powered by Surfing Waves

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Θαλάσσιο καταφύγιο στις Βόρειες Κυκλάδες



Στην Τήνο στρέφει το ενδιαφέρον της η GREENPEACE με σκοπό την δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες. Αντιπροσωπεία της οργάνωσης μάλιστα μετέβη στο νησί στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας για την προστασία της θάλασσας και του θαλάσσιου οικοσυστήματος των Κυκλάδων.

Οι εκπρόσωποι της GREENPEACE συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξη του Δήμου Τήνου για την δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες. Στόχος η δημιουργία μιας περιοχής αυξημένης αλιευτικής προστασίας σε ένα από τα σημαντικότερα θαλάσσια οικοσυστήματα της χώρας μας με μεγάλη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική αξία, πρόταση που υποστηρίζουν θερμά και οι παράκτιοι αλιείς, καθώς διαπιστώνουν ότι χρόνο με το χρόνο η αλιευτική παραγωγή μειώνεται. Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου καταφυγίου θα προστατευθεί η αναπαραγωγή των ψαριών και έτσι θα προσφέρονται στους ψαράδες άφθονες ποσότητες να αλιεύσουν, δίχως τον κίνδυνο να καταστρέψουν τις ίδιες τις περιοχές αναπαραγωγής.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της οργάνωσης, προτείνοντας να προηγηθούν συζητήσεις με τους αλιείς και τους σχετικούς συλλόγους – ομοσπονδίες και στη συνέχεια, με τη στήριξη του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βόρειων Κυκλάδων, να κατατεθεί η ολοκληρωμένη συλλογική πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.