powered by Surfing Waves

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Υπεκφεύγει να απαντήσει ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης για την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Μαντουδίου και Λίμνης



Η απάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη, Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου σε ερώτηση του  βουλευτή Ευβοίας κ Αναγνωστακη  για αναστολή Λειτουργίας των Λ.Τ. Μαντουδίου και Λίμνης .

Σε απάντηση ανωτέρω σχετικής σας γνωστοποιούμε ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφuλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.). στο πλαίσιο αξιολόγησης των δομών των Περι φερεια κών Υπηρεσιών του, προβαίνει πάντοτε στις κατά περίπτωση απαιτούμενες ενέργειες, με βάση τα ακόλοuθα σταθερά και μεταβλητά κριτήρια, τα οποία προσδιορίζονται κατόπιν διερεύνησης των σuνθηκών πού διαμορφώνονται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

α) το αντικείμενο εργασίας, η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων και η εξuπηρέτηση τοu δη μοσίου σuμφέροντος. Ειδικότερα. ο αριθμός προσεγγίσεων πλοίων (όλων των κατηγοριών), ιδίως σε περίοδο αυξημένης κίνησης, τα μόνιμα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ο τομέας δραστηριοποίησης σκαφών (επαγγελματικό - ερασπεχνικό), οι αυξημένες τοπικές δραστηριότητες (διακίνηση επιβατών/ γενικών - ει δικών εμπορι κών φορτίων/ αλιεία/τοuρισμός κ.λπ) σε ετήσια και εποχι κή βάση και οι εγκαταστάσεις ξηρός ποu σχετίζονται με το θαλάσσιο περιβόλλον(βιομηχονικές, τοuριστικές, ξενοδοχειακές. ελαιοτριβείο κ.λπ).

β) το στατιστικό στοιχείο δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών κατά το τελεuτοία έτη,
γ) την αυξημένη παραβατικότητο/ εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο,
δ) την κτιριακή uποδομή (καταλληλότητα. καθεστώς ιδιοκτησίας κ.λπ).
ε} την υλικοτεχνική uποδομή,
στ} το προσβάσιμο ή μη οδικό δίκτuο.
ζ) την απόσταση από ξηρά και θάλασσα μετοξύ των όμορων Λιμενικών Αρχών.
η) τοuς πληθuσμιοκούς δεί κτες της περιοχής,
θ) την ύπορξη συναρμόδιων φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Τελωνείο. έδρα Δήμου, ΔΟΥ κ.λπ}.

Όπως και σε κάθε περίmωση, η εξέταση τοu θέματος λειτουργίας τοu Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου και των Λιμενικών Σταθμών Μαντοuδίου και Πετριών Εuβοίας, θα εξεταστεί με γνώμονα την εξασφάλιση της αποτελεσματικ ότητας των Περιφερειακών Υπηρεσιών τοu Λ.Σ.ΕΛ. ΑΚΤ .. προς εκπλήρωση της αποστολή ς τοu Σώματος και την εκ μέροuς -τους παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. σε συνδυασμό με -την ορθολογική  κατανομή τοu προσωπικού τοuς και τη βέλτιστη δuνατή χρήση των επιχειρησιακών μέσων το Λ.Σ.-ΕΛ.Ακτ. ποy διατίθενται.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


Διαβάστε επίσης


Θέσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Μαντουδίου και Λίμνης




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.