powered by Surfing Waves

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στην 5η Δ.Υ.ΠΕ τα ιατρεία Αγίας Άννας, Μαντουδίου και Λίμνης

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4238/2014 για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, καθορίστηκε η χωροταξική κατανομή, ανά Υγειονομική Περιφέρεια, των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες μεταφέρονται και εντάσσονται στην οργανωτική δομή των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.) της χώρας.
Σε ό,τι αφορά το δήμο μας στη νέα δομή εντάσσονται τα Ιατρεία Αγίας Άννας, Λίμνης και Μαντουδίου.
Κατά συνέπεια οι  μονάδες που λειτουργούσαν υπό τον ΕΟΠΥΥ στο Δήμο μας εντάσσονται στο νέο σύστημα χωρίς να επέρχεται καμία ουσιαστική μεταβολή ως προς τη δυνατότητα να παρέχονται σε αυτές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.


Οι παρακάτω μονάδες υγείας της Εύβοιας υπάγονται στην 5η Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (Νικηταρά 18,41221 Λάρισα):


ΝΜΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Τοπικό Ιατρείο ΚΑΝΗΘΟΥ
Τοπικό Ιατρείο ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Τοπικό ιατρείο ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ιατρεία ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ιατρεία ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Ιατρεία ΚΥΜΗΣ

Ιατρεία ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Ιατρεία ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ιατρεία ΑΙΔΗΨΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (τ.ΚΑΠ-ΔΕΗ)


Σύμφωνα με το νόμο οι Μονάδες παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) μεταφέρονται και εντάσσονται στην οργανωτική δομή των Δ.Υ.Πε. ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, εξαιρουμένων των Φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα οποία παραμένουν και λειτουργούν στον Οργανισμό. Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) ιατρικού, οδοντιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού των Μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τίθεται, αυτοδικαίως, από την ισχύ του παρόντος, σε καθεστώς διαθεσιμότητας με ταυτόχρονη κατάργηση των θέσεων που κατέχει. Οι ανωτέρω υπάλληλοι παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας επί έναν (1) μήνα και εν συνεχεία, μετατάσσονται / μεταφέρονται, μετά από αίτησή τους, με τους όρους και τις προϋποθέσεις του επόμενου άρθρου, σε οργανικές θέσεις που συνιστώνται για το σκοπό αυτόν στις Διοικήσεις των αντίστοιχων, χωροταξικά, Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Πε.), όπως προβλέπεται με την παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 4224/2013 (A' 288).
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται η χωροταξική κατανομή, ανά Υγειονομική Περιφέρεια, των υφιστάμενων Μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Στους υπαλλήλους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καταβάλλονται τα τρία τέταρτα (3/4) των αποδοχών τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, εξακολουθούν να καταβάλλονται από το φορέα οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη. Οι εισφορές αυτές από τη θέση του υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα και για το χρονικό διάστημα που αυτή διαρκεί προσδιορίζονται στο 75% των αποδοχών αυτού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.