων σε βάρος του.

Πρόσθετο 1
Διακριτική λύση δεν υπάρχει. Επιλέγεις είτε να αντιμετωπίσεις το θέμα (οπότε αναπόφευκτα το μαθαίνουν οι ιδιοκτήτες του ζώου) είτε να μην κάνεις τίποτα. Για να αντιμετωπίσεις νομικά το ζητημα ενός συγκεκριμένου ζώου, έχεις τις εξης δυνατότητες :

α) διοικητική αφαίρεση του ζώου από τους ιδιοκτήτες του με διάταξη-απόφαση του οικείου εισαγγελέα πρωτοδικών. Για να εκδοθεί τέτοια απόφαση, χρειάζεται να υποβληθεί σχετική αιτιολογημένη αίτηση προς τον εισαγγελέα, δηλ. να εκτίθενται στην αίτηση τα περιστατικά διαβίωσης του ζώου και από τα οποία με βάση τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής να προκύπτει ότι το ζωο πράγματι κακοποιείται.

β) καταγγελία - μηνυτήρια αναφορά στο τοπικό αστυνομικό τμημα της περιοχής του ζώου κατά των ιδιοκτητών του. Βάσει αυτής η αστυνομία κινει αυτεπαγγέλτως στη συνέχεια τη διαδικασία ποινικής δίωξης των ιδιοκτητών.

Η καταγγελία θέλει λιγο προσοχή, δηλ. καλό είναι τα περιστατικά της κακοποίησης να ειναι προφανή (να μπορούν να αποδειχτούν εύκολα), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μήνυσης κατά του καταγγέλοντος από τους ιδιοκτήτες του ζώου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.