powered by Surfing Waves

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ο kireas.org κατάθεσε την προσφυγή του έναντια στην καύση του οπτάνθρακα (πετ-κοκ). Ο δήμος μας;

από την ιστοσελίδα του kireas.org










Να σας ενημερώσουμε ότι ο kireas.org κατάθεσε σήμερα προσφυγή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενεργείας ενάντια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση που επιτρέπει στην χρήση του ήμι-απαγορευμένου οπτάνθρακα (πετ-κοκ) από την ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Α.Ε. Η αδειοδότηση δόθηκε, παράτυπα βασιζόμενη στη ψευδή παραδοχή ότι είναι σε λειτουργία η υπό ίδρυση ΒΙΠΕ Μαντουδίου (ΕΠ.ΠΑ. Μαντουδίου). Ως γνωστό η ΒΙΠΕ δεν έχει πάρει ακόμη άδεια λειτουργίας παρά τις καλές προσπάθειες και τα πολλά στραβά μάτια των κρατικών μανδαρίνων.

Το θέμα έχει προγραμματιστεί συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη Πέμπτη 15.3.2018 για να εξετασθεί και ενδεχόμενη προσφυγή του δήμου. Έπεσε στην αντίληψη μας μεγάλη υπόγεια κίνηση των γνωστών σκοτεινών παράκεντρων και τοπικών λακέδων που στο όνομα της δήθεν «ανάπτυξης» εδώ και χρόνια συνεχίζουν να σκάβουν το λάκκο της περιοχής και άμυαλα να υποθηκεύουν το μέλλον της.

Η επαγρύπνηση και η παρουσία των ευαισθητοποιημένων πολιτών και όσων είναι σε θέση να αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες του πετ-κοκ για την περιοχή, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη είναι σημαντική. Ο κίνδυνος υπονόμευσης και φαλκίδευσης αυτής της απόφασης είναι υπαρκτός.

 Όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε τον αγώνα του kireas.org επικοινωνήστε μαζί μας. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας καθώς και πληροφορίες για τις συνέπειες από την καύση πετ κοκ.

kireas.org



Σχετικά

 Εκδήλωση - συζήτηση για την εγκληματική καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ - ΚΟΚ από την «ΑΓΕΤ - LAFARGE» 25/02/2018


Θύελλα για την καύση του πετ-κοκ  Ελευθεροτυπία


Χειρότερο από τα σκουπίδια

 Σ.Φάμελλος: Υποχρεωμένη να αντικαταστήσει τη χρήση του ιδιαίτερα ρυπογόνου καυσίμου πετ κοκ με εναλλακτικά καύσιμα όπως είναι το RDF, είναι η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, σύμφωνα με τον υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και στην υιοθέτηση της Κυκλικής Οικονομίας.






Ενημερωτικό βίντεο για την ρύπανση από το πετ-κοκ στα Αγγλικά






 Εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι οκτώ άτομα πεθαίνουν καθημερινά κατά μέσο όρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θείο του πετ κοκ που χρησιμοποιήται από τις βιομηχανίες του Delhi-NCR, το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στο Κέντρο και στην κυβέρνηση του Δελχί τέσσερις εβδομάδες να σταματήσουν τη χρήση τους. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ... βλέπετε ότι η περιεκτικότητα σε θείο είναι τόσο υψηλή. Πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική λύση και να σταματήσουμε τη χρήση τους ", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας (SG) Ranjit Kumar, ο οποίος εμφανίστηκε στο Κέντρο. Ο ΓΓ δήλωσε: "Μπορεί να μην είναι σωστό να εμποδίζουμε ξαφνικά τις βιομηχανίες από τη χρήση πετ κοκ χωρίς την παροχή εναλλακτικής λύσης". Ο γενικός εισαγγελέας είπε: "Έχετε δει αυτή την έκθεση; Λέει ότι 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας αυτού. Αυτό κάνει οκτώ άτομα κατά μέσο όρο κάθε μέρα ... "




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.