powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στη Βουλή η τροπολογία για τη παράταση του Βοήθεια στο Σπίτι μέχρι 30.9.2013


Κατατέθηκε χθες 4 Απριλίου στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013.

Με τη τροπολογία διασφαλίζεται ότι χιλιάδες ηλικιωμένοι και πολίτες που χρειάζονται βοήθεια θα μπορούν να υποστηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών κρίνει για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης ότι είναι απαραίτητη η παράταση του προγράμματος.

Με την επίμαχη τροπολογία εξασφαλίζεται ότι θα συνεχίσουν να απασχολούνται στο πρόγραμμα και 3.500 εργαζόμενοι. Στη ρύθμιση επισημαίνεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση οι συμβάσεις δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, ενώ προβλέπεται ότι για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας τους θα μεταφέρονται πόροι από το λογαριασμό της Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση η οποία ενσωματώνεται στη τροπολογία η δαπάνη της μισθοδοσίας του προσωπικού υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Η ρύθμιση της παράτασης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι συμπεριλαμβάνεται στητροπολογία που κατατέθηκε χθες 4 Απριλίου από τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.