powered by Surfing Waves

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Επίδομα ανεργίας: Ευνοϊκότεροι όροι για τους ελ. επαγγελματίες – ποιοι οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά




Πιο ευνοϊκοί όροι για την καταβολή επιδόματος ανεργίας θα έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίτες σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην τροποποιητική υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Παρόλο που η ρύθμιση αφήνει εκτός τη συντριπτική πλειονότητα των ανέργων ελευθέρων επαγγελματιών, στον ΟΑΕΕ εκτιμούν ότι μπορούν να λάβουν το επίδομα τουλάχιστον 120.000 πρώην ασφαλισμένοι του με οφειλές έως 5.000 ευρώ.

Το επίδομα θα φθάνει τα 360 ευρώ και θα χορηγείται από τον ΟΑΕΔ για δάστημα από 3 έως 9 μήνες, αρκεί να μην υπάρχουν οφειλές ή να έχει γίνει ρύθμιση.

Τίποτα δεν αλλάζει στην τελική υπουργική απόφαση αναφορικά με το εισοδηματικό κριτήριο, που παραμένει στις 20.000 ευρώ ατομικό και 30.000 ευρώ καθαρό οικογενειακό, στη διετία που διέκοψαν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ.

Ο τρόπος καταβολής
  • Για χρόνο ασφάλισης 3-4 ετών, θα καταβάλλεται για 3 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 5-6 ετών, θα καταβάλλεται για 4 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 7-8 ετών, θα καταβάλλεται για 5 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 9-10 ετών, θα καταβάλλεται για 6 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 11-12 ετών, θα καταβάλλεται για 7 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 13-14 ετών, θα καταβάλλεται για 8 μήνες
  • Για χρόνο ασφάλισης 15 ετών και άνω, θα καταβάλλεται για 9 μήνες.

Η καταβολή του βοηθήματος διακόπτεται σε περίπτωση μισθωτής απασχόλησης, αυτοαπασχόλησης ή συνταξιοδότησης ή απώλειας της ρύθμισης των οφειλών . Τυχόν βοηθήματα που έχουν καταβληθεί ενώ ίσχυε κάποιο εκ των ανωτέρω, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ποια τα δικαιολογητικά

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.