powered by Surfing Waves

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Με τερτίπια χάρισαν 325 χιλιάδες Ευρώ στην Λάμδα Ναυς και μείωσαν το ενοίκιο της από 8.230 ευρώ σε 2.000 Ευρώ. 76% μείωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ένα δικολαβίστικο επιχείρημα, αποδεχόμενο  τυφλά  και ανέλεγκτα τις  δυσκολοαπόδεικτες και   απίστευτες αιτιάσεις της Λάμδα Ναυς ΑΕ ότι επι 4 χρόνια δεν έχει πάρει ακόμη τις απαιτούμενες άδειες  λειτουργίας για αντικειμενικούς λόγους και όχι από δική της υπαιτιότητα, πήρε  την παρακάτω απόφαση.  Η αντίφαση είναι ότι ο κ. Ψαρρός σε δημόσια ομιλία του στο Μαντούδι τις 10/9/2011  είχε αποκαλύψει  με στοιχεία από υπουργείο ότι η Λάμδα  δεν παίρνει τις άδειες από δική της υπαιτιότητα (Ακούστε  μετά το 4:00΄  εδώ).  Τώρα, άλλαξε την ιστορία του.  Σύμφωνα με μια περίεργη νομική ερμηνεία  ένος όρου της συμβασης μίσθωσης,  το ότι η Λάμδα δεν πήρε ακόμη τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας  αποτελεί λόγο ακύρωσης της σύμβασης  για όλο το διαστημα της μισθωσης 2009-2014 και ως εκτουτου  δεν υποχρεούται να  πληρώσει τα οφειλόμενα ενοίκια για 5 χρόνια , άλλα και ότι μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα που επένδυσε στο χώρο.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται κατά γράμμα τις προτάσεις της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ.  Συγκεκριμένα Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:

1. για  το 2013 , αντί να πληρώσει τα  95.893  Ευρώ που οφείλει σε ενοίκια,  η Λάμδα Ναυς θα  πληρώσει μόνο  24.000  Ευρώ. Αναδρομική μείωση ενοικιου σε 2.000 Ευρώ μηνιαίως.  Η Λάμδα εχει καταβάλλει  8.000 ευρώ από τα ενοίκια του 2013. Δηλαδή, χαρίζονται  στην Λάμδα Ναυς ενοίκια 71.893 Ευρώ για το 2013.

2. Οι  όφειλες της Λάμδα  σε ενοίκια για τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012  που ανέρχονται σε 240.045 Ευρώ ενσωματώνονται στο ποσό που έχει καταβάλει η εταιρεία μέχρι τώρα 88.000- ευρώ. Δηλαδή 3 χρόνια και 9 μήνες  ενοίκια θα πληρωθούν στην τιμή των 2.000 ευρώ το μήνα, χωρίς να ισχύει η ετήσια αναπροσαρμογή του 3% που προβλέπει η σύμβαση.  Χαρίζονται  άλλες 240.045 Ευρώ σε οφειλές  ενοικίων στη Λάμδα Ναυς ΑΕ

3. Για το έτος 2014 το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως και μέχρι την εξασφάλιση των απαραιτήτων αδειοδοτήσεων και λειτουργία της εταιρείας, οπότε το μίσθωμα θα επανέλθει στο αρχικώς  συμφωνημένο ποσό (όχι το αναπροσαρμοσμένο).  Χαρίζονται άλλα 12.471 Ευρώ  για το 2014 και μειώνεται το ενοίκιο  από  8.230 Ευρώ σε 2.000 Ευρώ  (μείωση του ενοικίου στο απίστευτο  76%).

Συνολικά χαρίστηκαν 324.400 Ευρώ από ενοίκια  και έσοδα του δήμου στην Λάμδα Ναυς. 

Σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η Λάμδα Ναυς δεν έχει πάρει ακόμη τις απαιτούμενες άδειες. Ο όρος της σύμβασης μίσθωσης σύμφωνα με το οποίο η σύμβαση είναι άκυρη παραμένει αναλλοίωτος εν ισχύ. Η σύμβαση δεν άλλαξε.  Δηλαδή,  με το ίδιο τερτίπι η Λάμδα   όσο δεν παίρνει τις άδειες  και σύμφωνα με την ερμηνεία του δικηγόρου του δήμου,  θα μπορεί  να χρησιμοποιεί τον νοικιασμένο χώρο δωρεάν και να διεκδικήσει στο τέλος και τα 88.000  Ευρώ που έχει  πληρώσει  μέχρι τώρα για τα 5 χρόνια που έχει νοικιάσει τον χώρο καθώς και τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει  επενδύσει, 800.000 Ευρώ κατά τον κ. Καντζούρα.


Γιατί είναι παράνομη η απόφαση


Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του Ν. 4071/2012, επιτρέπεται η μείωση του ύψους των μισθωμάτων των ακινήτων, που εκμισθώνουν οι Δήμοι.

Το ποσοστό της μείωσης καθορίζεται βάσει αντικειμενικών στοιχείων και των οικονομικών συνθηκών της αγοράς, σε καμία δε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του μισθώματος, που καταβάλλεται τη στιγμή της μείωσης.

Προς τούτο απαιτούνται σωρευτικά:

α) Η μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από μισθώματα,

β) σύμβαση μίσθωσης, η οποία έχει συναφθεί έως την 1η-6-2010,

γ) η υποβολή σχετικής αίτησης του μισθωτή, στην οποία προβάλλονται ειδικοί και ορισμένοι λόγοι για τη μείωση,

δ) η έκδοση ειδικά αιτιολογημένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, και

ε) το μίσθωμα που καταβάλλεται να μην είναι ήδη χαμηλό, συγκρινόμενο με τις τιμές της αγοράς.

Επισημαίνεται ότι η διάρκεια της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας ανανέωσής της, με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά περίπτωση, εφ’ όσον συνεκτιμηθούν οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.

Τι συνέβει στην περίπτωση  της Λάμδα Ναυς ΑΕ.

Στηριζόμενοι σε ένα όρο της σύμβασης  μίσθωσης της Λαμδα Ναυς ΑΕ  και παρουσιάζοντας το ισχυρισμό ότι υπήρχαν αντικειμενικοί λόγοι που η Λαμδα Ναυς δεν έχει πάρει ακόμη άδειες  έβγαλαν  άκυρη την σύμβαση μίσθωσης. Σύμφωνα με το δικηγόρο αυτό σημαίνει ότι η Λάμδα Ναυς ΑΕ μπορεί  αν αποδείξει ότι οι λόγοι είναι αντικειμενικοί  να αποδεσμευθεί αζημίως (χωρις να πληρώσει ενοίκια) από αυτή  τη μίσθωση και να ζητήσει αυτά τα λίγα που έχει πληρώσει 88.000 Ευρώ ( τα αχρεωστήτως καταβληθέν).  Σύμφωνα με το δικηγόρο η αντικειμενικότητα των λόγων  προκύπτει μόνο κατά δήλωση της Λάμδα Ναύς και δεν αποδεικνύεται. Εξάλλου, Ο κ. Ψαρρός σε δημόσια ομιλία του στην πλατεία Μαντουδίου τις 10/9/2011 αποκάλυψε ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο η Λάμδα δεν παίρνει άδειες από δική της υπαιτιότητα, όχι από αντικειμενικούς λόγους. Ακούστε την ομιλία του κ. Ψαρρού μετά το 4:00΄   εδώ.

Παραδόξως, ενώ  σε αυτή την περίπτωση θα είναι άκυρη ο κ. Ψαρρός δηλώνει ότι η σύμβαση δεν μπορεί να καταργηθεί.  Αντί για αποδέσμευση που λέει όρος και επαναδημοπρατήσουν την έκταση και  να υπογράψουν νέα σύμβαση,  μείωσαν  το ενοίκιο  κατά 75%  από 8.230 ευρώ που είχε φτάσει με την αναπροσαρμογή  σε 2.000 Ευρώ το μήνα. Η κατά το μέρος του  μισθίου άκυρη σύμβαση είναι έγκυρη σε όλα τα άλλα.


Οι όροι της σύμβασης μίσθωσης



Ο κ. Κουτσουράς ορθώς αναραρωτήθηκε γιατί ο δικηγόρος του δήμου δεν κάνει αναφορά στον παρακάτω όρο της σύμβασης που προβλέπει καταγγελία της σύμβασης από το δήμο αν η μονάδα παραμείνει αδρανής για τρία χρόνια


Καμαρώστε τους εκπροσώπους μας και διαχειριστές της δημοτικής μας  περιουσίας  

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Στέφου: Κύριοι σύμβουλοι , με την αρίθμ. 279/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναβάλαμε την συζήτηση του θέματος «Αιτήματος ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ περί μείωσης ενοικίου» προκειμένου να υποβληθεί από την εταιρεία ολοκληρωμένη πρόταση όσο αφορά το αίτημα τους.
Η εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ με την από 13/1/2014 επιστολή της απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο και αναφέρει τα πιο κάτω:
«Κατόπιν της εποικοδομητικής συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λίμνη Ευβοίας στις 27 Νοεμβρίου 2013 και ως συνέχεια της επιστολής που καταθέσαμε, θα θέλαμε σαν εταιρεία εντελώς συγκεκριμένα την πρόταση μας.
Η εταιρεία μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την δραστηριότητα της στο Κυμάσι αλλά και την επιθυμία της να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς την ανάπτυξη της στην περιοχή.
Θεωρούμε ότι το 2009 ξεκίνησε με τις καλλίτερες προθέσεις τη δραστηιότητα μας στο συγκεκριμένο χώρο, η οποία διακόπηκε λίγους μήνες αργότερα και αφού είχαμε καταβάλει το ποσό των -77.233,80-€ με βάση την συμφωνία μας. Οι λόγοι διακοπής ήταν καθαρά αντικειμενικοί και σε καμία περίπτωση δεν οφειλόταν στην εταιρεία μας ( κτίρια χωρίς άδεια, οικόπεδοχωρίς καθορισμένα όρια ,καταγγελίες και μηνύσεις αγνώστων, γραφειοκρατία κρατικών υπηρεσιών, η οποία σημειωτέον συνεχίζεται μέχρι και σήμερα κ.λ.π)
Η επαναλειτουργία της εταιρείας άρχισε μέσα στο 2013,όπως επιβεβαιώνουν διάφορα έγγραφα ,τα οποία είναι στη διάθεση σας για έλεγχο.
Στη νέα κατάσταση πλέον ,όπως αυτή διαμορφώνεται και με την γενικότερη κατάσταση της χώρας, θεωρούμε αναγκαία την αναπροσαρμογή του ενοικίου, όπως κι εσείς άλλωστε, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν εταιρεία,
αλλά και να αναπτυχθούμε στην ευρύτερη περιοχή με ότι αυτό σημαίνει σε ανάπτυξη και απασχόληση εργατοτεχνικού προσωπικού και όχι μόνο.
Καταθέσαμε στο τέλος Ιουλίου το ποσό των 8.000€ ,θεωρώντας υποχρέωση μας προς την Δημοτική Αρχή την επανέναρξη της σχέσης μας.
Θεωρούμε λοιπόν ότι:
Α) Είναι στην πρόθεση μας και φυσικά υποχρέωση της εταιρείας, να καταθέσει άμεσα το ποσό των -16.000-€ σε δύο δόσεις για την κάλυψη των ενοικίων ολοκλήρου του έτους 2013.
Β) Να συνεχίσουμε από τον Ιανουάριο του 2014 την καταβολή του ίδιουενοικίου και για το μέλλον.
Γ) Να θεωρήσουμε ότι με τις ενέργειες αυτές κλείνουν οι μεταξύ μαςεκκρεμότητες με τα θέματα που αφορούν το ενοίκιο. Δηλώνουμε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις μας και η συμμετοχή μας δε δράσεις στο Δήμο και την ευρύτερηπεριοχή.
Όλα τα ανωτέρω έχουν νόημα αν τα αποδεχθεί η Δημοτική Αρχή.
Πιστεύουμε ότι η πρόταση μας αποτελεί μια αντιμετώπιση ενός χρόνιουπροβλήματος με ευεργετικό τρόπο και για τις δύο πλευρές ή τουλάχιστον μιακαλή βάση για συζήτηση και σύγκλιση απόψεων».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος διάβασε την γνωμοδότηση του δικηγόρου κ.Γραμματικόγιαννη Ελευθερίου η οποία αναφέρει:
«Επί της από 13-1-2014, επιστολής ~ αιτήματος της εταιρείας με την επωνυμία «ΔΑΜΔΑ
ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» έχω να σας αναφέρω τα εξής:
1ον. Δυνάμει του από της 14ης-4-2009, ιδιωτικού συμφωνητικού μισθώσεως, η ανωτέρω εταιρεία, εμίσθωσε από τον πρώην Δήμο Κηρέως μία έκταση εμβαδού 40 στρεμμάτων κείμενη στη θέση «ΚΎΜΑΣΙ» του Δ. Δ. Μαντουδιου με σκοπό τη δημιουργία μονάδας ναυπήγησης, επισκευής και συντήρησης πολυτελών πλοίων και σκαφών αναψυχής. Το μίσθωμα της εν λόγω μισθώσεως ορίσθηκε στο ποσό των 7.100,00 ευρώ μηνιαίως
αναπροσαρμοζόμενο όπως στο συμφωνητικό περιγράφεται.
2ον. Δυνάμει του άρθρου 13 του ως άνω συνταγέντος συμφωνητικού, ο Δήμος δεν ευθύνεται για την πραγματική κατάσταση του μισθίου ούτε υποχρεούται στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου. Όμως, η αντικειμενική αδυναμία εξασφάλισης από το μισθωτή των αναγκαίων αδειών για την λειτουργία της μονάδος στο μίσθιο, και γενικά κάθε αναγκαίας εγκρίσεως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν θα αποτελεί πραγματικό ελάττωμα αλλά προϋπόθεση για την ισχύ της παρούσας σύμβασης μίσθωσης. Με τον όρο τούτο δηλ. του συμφωνητικού, η μισθώτρ ι α, εάν δεν δυνηθεί να λάβει από τις αρμόδ ι ες υπηρεσίες, την αναγκαία άδεια λειτουργίας και τις απαραίτητες εγκρίσεις για την εντός του μισθίου νόμιμη λειτουργία της και επιτέλεση του σκοπού της εξ αιτίας γεγονότος για το οποίο δεν θα υπέχει αυτή ευθύνη, η εν τω ιστορικώ σύμβασις παύει να ισχύει και δύναται να αποδεσμευθεί αζημίως αυτής. Παν δε ό, τ ι τυχόν είχε καταβληθεί από αυτή ως μίσθωμα θα μπορούσε να το αναζητήσει από τον Δήμο, ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
Με την από 13-1-2014 επιστολή της, η μισθώτρια εταιρεία δηλώνει ότι λίγους μήνες μετά την σύναψη της υπ" όψ ιν συμβάσεως μισθώσεως, διέκοψε τη λειτουργία της επιχειρήσεώςτης, δια λόγους μη υπαίτιους, αλλ' αντικειμενικούς (κτήρια χωρίς άδεια κλπ), προτίθεται δε κατά τα λεγόμενά της να επαναλάβει την λειτουργία της σήμερα, ζητώντας αναπροσαρμογή - μείωση του συμφωνηθέντος μισθώματος στο ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Εν όψει των κάτωθι γεγονότων και δη:
1ον. του γεγονότος ότι η εν λόγω εταιρεία κατά πρώτον έχει καταβάλλει ήδη σημαντικά ποσά ως μισθώματα των παρελθόντων ετών, τα οποία, εφ'όσον πράγματι αποδειχθεί ότι για λόγους μη υπαίτιους υπ' αυτής δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να λάβει τίς απαραίτητες άδειες και εγκρίσεως δικαιούται να αναζητήσει από τον Δήμο.
2ον. Του γεγονότος ότι συνεπεία της κρίσεως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα βίαιη και δραματική πτώση των τιμών των ακινήτων και συνακόλουθα των μισθωμάτων τα οποίαδύνανται να επιτευχθούν και
3ον. Του γεγονότος ότι η μισθώτρια εταιρεία σε περίπτωση εύρυθμης και νομίμου λειτουργίας της θα απασχολήσει αρκετούς υπαλλήλους και εν γένειπροσωπικό από την περιοχή του Δήμου Σας, η οποία χειμάζεται από την ανεργία.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Στα πλαίσια των ανωτέρω προβληματισμών, να αποδεχθείτε τον αίτημα - πρόταση της εταιρείας με την επωνυμία «ΛΑΜΔΑ NAYΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.».
και διατύπωσε την άποψη του για το θέμα : Η σύμβαση δεν μπορεί να καταργηθεί. Πρόταση μου είναι να γίνει δεκτή η πρόταση της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ Α.Ε ,συμφωνώ με την μείωση στο ποσό των 2.000€ μηνιαίως και όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις τότε το μίσθιο να επανέλθει στούψος που αναφέρει η σύμβαση.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη:
1. Την επιστολή της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ Α.Ε
2. Την γνωμάτευση του δικηγόρου κ. Γραμματικόγιαννη Ελευθερίου
3. Την πρόταση του κ. Δημάρχου
4. Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Κουτσουράς Σταύρος: Μου κάνει εντύπωση η ερμηνεία του δικηγόρου του Δήμου που είναι ευνοϊκή για την ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ. Θα πρέπει ναλειτουργήσουμε σύννομα. Αν λάβουμε υπόψη τα άρθρα 13 και 11 θα δούμε ότι υπήρχε διακοπή το 2009 και επανέρχεται το 2012, ύστερα από παύση
τριών ετών. Θα έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος. Θεωρώ την εισήγηση του δικηγόρου ευεργετική για την εταιρεία. Γνωρίζωότι μία μίσθωση δεν μπορεί να μειωθεί περισσότερο από 20% από την αρχική
μίσθωση. Θα περίμενα από τον δικηγόρο να μας προστατέψει και ναπροτείνει το ενοίκιο να μην μειωθεί περισσότερο από 30%,διαφορετικά για να αλλάξει το μίσθιο πρέπει να αλλάξει η συγκεκριμένη σύμβαση. Επίσης προτείνω να καταβληθούν και τα οφειλόμενα μισθώματα ετών 2010-2011 και 2012 και μέχρι την τελευταία αδειοδότηση της εταιρείας η μείωση του μισθίου
να μην είναι μεγαλύτερη από το 30% του αρχικού μισθώματος και στη συνέχεια να επανέλθει στην αρχική του τιμή.
Ριτσώνης Άγγελος: Θεωρώ την γνωμάτευση του δικηγόρου πολύ σωστή. Βλέπω ότι η αντιπολίτευση έχει διάθεση να μας κατηγορήσει για απάτη.Πρέπει να υπάρχει σύνεση στο αποφασιστικό που θα πάρουμε.
Λιαγκάκης Ευστάθιος: Πρόταση μου είναι να ισχύσει το μίσθωμα σαν διευκόλυνση στην ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ με το ποσό των 2.000-€ ,το οποίο θα καταβάλει κάθε μήνα μέχρι να πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Από την στιγμή που θα πάρει τις αδειοδοτήσεις θα πρέπει να καταβάλει ότι χρωστάει
στο Δήμο από παλιά και την διαφορά του υπολοίπου ποσού που αναφέρει η σύμβαση για όλο το χρονικό διάστημα που έγινε η διευκόλυνση με την μείωση του μισθώματος,
Barret Anthony: Επειδή ξέρουμε ότι κάθε Δήμος είναι σπάταλος, προτείνω ένα μέρος των χρημάτων που εισπράττουμε από την εταιρεία να πηγαίνει για την τεχνική κατάρτιση των παιδιών που θα σπουδάσουν ανάλογα επαγγέλματα και στη συνέχεια να τους δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν στην επιχείρηση.
Καντζούρας Ιωάννης: Η υπόθεση της εταιρείας ΛΑΜΔΑ μας απασχόλησε πρόσφατα πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νοικιάστηκε ένας χώρος στο ΚΥΜΑΣΙ 45 στρεμμάτων περίπου, τον Απρίλιο του 2009, με 7.100,00 € το μήνα . Ο Δήμος στην ίδια περιοχή έχει ενοικιάσει πλέον χωράφια με 30-35 € το στρέμμα . Μπορείτε μόνοι σας να κάνετε την σύγκριση. Το 2009 επικρατούσαν διαφορετικές συνθήκες και η χώρα μας είχε άλλες προοπτικές.
Τώρα εδώ και 4-5 χρόνια υπάρχει μία συνεχής ύφεση. Αν νοικιαζόταν τώρα το ενοίκιο θα ήταν πολύ χαμηλό. Ο κ. Λειβαδάρας έκανε πολλά έξοδα εκεί, διαμόρφωση κτιρίων, κτιριακές εγκαταστάσεις, ανακαινίσεις χώρων έχει κάνει έξοδα πάνω από 800.000 €., αν βάλετε και τις μισθοδοσίες ξεπερνούν το 1.000.000 €.
Έμπλεξε όμως στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, αφού ορισμένοι επιτήδειοι ανώνυμα με τη καταγγελία τους έκανα τις υπηρεσίες να τρέχουν . Δεν μπορώ να καταλάβω εγώ σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής πως με 2 χαρτιά χορηγώ προέγκριση για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 3 έως 5 μήνες και παραπάνω μήνες και το κράτος να σαμποτάρει τις βιομηχανίες.
Ήδη απασχολεί 25 άτομα, για την περιοχή μας είναι ένα σεβαστό ποσοστό μηνιαίως. Οι δημότες έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για την λειτουργία του ναυπηγείου. Εύχομαι η Περιφέρεια να του εγκρίνει τις άδειες μετά από 4 χρόνια, και η εταιρεία να φέρει καράβι να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στηννπεριοχή μας.
Συμφωνώ με την πρόταση του νομικού συμβούλου.
Με την πρόταση του κ. Λιαγκάκη Ευσταθίου συμφώνησαν οι κ. κ. Γεωργατζής Ευάγγελος, Αλεξίου Ιωάννης, Παναγιώτου Κων/νος, ΚατσούραςΔημήτριος
Με την πρόταση του κ. Κουτσουρά συμφώνησε ο κ. Ανδρίτσος Ιωσήφ
Ο κ. Γιαννιός Κων/νος ψήφισε λευκό
Με την πρόταση του κ. Δημάρχου συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στεργίου Ιωάννης-Καντζούρας Ιωάννης- Μπρατζίκου – Χριστοδούλου ΆνναΠαπαντωνίου Κων/νος -Ανδρέου Γεώργιος-Δράκος Ιωάννης-ΚανελλόπουλοςΙωάννης-Λεοντής Αθανάσιος-Barrett Anthony- Ριτσώνης Άγγελος -
Στάμου Ιωάννης-Τσούμαρης Αθανάσιος -Φραγκογιαννάκης Κων/νος Χατζής Ανδρέας
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Αποδέχεται τις προτάσεις της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ως προς την εξόφληση των οφειλουμένων έτους 2013 , με το ποσό των -2.000-ευρώ μηνιαίως ,το οποίο και θα εξοφληθεί σε δύο δόσεις (ήδη έχει καταβληθεί το ποσό των 8.000 ευρώ από το μίσθωμα έτους 2013)
Για το έτος 2014 το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως και μέχρι την εξασφάλιση των απαραιτήτων αδειοδοτήσεων και λειτουργία της εταιρείας ,οπότε το μίσθωμα θα επανέλθει στο αρχικώς  συμφωνημένο ποσό.
Όσο αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες των προηγουμένων ετών  συμψηφίζονται και  ενσωματώνονται στο ποσό που έχει καταβάλει η εταιρεία μέχρι τώρα κι ανέρχεται στο ύψος των -88.000- ευρώ.  Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται ησυνεδρίαση .
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Στέφου Κυριακή Κατσούρας Δημήτριος Μπρατζίκου-Χριστοδούλου Άννα
ΤΑ ΜΕΛΗ
Παπαντωνίου Κων/νος
Αλεξίου Ιωάννης
Γεωργατζής Ευάγγελος
Γιαννιός Κων/νος
Ανδρέου Γεώργιος
Δράκος Ιωάννης
Κανελλόπουλος Ιωάννης
Καντζούρας Ιωάννης
Κουτσουράς Σταύρος
Λεοντής Αθανάσιος
Λιαγκάκης Ευστάθιος
Barrett Anthony
Παναγιώτου Κων/νος
Ριτσώνης Άγγελος
Στάμου Ιωάννης
Στεργίου Ιωάννης
Τσούμαρης Αθανάσιος
Φραγκογιαννάκης Κων/νος
Χατζής Ανδρέας
Ανδρίτσος Ιωσήφ
Ακριβές απόσπασμα
εκ του πρωτοτύπου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.