powered by Surfing Waves

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πότε θα απολογηθείτε κύριε Ψαρρέ; Μπήκε Οκτώβρης


Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής γίνεται δημοσίως μέχρι το τέλος Ιουνίου σε χώρο που επιλέγει το δημοτικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που δεν γίνει μέχρι τελος Ιουνίου οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να προκαλέσουν την ειδική συνεδρίαση απολογισμού.
Ολοι οι δήμαρχοι της Εύβοιας έχουν απολογηθεί και μάλιστα σε κεντρικές πλατείες  των δήμων τους, η μόνη δημοτική αρχή στην Εύβοια πού δεν έχει απολογηθεί ακόμη είναι αυτή του κ. Ψαρρού.  Πέρυσι ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έγινε με τρεις μήνες καθυστέρηση στις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

 Ο  απολογισμός πεπραγμένων είναι υποχρεωτικός

Η  συνεδρίαση  του  απολογισμού  πεπραγμένων είναι υποχρεωτική και γίνεται βάση του άρθρου του 217του Ν. 3463/06. Αφορά στην ενήμερωση των πολιτών για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους 2012 και δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη, είτε ως φυσικό πρόσωπο ή ως φορέα, να ρωτήσει όχι να τοποθετηθεί, για επιλογές της Δημοτικής Αρχής.

 Είναι η μοναδική δυνατότητα που έχει ο πολίτης, θεσμικά και μέσα στη διάρκεια της δημοτικής θητείας, να ζητήσει δημοσίως από τη Δημοτική Αρχή, απαντήσεις για ερωτήσεις που έχει.

Τι προβλέπει ο νόμος;

Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.


Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμεναστο άρθρο 95 .

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.