powered by Surfing Waves

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα επιφυλακής στην Εύβοια για την λαθροϋλοτόμηση: Για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας καλέστε το 1591



Εντείνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας σε όλο το νομό Ευβοίας σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν οι Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Ευβοίας (Δ/νση Δασών και Δασαρχεία Ν. Ευβοίας).
Εντείνονται τα μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας στο νομό Ευβοίας



Στα πλαίσια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας (και ειδικότερα καυσοξύλων), οι Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Ευβοίας (Δ/νση Δασών και Δασαρχεία Ν. Ευβοίας) θα εφαρμόσουν από 01 Φεβρουαρίου 2015, πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τα Σάββατα, Κυριακές και Εξαιρέσιμες καθώς και πρόγραμμα περιπόλων καθόλη την διάρκεια του 24ωρου, με συνεχείς παρουσίες, αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα σημεία τέλεσης των λαθροϋλοτομιών αλλά και διακίνησης των παρανόμων προιόντων.

Τονίζεται ότι για τους παραβάτες (λαθρουλοτόμους και διακινητές παρανόμων δασικών προϊόντων) θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου διαδικασίες και κυρώσεις, οι οποίες σημειώνεται ότι είναι ιδιαιτέρως αυστηρές.

Τα δάση – δασικές εκτάσεις, αποτελούν δημόσιο αγαθό και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την διατήρηση και ανάπτυξή τους. Στα πλαίσια αυτά η Δασική Υπηρεσία καλεί όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο της προστασίας, ανάπτυξης και διατήρησης των δασικών οικοσυστημάτων και να συνδράμουν αυτήν, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή των, ενημερώνοντας, για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη των, στα τηλέφωνα:
Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας 1591
Διεύθυνση Δασών Ευβοίας 22210 84221
Δασαρχείο Χαλκίδας
22210 84444
22210 84484
Δασαρχείο Λίμνης
22270 31218
22270 32160
Δασαρχείο Ιστιαίας
2226052234
2226054110
Δασαρχείο Αλιβερίου
22230 23715
     
     
     


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2015.



Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μάζεψε τις αποσκευές της η Γερακούδη…

 

 

Tην παραίτησή της υπέβαλε στο νέο υπουργό εσωτερικών η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Γερακούδη


«Υπηρετώ μια άλλη πολιτική. Με τη νέα κυβέρνηση, υπάρχει πολιτική διάσταση και διαφωνία. Εφόσον είμαι μέλος ενός άλλου πολιτικού κόμματος, θεωρώ ότι το έντιμο είναι να παραχωρήσω τη θέση μου στους κυβερνώντες»,δηλώνει στην «Ε», η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, η οποία υπέβαλε χθες την παραίτησή της στον υπουργό Εσωτερικών.
Η κ. Γερακούδη, μιλώντας στην «Ε» και διευκρινίζοντας τους λόγους της παραίτησής της, συμπληρώνει ότι: «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι του υπαγορεύει η συνείδησή του… Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, εφόσον ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο. Απέστειλα την παραίτησή μου, αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και αναμένω να γίνει αποδεκτή.
Μέχρι τότε και εφόσον αυτή δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου».

 

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις γγ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ  ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΤην παραίτησή του έθεσε στη διάθεσή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση και ο  γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης.
Ο κ. Ροκαδάκης συνεχάρη τον νέο υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο, ενώ σε δήλωσή του ανέφερε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες στο γραφείου μου, τους διευθυντές και όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την καλή συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη θέση του γενικού γραμματέα και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους. Με αίσθημα ευθύνης προσπαθήσαμε από κοινού να αποδώσουμε το δίκαιο μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας».
Τη Δευτέρα ο κ. Ροκαδάκης θα έχει συνάντηση με τον κ. Βούτση στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ποια είναι τα τουριστικά πλεονεκτήματα του δήμου μας και ποιοι πρέπει να είναι στόχοι του;


Παρακαλώ αφήστε την γνώμη σας για τα παρακάτω θέματα;

Ποια είναι τα τουριστικά πλεονεκτήματα του δήμου μας;


Ποιοι από τους παρακάτω πρέπει να είναι σημαντικοί στόχοι του δήμου για το τουρισμό;


Με το Γενικό Πολεοδομικό Ελυμνίων και την συγκρότηση επιτροπής τουριστικής προβολής θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου

 

 
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελυμνίων είχε μπει σε διαβούλευση από το Νοέμβριο του 2014 και προβλέπει ανάμεσα στα άλλα,  Βιοτεχνικό Πάρκο στα Μαντανικά

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στην δημοτική κοινότητα Λίμνης, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015,στις 17.00.


Το θέμα που ξεχωρίζει είναι το το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελυμνίων είχε μπει σε διαβούλευση από το Νοέμβριο του 2014. H απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το ΓΠΣ  που θα συζητηθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στο Διαύγεια.

Μπορείτε να μελετήσετε  το ΓΠΣ Eλυμνίων στις παρακάτω αναρτήσεις
 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Π1)
ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Π2)
ΧΑΡΤΕΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
 ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΕΛΥΜΝΙΩΝ


Η συγκροτηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης είναι το άλλο σημαντικότερο θέμα. Η προηγούμενη επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που είχε συγκροτηθεί το Μάρτιο του 2013  ήταν 12μελής και είχε  πρόεδρο τον κ. Στεργίου δεν δημοσίευσε  ποτέ  την αξιολόγηση και απολογισμό του έργου της.
 Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης ειναι υπέυθυνη για τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, την αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα, την κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής, την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στον τομέα του τουρισμού, βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού, συμμετοχή σε εκθέσεις, διαφημιστικά προγράμματα, την ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του δήμου . Ο κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης   του δήμου είναι αυτός της ΕΕΤΑΑ  και μπορείτε να τον δείτε εδώ


Το Δημοτικό Συμβούλιο θα  ασχοληθεί με τα πιο κάτω θέματα:


1. Αίτηση Επαγγελματιών Αλιέων Λίμνης

2. Αίτηση Αλατζά Ιωάννη του Νικολάου περί μείωσης μισθώματος κι έκτασης αγροτεμαχίου στη θέση ΑΛΩΝΙΑ τ.κ.Κηρίνθου

3. Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης(Αρθρο 70 παρ.1 Ν.3852/10)

4. Μεταβολές σχολικών μονάδων Π/βάθμιας και Δ/β’αθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016

5. Η αρίθμ. 159/2014 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί «Σύνταξης κι έγκρισης οικονομικών 
καταστάσεων (Ισολογισμού) καθώς κι έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έτους 2012»
 6. Εισήγηση επί του περιεχομένου του Β1 Σταδίου της μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ)Δήμου Ελυμνίων Ν.Ευβοίας(αρίθμ.1/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)Ελυμνίων Ν.Ευβοίας(αρίθμ.1/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)


Δημοσκόπηση σε σχέση με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

Παρακαλώ αφήσετ την γνώμη σας για τα παρακάτω θέματα;

Ποια είναι τα τουριστικά πλεονεκτήματα του δήμου μας;





Ποιοι από τους παρακάτω πρέπει να είναι σημαντικοί στόχοι του δήμου για το τουρισμό;







Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

καλλικράτηςΑλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή του δόρατος τις προβλέψεις του «Καλλικράτη» σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση.  Μεταξύ άλλων προβλέπουν:

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες με:

- Δημιουργία Δημοτικών Ενοτήτων σε όλους τους Δήμους (είτε προέκυψαν από συγχώνευση «καποδιστριακών» ΟΤΑ είτε όχι) στην κατεύθυνση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και σύνδεση του θεσμού με τη συμμετοχή των πολιτών.

- Αλλαγή του τρόπου εκλογής και λειτουργίας των Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων σε δημοκρατική, πλουραλιστική και συμμετοχική κατεύθυνση.

- Διαμόρφωση των ορίων των Δημοτικών Ενοτήτων από τους ίδιους τους Δήμους, με βάση τις ιδιαίτερες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές κ.λπ. συνθήκες κάθε γειτονιάς/περιοχής.
- Εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στα Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων.

- Δέσμευση ενός ποσοστού του δημοτικού προϋπολογισμού υπέρ των Δημοτικών Ενοτήτων.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη προθεσμίας για τη νέα χωροταξία (επαναφορά στα προγενέστερα διοικητικά όρια του «Καποδίστρια» ή των Συμβουλίων Περιοχής) των Δήμων που πληρούν τα εθνικά, κοινοτικά και διεθνή κριτήρια περί νησιωτικότητας και ορεινότητας, όπου έχει διαπιστωθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω της χωροταξίας του «Καλλικράτη». Η ισχύς της νέας χωροταξικής δομής προγραμματίζεται από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Αρμοδιότητες

 

Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται η :

-  Ανάληψη από τους Δήμους των αρμοδιοτήτων που προκύπτουν εκ του ρόλου τους (πολιτική έκφραση/εκπροσώπηση, κοινωνική αλληλεγγύη, εξασφάλιση βασικών υποδομών, πολιτιστική αναπαραγωγή, αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων, αναπτυξιακός σχεδιασμός).

-  Επιπλέον ανάληψη από τους Δήμους εκείνων των κρατικών αρμοδιοτήτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

- Διαχωρισμός αρμοδιότητας μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση τον κύκλο των δημόσιων πολιτικών.

- Οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν στο χωρικό τους επίπεδο, αφενός την υλοποίηση των εθνικών δημόσιων πολιτικών, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, και αφετέρου την ανάπτυξη (σχεδιασμό, υλοποίηση και έλεγχο) τοπικών δημόσιων πολιτικών.

Για το εκλογικό σύστημα των δήμων σχεδιάζεται η  καθιέρωση της απλής αναλογικής
 – ως πάγιου εκλογικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες και τα Όργανα της Αυτοδιοίκησης.

 Λειτουργία ΟΤΑ α΄ βαθμού

Οι σχεδιασμοί μεταξύ άλλων προβλέπουν :

- Λειτουργία των ΟΤΑ με όρους στρατηγικής διοίκησης. Μακροπρόθεσμα και επιχειρησιακά προγράμματα, στοχοθεσία-μετρήσεις, λογοδοσία.

- Κατάργηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

- Υποχρεωτική λειτουργία και αναβάθμιση των οργάνων, θεσμών και μηχανισμών συμμετοχής των πολιτών και δέσμευση των Δημοτικών Αρχών από τις αποφάσεις τους

- Αναδιάρθρωση και απλοποίηση των μηχανισμών εποπτείας επί των ΟΤΑ

– Διασφάλιση ότι πραγματοποιείται αυστηρά και μόνο έλεγχος νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας 

– Θέσπιση διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου.

 ΟΤΑ β΄ βαθμού

Για το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης σχεδιάζεται μεταξύ άλλων

- Κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

-  Κωδικοποίηση του συνόλου της νομοθεσίας που αφορά την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

-  Μεταβίβαση στις Περιφέρειες συνόλου των σχετικών με περιφερειακά ζητήματα αρμοδιοτήτων (των κρατικών συμπεριλαμβανομένων) που αυτές μπορούν να ασκήσουν.

- Υποχρεωτική γνωμοδότηση των Περιφερειών για κάθε σημαντικό κρατικό μέτρο/απόφαση που αφορά την περιοχή ευθύνης τους.


 Κοινωνική πολιτική

Στους σχεδιασμούς περιλαμβάνονται ακόμη μέτρα για τη στήριξη της κοινωνικής πολιτικής της αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο η διαμόρφωση ενός εθνικού αποκεντρωμένου πλαισίου άσκησης κοινωνικής πολιτικής από την Αυτοδιοίκηση, μέσω πιστοποιημένων δομών, με θεσμικά κατοχυρωμένη λειτουργία και διασφαλισμένους πόρους.


 Οικονομική ενίσχυση αυτοδιοίκησης:

Οι δράσεις για την οικονομική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης θα εστιαστούν στην:

- Απόδοση των οφειλομένων από το κράτος και άρνηση οποιασδήποτε αρμοδιότητας που δεν εξασφαλίζει εκ των προτέρων τους αναγκαίους πόρους  και το απαραίτητο προσωπικό.

- Αύξηση του προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, ως κεντρικού μοχλού της περιφερειακής ανάπτυξης.

- Αναπροσαρμογή στόχων του ΕΣΠΑ με προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή και την απασχόληση.

- Αξιοποίηση του προγράμματος Α.Κ.Σ.Ι.Α για τη  διεκδίκηση ειδικού προγράμματος στήριξης της απασχόλησης.

- Εξασφάλιση συνέχειας και βιωσιμότητας των κοινωνικών δομών

Τί σκοπεύει να αλλάξει στη Δημόσια Διοίκηση η νέα κυβέρνηση

δημόσιοΣημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης, με έμφαση στην καταπολέμηση της Διαφθοράς και την ισχυροποίηση των Ελεγκτικών μηχανισμών περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις :
- Δομές, Λειτουργίες και Προσωπικό
- Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης
- Καταπολέμηση της μεγάλης Διαφθοράς και της Διαπλοκής
- Ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών
Ειδικότερα, σε ότι αφορά δομές και προσωπικό σχεδιάζεται:
- Αλλαγή της δομής της Κυβέρνησης (με συγχώνευση υπουργείων, κατάργηση κυβερνητικών οργάνων) για τον καλύτερο συντονισμό και τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία.
- Κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών όργανων που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης. Διατήρηση της κυβερνητικής επιτροπής για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής
- Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
- Κατάργηση της νομοθεσίας για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
- Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.
- Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.
- Κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης τα βασικά μέτρα αφορούν
- Τον περιορισμό της φυσικής επαφής διοίκησης και διοικουμένου για την καταπολέμηση της μικρής διαφθοράς με την αναβάθμιση των ΚΕΠ (μετατροπή σε Πολυδύναμα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων) και τη δημιουργία τμημάτων εξυπηρέτησης πολιτών (front desk σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Εισαγωγή της ηλεκτρονικής Κάρτας για κάθε πολίτη με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση
- Κατάργηση του πλήθους δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Στη
θέση του προληπτικού ελέγχου εισάγεται ο κατασταλτικός με αυστηροποίση των κυρώσεων σε περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων.
- Συγκρότηση ειδικού γραφείου κωδικοποίησης της νομοθεσίας υπό την ευθύνη της Βουλής των Ελλήνων με εξασφάλιση εξασφαλίζουμε της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην νομοθεσία όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.
Για την καταπολέμηση της διαφθοράς η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει δράσεις για τα πολιτικά κόμματα:
- Να αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης
- Να προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων
Αναφορικά με την λειτουργία των ΜΜΕ:
- Ενεργοποίηση άμεσα των διατάξεων των νόμων, οι οποίες:
επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης.
Θα ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.
- Προκήρυξη από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.
Για τις δημόσιες συμβάσεις
Η κυβέρνηση σκοπεύει να αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της νόθευσης του ανταγωνισμού σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μεταξύ άλλων προβλέπονται :
- Η ενίσχυση των θεσμών κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια καθώς και η αυστηροποίηση των όρων σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων
- Η διαμόρφωση αντικειμενικού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών ώστε να μπει τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις.
- Συστηματοποίηση της συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν προβληματικούς διαγωνισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη ή διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία
- Διασφάλιση της άμεσης επανόρθωσης της ενδεχόμενης περιουσιακής ή άλλης βλάβης του δημοσίου, στις περιπτώσεις «αμαρτωλών» συμβάσεων.
- Κατάργηση διατάξεων που παρέχουν ασυλίες στα ΔΣ του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ.
Τέλος με στόχο την ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών σχεδιάζεται:
- Η ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.
- Η στήριξη της επιτυχημένης αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
- Η επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ώστε να προσδιοριστεί το ποσό της αφορολόγητης ύλης για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.

Στους δήμους η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας

ΚΕΔΕ:Στους δήμους η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας

dskede1Τη θέση ότι η διαχείριση και υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων από τα ευρωπαϊκά ταμεία επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας, να γίνεται από τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια, επαναδιατύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή την ανοικτή, μέχρι 13 Φεβρουαρίου, διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους ΤΕΒΑ/FEAD» για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί πολυσύνθετο φαινόμενο με κοινό  χαρακτηριστικό στην τοπική αντιμετώπιση του φαινομένου, κυρίως σε επίπεδο της οικογένειας. Επίσης τονίζει πως οι δήμοι είναι αυτοί που διαθέτουν ένα μόνιμο δίκτυο κοινωνικών δομών, κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αντικειμενική,  συνεχή καταγραφή  και εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.
Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια επιβολής εκ των άνω ελέγχου στην υλοποίηση και εκτέλεση των επιχειρησιακών προγραμμάτων που έχουν κοινωνική στόχευση, ιδιαίτερα αν αυτή επιχειρείται από άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς που δεν διαθέτουν ούτε τις δομές, αλλά ούτε και τη γνώση των τοπικών προβλημάτων που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού.
Σε ότι αφορά στο  ρόλο των δήμων ως «επικεφαλής εταίρων» των κοινωνικών συμπράξεων του ΤΕΒΑ, αυτός  στοχεύει στην ομογεονοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απόρους, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού εφαρμογής συμπληρωματικών δράσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, κυρίως και πρωτίστως με την Εκκλησία, και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης των λοιπών κατηγοριών ευπαθών ομάδων.
Με βάση όλα τα παραπάνω η ΚΕΔΕ θα στηρίξει συνολικά και συλλογικά αυτήν την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προάγοντας και αναδεικνύοντας τις συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΕ θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των δήμων να προωθήσουν τη δημιουργία μεταξύ τους συμπράξεων, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ΕΠ που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
Επίσης  η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα προχωρήσουν από κοινού και οργανωμένα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης με κοινή και ισότιμη συμμετοχή δήμων και Εκκλησίας στις «Κοινωνικές Συμπράξεις, που προβλέπονται στην εφαρμογή των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρόστιμο σε επιχείρηση της Στροφυλιάς για ανεξέλεγκτη απόθεση ιλύος και περισσευμάτων έτοιμου σκυροδέματος σε γήπεδο

ΘΕΜΑ: «Επιβολή διοικητικών κυρώσεων στον ************* για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατά τη λειτουργία βιομηχανίας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στη θέση «Κάμπος» ΤΚ Στροφυλιάς ΔΕ Κηρέως Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Ν. Εύβοιας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

15. Την με αριθμ. πρωτ. 4739/210117/5-11-2014 (4312/11-11-2014) εισήγηση της Γενικής   ραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος.
16. Το με αριθμ. πρωτ. 4312/11-12-2014 έγγραφό μας, με το οποίο ζητήθηκε η έκθεση αυτοψίας και το υπόμνημα του ************.
17. Το με αριθμ. πρωτ. 5659/260484/18-12-2014 (4915/22-12-2014) έγγραφο της Δ/νσης Περιβαλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με το οποίο διαβιβάστηκαν στην υπηρεσία μας τα συμπληρωματικά στοιχεία.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους (συνολικά) δύο χιλιάδων εκατό ευρώ (2.100,00 €) στη βιομηχανία παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος του ********* (ΑΦΜ:079800013 ΔΟΥ: ΧΑΛΚΙΔΑΣ) στη θέση «Κάμπος» ΤΚ Στροφυλιάς ΔΕ Κηρέως Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Ν. Εύβοιας για τις κάτωθι παραβάσεις, βάσει της από 30/9/2014 Έκθεσης Αυτοψίας της Δ/νσης Περιβαλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας:

1η Παράβαση:
Η ταινία μεταφοράς αδρανών υλικών από το ζυγιστήριο στο μίξερ δεν ήταν καλυμμένη, κατά παράβαση του όρου Ε.2α της (10) σχετικής απόφασης, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να γίνει «Κάλυψη όλων των μηχανημάτων για τον περιορισμό της σκόνης…»
Για την ανωτέρω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε τριακόσια (300) ευρώ.

2η Παράβαση:
Ο εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας που συνδέεται με το εξαεριστικό ενός (1) εκ των τριών (3) σιλό δεν ήταν εμβαπτισμένος εντός των δεξαμενών των υγρών αποβλήτων κατά παράβαση των αναφερομένων στη σελίδα 14 της Περιβαλλοντικής Έκθεσης που συνοδεύει την υπ. αριθμ. 1393/17-5-2010 απόφαση Νομάρχη Εύβοιας (ΑΕΠΟ).
Για την ανωτέρω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε τριακόσια (300) ευρώ.

3η Παράβαση
Υπήρχαν επιφανειακές αποθέσεις ιλύος στα κατάντι των δεξαμενών καθίζησης των υγρών αποβλήτων, γεγονός από το οποίο προκύπτει ότι συμβαίνουν υπερχειλίσεις υγρών αποβλήτων στο έδαφος, κατά παράβαση του όρου Ε.2.γ. της (10) σχετικής απόφασης.
Για την ανωτέρω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε πεντακόσια (500) ευρώ.

4η Παράβαση
Παρατηρήθηκε ανεξέλεγκτη απόθεση ιλύος και περισσευμάτων έτοιμου σκυροδέματος σε τμήμα του γηπέδου κατάντι του συγκροτήματος παραγωγής. Δεν προσκομίστηκαν παραστατικά στοιχεία για την περιοδική διάθεση ιλύος και περισσευμάτων έτοιμου σκυροδέματος σε νόμιμα αδειοδοτημένο συλλέκτη, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 11 (παρ. α) της ΚΥΑ ΗΠ 50910/2727/2003, ΦΕΚ 1909 Β’.
Για την ανωτέρω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε πεντακόσια (500) ευρώ.

5η Παράβαση

Δεν προσκομίστηκαν παραστατικά στοιχεία παράδοσης μεταχειρισμένων ορυκτελαίων σε νόμιμα αδειοδοτημένο συλλέκτη τέτοιων αποβλήτων, κατά παράβαση των διατάξεων του αρθ. 5, (παρ.Β.1.2.γ-  Δ) του ΠΔ 82/2004, ΦΕΚ 64Α.
Για την ανωτέρω παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε πεντακόσια (500) ευρώ.
Από τις ανωτέρω παραβάσεις δεν τεκμαίρεται υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Η παρούσα κοινοποιείται στην εισαγγελία πρωτοδικών Εύβοιας για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.
Η είσπραξη του επιβαλλομένου προστίμου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) (Ν. 2947/2001 άρθρο 9, παρ. 6, ΦΕΚ 228/Α).
Προσφυγή κατά της παρούσας Απόφασης μπορεί να ασκηθεί ενώπιον:
1. του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας/Δνση Διοίκησης/Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Φθιώτιδας, Λεωνίδου 6, 35100 Λαμία) εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 227, παρ.1 του Ν.3852/2010 και των Εγκυκλίων 60 (αρ. πρωτ 74895/30-12-2010) και 15 (αρ. πρωτ 5370/2-2-2011) του Υπουργείου Εσωτερικών/Δνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ.
2. Του Αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου εντός 60 ημερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας Ν.2717/99 (ΦΕΚ 97/Α/17-05-1999) ως ισχύει και το άρθρο 53 του Ν. 3900/2010 (ΦΕΚ 213/Α/17-12-2010) ως ισχύει.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ
Ακριβές Αντίγραφο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
351 00 Λαμία
2.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
α. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 351 00 Λαμία
(με συν/νη κατάσταση)
β. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαϊνά 93, 34100 Χαλκίδα
3.

Δημοπρατούνται από το δήμο 3 τόνοι καυσόξυλα στις Ροβιές στις 16/02/2015


Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας

Για την εκποίηση τριών (3) τόνων υλοτομημένης ξυλείας Χαλεπίου Πεύκης

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
Προκηρύσσει φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση τριών (3) τόνων καυσόξυλων Χαλεπίου Πεύκης, που βρίσκονται στο Σχολικό Αγροτεμάχιο Ροβιών Ευβοίας στην θέση «Γκουτζερή».
1. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 16/02/2015, από ώρα 10:00 πμ έως ώρα 11:00 πμ στο Τοπικό κατάστημα Ροβιών Δ.Ε. Ελυμνίων
2. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 120,00 ευρώ.
3. Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο 12,00 ευρώ.
4. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει, μαζί με τον πλειοδότη, τα πρακτικά της δημοπρασίας και θα είναι αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την  εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Το κείμενο της Διακήρυξης της Δημοπρασίας βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο του Δήμου www . malian . gr Επίσης, αντίγραφα της διακήρυξης και πληροφορίες  παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Α/θμια Σχολική Επιτροπή του   Δήμου στο Μαντούδι. Τηλ.: 22273 50231, φαξ: 22270 23440.

Όροι της δημοπρασίας

Συστήθηκε επιτροπή για τις πρόσφατες ζημιές στο λιμένα Μαντουδίου



Σύσταση επιτροπής διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρα βία του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ»
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΥΒΟΚΑΤ Α.Ε.
ΑΞΙΑ ΕΡΓΟΥ: 4.232.507,02 €
ΗΜΕΡ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 22-12-2010
ΗΜΕΡ. ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ: 31-12-2013

Έχοντας υπόψη την από 20-1-2015 υποβληθείσα από τον ανάδοχο  (ΕΥΒΟΚΑΤ Α.Ε.) δήλωση βλάβης του έργου  και την υπ’ αρ. 9152/182/22-1-2015 εισήγηση της Δ/νουσας το έργο Υπηρεσίας.συστήθηκε  επιτροπή από τους:
1. κ. Ελ. Βασιλείου, Π.Ε. Πολ. Μηχ/κος με Δ’ βαθμό ως πρόεδρο
2. κ. Βασ. Πατερίτσας, Π.Ε. Πολ. Μηχ/κός με Ε’ βαθμό ως μέλος
3. κ. Διαμ. Κριτσιμάς, Τ.Ε. Τοπ. Μηχ/κός με Δ’ βαθμό ως μέλος
Για να προβεί σε επιτόπια εξέταση σε αντιπαράσταση με τον ανάδοχο και να συντάξει σχετικό πρωτόκολλο διαπίστωσης των βλαβών του έργου μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία σύστασης της παρούσης επιτροπής.

Στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ ο Καλυβιώτης

 Συγκρότηση των Επιτροπών Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 192/19.11.2014 απόφασής του σχετικά με τον ορισμό των Επιτροπών Πολιτικής της ΚΕΔΕ, άκουσε εισήγηση από τον κ. Δ. Καφαντάρη, Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, σχετικά με τον ορισμό των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Επιτροπών, καθώς και με την αύξησή τους και αφού έλαβε γνώση της υπ’ αριθμ. πρωτ.: 2728/26.11.2014 επισυναπτόμενης Απόφασης του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, κ. Π. Βασιλείου,
σχετικά με τη στελέχωση των ανωτέρω Επιτροπών από υπηρεσιακούς παράγοντες, ύστερα από διαλογική συζήτηση

 Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 Πρόεδρος : Τσιάμης Ιωάννης, Δημ. Σύμβ. Ορχομενού
 Αντιπρόεδρος : Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, Δήμαρχος Ξάνθης

 Μέλη :
· Αντωνόπουλος Κων/νος, Δημ. Σύμβ. Δωρίδος
· Αργυρόπουλος Ιωάννης, Δημ. Σύμβ. Πύργου
· Γαβράνης Αντώνης, Δημ. Σύμβ. Κομοτηνής
· Γιαλιτάκης Νικόλαος, Δημ. Σύμβ. Ηρακλείου
· Γκουντάρας Αντώνης, Δήμαρχος Αγιάς
· Δερεδίνης Βασίλης, Δημ. Σύμβ. Γαλατσίου
· Ευθυμίου Αντρέας, Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
· Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης
· Λαφαζανίδης Ευστάθιος, Δημ. Σύμβ. Κορδελιού-Ευόσμου
· Μπασακίδης Νικόλαος, Δημ. Σύμβ. Καλαμάτας
· Μπέγκας Θωμάς, Δήμαρχος Ιωαννιτών
· Παπαδημητρίου Θωμάς, Δημ. Σύμβ. Κατερίνης
· Σιωνίδης Κων/νος, Δημ. Σύμβ. Παιονίας
· Σταθόπουλος Γιάννης, Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
· Σταματάκης Χάρης, Δημ. Σύμβ. Ζωγράφου
· Στάμκος Γρηγόρης, Δήμαρχος Πέλλας
· Χριστόπουλος Βασίλειος, Δημ. Σύμβ. Αιγιαλείας
· Χρυσοπούλου Κατερίνα, Δημ. Σύμβ. Βριλησσίων

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά  την Τετάρτη 28η Ιανουαρίου 2015,ώρα 18.00  θα συζητήσει  τα παρακάτω θέμα:

1. Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου
2. Ορισμός εκπροσώπου για την συγκρότηση επιτροπής για θέματα που αφορούν την εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής σε χώρους αρμοδιότητας του Δήμου.
3. Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση επιτροπής για το χαρακτηρισμό των λουτρικών εγκαταστάσεων τοπικής αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας ως πολυσυχνάστων.
4. Ορισμός εκπροσώπου για θέματα ανέλκυσης-απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης ναυαγίων και πλοίων.
5. Η αρίθμ.193/2014 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Πάγια Προκαταβολή για Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων έτους 2011»
6. Η αρίθμ. 7/2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής περί έγκρισης μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
7. Η αρίθμ. 6/2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής περί έγκρισης μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2014-2015.
8. Η αρίθμ. 8/2014 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Πρόταση περί καθορισμού θαλασσίων περιοχών για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς».
9. Αίτηση διαγραφής νηπίου από τον Παιδικό Σταθμό Μαντουδίου.
10. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου:Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας(πλατεία Ηρώου)και των γύρω κοινοχρήστων χώρων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου,αδιαμόρφωτος χώρος δυτικά της κεντρικής πλατείας)-Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία –Πεζοδρομήσεις τμημάτων οδών (Αγίου Κων/νου & Ελένης και 9ης Μαΐου)-Αναδιαμόρφωση του εμπορικού δρόμου (οδός Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου)
11. Παράταση σύμβασης καυσίμων με κ. Καψάλα Χαράλαμπο.

Ποιους ψήφισε ο δήμος μας;

Κατάταξη των υποψηφίων ανάλογα με τους σταυρούς πού πήραν στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας στις βουλευτικές εκλογές του Ιαν. 2015



α/αΟΝΟΜΑΨΗΦΟΙΚΟΜΜΑ
1ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δ2206ΣΥΡΙΖΑ
2ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευα2129ΣΥΡΙΖΑ
3ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)1229ΝΔ
4ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ818ΝΔ
5ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ν399KKE
6ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κυρ383ΣΥΡΙΖΑ
7ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασι350KKE
8ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνί272XA
9ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του Αγγ262ΚΙΔΗΣΟ
10ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Παν248ΣΥΡΙΖΑ
11ΣΙΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάν222ΣΥΡΙΖΑ
12ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ220ΠΑΣΟΚ
13ΛΙΒΑΝΙΟΥ-ΓΚΙΚΑ ΖΩΗ του Ευ214ΣΥΡΙΖΑ
14ΚΑΡΑΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Ιωάνν211ΣΥΡΙΖΑ
15ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Σωκ202ΝΔ
16ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Π180ΠΑΣΟΚ
17ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗ133ΣΥΡΙΖΑ
18ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ν133ΠΑΣΟΚ
19ΒΟΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάνν127ΝΔ
20ΓΚΟΓΚΟΥ-ΛΙΑΛΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ125ΝΔ
21ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)118KKE
22ΣΕΠΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κω117ΠΑΣΟΚ
23ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ)98ΝΔ
24ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωά88ΠΟΤΑΜΙ
25ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ84ANEΛ
26ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)78ΝΔ
27ΒΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχα74XA
28ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ74ΤΕΛΕΙΑ
29ΔΑΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ανδ73ANEΛ
30ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Α71ANEΛ
31ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Παύλ67ΤΕΛΕΙΑ
32ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θαλασσ65XA
33ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ62XA
34ΤΑΡΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωρ59ΠΑΣΟΚ
35ΧΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σ52ΠΟΤΑΜΙ
36ΜΠΕΛΑΒΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡ51ΠΑΣΟΚ
37ΔΕΔΕ ΜΑΝΘΑ του Δημητρίου51XA
38ΑΡΓΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Νικ49ΠΟΤΑΜΙ
39ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ47ANEΛ
40ΣΤΕΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Γεωρ47ANEΛ
41ΦΩΤΑΚΗΣ EMMANOYΗΛ (ΜΑΝΟΣ)43ΝΔ
42ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταν42XA
43ΤΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσ40ΠΟΤΑΜΙ
44ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλ39KKE
45ΜΙΜΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αλε39ΠΟΤΑΜΙ
46ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχ36ΚΙΔΗΣΟ
47ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θω35ΠΑΣΟΚ
48ΔΡΟΣΑΤΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ του Γεω35ANEΛ
49ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωά33ΠΑΣΟΚ
50ΧΑΡΤΣΑ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντ32ΚΙΔΗΣΟ
51ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ30KKE
52ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γ30ANEΛ
53ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΙΡΙΔΑ)30ANEΛ
54ΜΠΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Δημη27XA
55ΑΡΜΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικ23ΛΑΟΣ
56ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΧΙΩΤΗ Ε22KKE
57ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Νικ20ΠΟΤΑΜΙ
58ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ19ΛΑΟΣ
59ΕΠΙΦΑΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του Νάγκι19ΠΟΤΑΜΙ
60ΚΑΚΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παν16ΠΟΤΑΜΙ
61ΤΖΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστα15XA
62ΠΑΝΤΖΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημ15ΚΙΔΗΣΟ
63ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Γεω14ΛΑΟΣ
64ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευάγ5KKE
65ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ5ΚΙΔΗΣΟ
66ΙΜΒΡΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του Αιμιλίο5ΛΑΟΣ
67ΜΕΓΑ ΑΝΝΗ του Ευσταθίου4ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ
68ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΚΙΤΣΑ - ΜΑΡΙΝΑ4ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ
69ΜΟΡΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρ3ΛΑΟΣ
70ΒΟΥΚΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρή3ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ
71ΤΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ε2KKE

Αποτελέσματα στο Δήμο μας




Πως ψήφισε ο δήμος μας σε σχέση με το 2012

Αποτελέσματα εκλογών σε ολόκληρο το Δήμο



Αποτελέσματα εκλογών στην Δ.Ε. Ελυμνίων









Αποτελέσματα εκλογών στην Δ.Ε. Κηρέως






Αποτελέσματα εκλογών στην Δ.Ε. Νηλέως







Αποτελέσματα εκλογών στο Νομό Ευβοίας

 

 

Αποτελέσματα εκλογών στην Επικράτεια

 

 

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Εύβοια: 2 ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΝΔ, 1 ΑΝΕΛ, 1 ΚΚΕ και 1 Χ.Α.


Με 418 στα 418 εκλογικά τμήματα και 100% ενσωμάτωση στην επικράτεια, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες και οι ΝΔ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ από μία.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εκλογικού νόμου και της διάθεσης των 50 εδρών μπόνους στο πρώτο κόμμα η κατανομή των εδρών στις περιφέρειες είναι περίπλοκη υπόθεση και πολλές φορές προκαλεί «αδικίες».

Έτσι παρόλο που η κατάταξη των κομμάτων στην Εύβοια, όσων εισέρχονται στη νέα βουλή, είναι κατά σειρά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκλέγει βουλευτή στην Εύβοια ενώ εκλέγουν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ που καταλαμβάνουν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες εκλέγοντας τον Αποστόλου Ευάγγελο και Ακριώτη Γιώργο, η Νέα Δημοκρατία με μία έδρα εκλέγει τον Σίμο Κεδίκογλου, η Χρυσή Αυγή με μία έδρα εκλέγει τον Νίκο Μίχο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν το Νίκο Μαυραγάνη και το ΚΚΕ με μία έδρα εκλέγει τον Γιώργο Μαρίνο.


Κατάταξη Υποψηφίων με βάση τους Σταυρούς Προτίμησης


Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣΚΟΜΜΑ
1ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δ18966ΣΥΡΙΖΑ
2ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)16431ΝΔ
3ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ11413ΝΔ
4ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κυρ10589ΣΥΡΙΖΑ
5ΚΑΡΑΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Ιωάνν7444ΣΥΡΙΖΑ
6ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευα7398ΣΥΡΙΖΑ
7ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Παν7279ΣΥΡΙΖΑ
8ΣΙΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάν6819ΣΥΡΙΖΑ
9ΛΙΒΑΝΙΟΥ-ΓΚΙΚΑ ΖΩΗ του Ευ5651ΣΥΡΙΖΑ
10ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνί5615Χ.Α.
11ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗ4079ΣΥΡΙΖΑ
12ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασι3597ΚΚΕ
13ΒΟΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάνν3354ΝΔ
14ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Σωκ3140ΝΔ
15ΓΚΟΓΚΟΥ-ΛΙΑΛΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ2746ΝΔ
16ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Π2460ΠΑΣΟΚ
17ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του Αγγ2388ΚΙΔΗΣΟ
18ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ)2019ΝΔ
19ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ2016ΠΑΣΟΚ
20ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωά1948ΠΟΤΑΜΙ
21ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Α1776ΑΝΕΛ
22ΔΑΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ανδ1514ΑΝΕΛ
23ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ1450ΤΕΛΕΙΑ
24ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)1397ΝΔ
25ΒΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχα1367Χ.Α.
26ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)1310ΚΚΕ
27ΜΙΜΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αλε1300ΠΟΤΑΜΙ
28ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Παύλ1270ΤΕΛΕΙΑ
29ΦΩΤΑΚΗΣ EMMANOYΗΛ (ΜΑΝΟΣ)1237ΝΔ
30ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλ1099ΚΚΕ
31ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ1097Χ.Α.
32ΣΕΠΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κω1090ΠΑΣΟΚ
33ΧΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σ1077ΠΟΤΑΜΙ
34ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ906ΑΝΕΛ
35ΤΑΡΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωρ900ΠΑΣΟΚ
36ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γ900ΑΝΕΛ
37ΜΠΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Δημη884Χ.Α.
38ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ876ΑΝΕΛ
39ΔΕΔΕ ΜΑΝΘΑ του Δημητρίου842Χ.Α.
40ΔΡΟΣΑΤΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ του Γεω797ΑΝΕΛ
41ΑΡΓΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Νικ753ΠΟΤΑΜΙ
42ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ν739ΠΑΣΟΚ
43ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταν736Χ.Α.
44ΤΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσ723ΠΟΤΑΜΙ
45ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ του Προκοπ712ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
46ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θαλασσ695Χ.Α.
47ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΧΙΩΤΗ Ε683ΚΚΕ
48ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχ663ΚΙΔΗΣΟ
49ΚΑΚΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παν656ΠΟΤΑΜΙ
50ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ652ΚΚΕ
51ΑΡΜΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικ644ΛΑΟΣ
52ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωά627ΠΑΣΟΚ
53ΤΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ε615ΚΚΕ
54ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ν598ΚΚΕ
55ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τ566ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
56ΜΠΕΛΑΒΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡ559ΠΑΣΟΚ
57ΣΤΕΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Γεωρ503ΑΝΕΛ
58ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευάγ478ΚΚΕ
59ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΙΡΙΔΑ)470ΑΝΕΛ
60ΕΠΙΦΑΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του Νάγκι429ΠΟΤΑΜΙ
61ΤΖΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστα395Χ.Α.
62ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Νικ379ΠΟΤΑΜΙ
63ΧΑΡΤΣΑ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντ368ΚΙΔΗΣΟ
64ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ359ΛΑΟΣ
65ΠΑΝΤΖΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημ332ΚΙΔΗΣΟ
66ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θω291ΠΑΣΟΚ
67ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Γεω251ΛΑΟΣ
68ΜΟΡΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρ138ΛΑΟΣ
69ΙΜΒΡΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του Αιμιλίο133ΛΑΟΣ
70ΒΟΥΚΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρή109ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡ
71ΚΑΛΑΘΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ του Αναστ106ΑΝΤΑΡΣΥΑ
72ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κων100ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
73ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ90ΚΙΔΗΣΟ
74ΜΕΓΑ ΑΝΝΗ του Ευσταθίου84ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡ
75ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χ74ΑΝΤΑΡΣΥΑ
76ΧΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Αγγέλου73ΑΝΤΑΡΣΥΑ
77ΚΑΡΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγ71ΑΝΤΑΡΣΥΑ
78ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γ70ΑΝΤΑΡΣΥΑ
79ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΚΙΤΣΑ - ΜΑΡΙΝΑ63ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡ
80ΜΟΥΡΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του Θωμά61ΑΝΤΑΡΣΥΑ
81ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σ57ΑΝΤΑΡΣΥΑ
82ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΖΑΡΟΣ του Κωνστα37ΕΔΕΜ
83ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αν34ΑΝΤΑΡΣΥΑ
84ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Κων31ΚΚΕ(μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ
85ΒΑΡΕΛΑ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ του Ιωά19ΕΕΚ
86ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χ5ΟΚΔΕ
87ΤΣΙΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργ0ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ


Αποτελέσματα στο Νομό Ευβοίας


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ζωντανά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2015 -Επικράτειας, Ευβοίας και Δήμου

Βουλευτικές Εκλογές 25ης Ιανουαρίου 2015


Από το βράδυ σήμερα θα δούμε ποιοί βουλευτές εκλέγονται σε Αθήνα και Πειραιά και ως είθισται τα αποτελέσματα για όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες θα τα ξέρουμε την Τρίτη. Το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τμήμα, θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).



Δείτε  εδώ όλα τα exit polls
 



Περιμένετε να φορτώσει


Επικράτεια








Αποτελέσματα Ψήφων Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας







ΕΥΒΟΙΑ
Αποτελέσματα Ψήφων Νομού Ευβοίας




- ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ - EYBOIA




Σταυροί Υποψηφίων ανά Εκλογικό Τμήμα ΕΥΒΟΙΑΣ-ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΟΜΜΑ ΠΡΩΤΑ









Όλα τα exit polls

Αυτά είναι τα νέα, διορθωμένα, exit polls. Η βραδιά φαίνεται να είναι μεγάλη με το θρίλερ της αυτοδυναμίας να  συνεχίζεται.
Κρίσιμο στοιχείο θεωρείται η είσοδος ή μη στην βουλή του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.
Κλείσιμο της ψαλίδας δείχνει το τελικό διακαναλικό exit poll μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ
Ποσοστά
ΣΥΡΙΖΑ 36,0 - 38,0
Νέα Δημοκρατία 26,0 - 28,0
Ποτάμι 6 - 7
Χρυσή Αυγή 6-7
ΚΚΕ 5-6
ΠΑΣΟΚ 5,2-4,2
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,0 - 5,0
ΚΙΔΗΣΟ 2,2 - 3,2
ΛΑΟΣ 0,2 - 1,2
Έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 148 - 154
Ξεκάθαρη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές του 2015 σύμφωνα με το τελικό exit poll των πέντε καναλιών.

Το τελικό exit poll δίνει μια διαφορά της τάξης των 10 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η είσοδος του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή θα κρίνει την αυτοδυναμία. Αν μπει στη Βουλή η αυτοδυναμία δυσκολεύει για το ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το exit poll ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει από 148 έως 154 έδρες.

Τα τελικά exit polls δείχνουν:
ΣΥΡΙΖΑ: 36-38%
ΝΔ: 26-28%
Το Ποτάμι: 6-7 %
Χρυσή Αυγή: 6-7%
ΚΚΕ: 5-6%
ΠΑΣΟΚ: 4,2-5,2%
ΑΝΕΛ: 4-5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2-3,2%

Τι έδειχνε το πρώτο exit poll
ΣΥΡΙΖΑ: 35,5-39,5%
ΝΔ: 23-27%
Το Ποτάμι: 6,4-8%
Χρυσή Αυγή: 6,4-8%
ΚΚΕ: 4,7-5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,2-5,2%
ΑΝΕΛ: 3,5-4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2-3,2%




Πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στο exit poll τoυ in.gr με την Κάπα Research. Τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 33,5 - 37,5 %
ΝΔ: 25 - 28 %
ΠΑΣΟΚ: 4 - 6%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5 - 7%
Χρυσή Αυγή: 5,5 - 7,5 %
ΚΚΕ: 4,5 - 6,5 %
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2 - 3,2 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5 - 4,5 %

Η εκτίμηση των εδρών

ΣΥΡΙΖΑ: 148-154
ΝΔ: 70-78
Χρυσή Αυγή: 16-20
Ποτάμι: 16-19
ΠΑΣΟΚ: 12-14
ΚΚΕ: 15-17
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10-12
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 0-8%

Στο exit poll του ΣΚΑΙ με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίνει πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 36 ως 39 %, με τα αναλυτικά ποσοστά να έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 36 - 39 %
ΝΔ: 24 - 27 %
ΠΑΣΟΚ: 4 - 6%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 6,5 - 8,5 %
Χρυσή Αυγή: 6 - 8 %
ΚΚΕ: 5 - 7 %
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2 - 3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5 - 4,5 %
ΔΗΜΑΡ: 0,5 - 1 %

Η εκτίμηση των εδρών

ΣΥΡΙΖΑ: 153
ΝΔ: 70
Ποτάμι: 21
Χρυσή Αυγή: 19
ΚΚΕ: 15
ΠΑΣΟΚ: 12
ΑΝΕΛ: 10
Ξεχωριστό exit poll διενήργησε ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24 με την εταιρεία Pulse. Και πάλι πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά από τη ΝΔ να υπερβαίνει τις 10 μονάδες. Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 34,5 - 40,5 %
ΝΔ: 24,5 - 30,5 %
ΠΑΣΟΚ: 4 - 7 %
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5 - 8%
Χρυσή Αυγή: 4,5 - 7,5 %
ΚΚΕ: 3,6 - 6,5 %
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 1,5 - 4,5 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5 - 5,5 %










το exit poll της Interview


ΣΥΡΙΖΑ 35% - 39%
ΝΔ 26% - 30%
Ποτάμι 6% - 9%
Χρυσή Αυγή 5% - 7%
ΑΝΕΛ 4% - 6%
ΚΚΕ 4% - 6%
ΠΑΣΟΚ 2% - 4%
ΚΙΔΗΣΟ 1,5% - 2,5%
ΔΗΜΑΡ 0,5% - 1,5%

 Η κατανομή των εδρών, σύμφωνα με το exit poll της Interview:


 



Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Συγκρότηθηκε η επιτροπή ελέγχου των παιδικών χαρών του δήμου μας

Αυτό το σήμακαλληλότητας πρέπει πάρουν οι παιδικές χαρές του δήμου μας για να ξανά-ανοίξουν. Έίχε δοθεί προθεσμία στους δήμους να συμμορφωθούν μέχρι τις 31.12.14.  Η Επιτροπή Ελέγχου παιδικών χαρών του Νομού Ευβοίας στις 19.6.14 διέκοψε την  λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου μας  επειδη δεν διέθεταν πιστοποιητικό καταλληλότητας. Οι παιδικές χαρές για να πάρουν άδεια λειτουργίας, πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές αδειοδότησης και να ελεγχθεί από την επιτροπή των παιδικών χαρών που έχει συσταθεί σε κάθε δήμο.


 Από το Διαύγεια

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Εύβοιας.


ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 280 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της
Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης     Διοίκησης – ΠρόγραμμαΚαλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α).
2. Το Π.     138/2010 «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης     Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας» (ΦΕΚ 231/Α).
3. Την αριθ. 28492/11-5-2009 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών
«Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για
την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των     Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου
τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία
λεπτομέρεια» (ΦΕΚ 931/Β) όπως αυτή συμπληρώθηκε με την αριθ. οικ.
48165/30-07-2009 (ΦΕΚ 1690/Β) όμοια απόφαση.
4. Την αριθ. 27934/11-07-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (Β΄931) απόφασής
μας περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ»
(ΦΕΚ 2029/Β).
5. Την αριθ. 33366/29-5-2009 Εγκύκλιο αριθ. 27 του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την εφαρμογή της αριθ. 28492/11-5-2009 απόφασης.
6. Την αριθ. 30681/07-08-2014 Εγκύκλιο αριθ. 44 του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την εφαρμογή της αριθ. 27934/11-07-2014 απόφασης.
7. Το αριθ. 59436/30-9-2014 έγγραφο του  Δήμου Χαλκιδέων
8. Το αριθ. 10073/30-9-2014 έγγραφο του Δήμου Ερέτριας.
9. Το αριθ. 15860/30-9-2014 έγγραφο του Δήμου Καρύστου.
10. Το αριθ. 16944/15-10-2014 έγγραφο του Δήμου Διρφύων  Μεσσαπίων.
1 1 . Το αριθ. 23597/15-10-2014 έγγραφο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
12. Το αριθ. 18411/22-10-2014 έγγραφο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.
13. Το αριθ. οικ. 137516/3985/4-12-2Ο14 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
14. Το αριθ. 25/7-1-2015 έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Στερεάς Ελλάδας.


Αποφασίζουμε

Συγκροτούμε επτά (7) Τριμελείς Επιτροπές Ελέγχου  Χαρών στο Νομό Εύβοιας και ορίζουμε τα μέλη τους ως εξής:

 5η) Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών για όλες τις παιδικές χαρές του  Δήμου Μαντουδίου — Λίμνης — Αγίας Αννας:

1. Δημήτρη Ζουπανιώτη, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρωτή του τον Δημήτρη Αγγελόπουλο.

2. Αναστάσιος Μπίρης, κλάδου ΤΕ Μηχανικών Έργων Υποδομής με αναπληρώτριά του την Χριστίνα Κουτσοστάθη, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, υπάλληλοι του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

3. Κωνσταντίνος Τσαπέτης, κλάδου ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με  αναπληρωτή του τον Δημήτριο Σπανό, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών,  υπάλληλοι του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Αθανάσιος Δημητρόπουλος με αναπληρώτριά του τη Σταυρούλα Βασιλείου, υπάλληλοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Η θητεία των Επιτροπών είναι διετής.


Διαβάστε επίσης


Διακοπή της λειτουργίας των παιδικών χαρών του δημου μας μέχρι να συμμορφωθούν στις τιθέμενες προδιαγραφές


Εντολή ΥΠΕΣ για επισκευές σε παιδικές χαρές και παιδότοπους 


Εγκύκλιος για τις παιδικές χαρές του δήμου μας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Βίντεο με τις συνεντεύξεις υποψηφίων βουλευτών από τον δήμο μας


Από τους 4 υποψηφίους βουλευτές από το δήμο μας  παρατίθενται  τα βίντεο από τις συνεντεύξεις πού έδωσαν τρείς υποψήφιοι.  Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε  υλικό για τον  υποψήφιο του ΚΚΕ Στάθη Λιαγκάκη.


Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή με ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου


Βαγγέλης Αποστόλου: Με ή χωρίς αυτοδυναμία ο... by LAMIASTARGR



Η Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή με τους ΑΝΕΛ Νίκου Παπαντωνίου





Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή με ΣΥΡΙΖΑ Αλεξίου Δημήτρη


Αλεξίου Δημήτρης ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας by LAMIASTARGR


Σχέδιο δόμησης και ανάπτυξης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μαντουδίου

Καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης χερσαίας ζώνης λιμένα Κυμασίου από την ΕΣΑΛ. Προτείνεται η δημιουργία  οικοδομικού τετραγώνου  στο  Τομέα 2 με εμβαδόν 24.620 τ.μ  και συντελεστή δόμησης 0,055, δηλαδή περίπου 1.354 τ.μ


 Η απόφαση  της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) υου Υπουργείου Ναυτιλίας  για το καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης χερσαίας ζώνης λιμένα Κυμασίου.


  Από το Διαύγεια

ΘΕΜΑ 05 ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 64ης / 15-01-2015 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ (ΕΣΑΛ)
ΚΥΜΑΣΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ: «Καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης χερσαίας ζώνης λιμένα Κυμασίου».

1. Αναφορά σχετικής νομοθεσίας – παραπομπές

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4στ, του άρθρου 44, του Ν. 4150/2013 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 102): «Ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων δόμησης, μετά από πρόταση του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένος, ο οποίος αφορά στη συνολική έκταση της χερσαίας ζώνης του λιμένα, για όλους τους λιμένες, εάν δεν έχουν συνταχθεί αναπτυξιακά προγράμματα και μελέτες  διαχείρισης (Master Plan).» αποτελεί έργο της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.), ενώ:  «Στις χρήσεις γης περιλαμβάνεται και η χωροθέτηση χώρων στάθμευσης, έκτασης άνω των εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικών μέτρων.».

2. Ιστορικό

1. Η υπ’ αρ. 6080/07-05-1982 (Φ.Ε.Κ. 431/Δ/31-08-1982) Απόφαση Νομάρχη Εύβοιας με θέμα: «Καθορισμός χειμέριου κύματος επί ιδιοκτησίας Α.Ε. “Επιχειρήσεις Μεταλλευτικαί Βιομηχανικαί και Ναυτιλιακαί κ.λπ.”».
2. Η υπ’ αρ. 7642/11-11-1992 (Φ.Ε.Κ. 1265/Δ/04-12-1992) Απόφαση Νομάρχη Εύβοιας με θέμα: «Καθορισμός χερσαίας ζώνης στη θέση ΚΥΜΑΣΙ Μαντουδίου Ν. Εύβοιας».
3. Η υπ’ αρ. 4671/Φ ΧΖ/11-11-1992 (Φ.Ε.Κ. 1266/Δ/04-12-1992) Απόφαση Νομάρχη Εύβοιας με θέμα: «Καθορισμός χερσαίας ζώνης στη θέση Δαφνοπόταμος Μαντουδίου Ν. Εύβοιας».
4. Η υπ’ αρ. πρωτ. 91099/15-05-1997 Κ.Υ.Α. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. – Υ.Ε.Ν. περί Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο λιμένος Μαντουδίου, Νομού Εύβοιας.
5. Η υπ’ αρ. πρωτ. 138047/02-06-2009 Κ.Υ.Α. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. – Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. περί παράτασης ισχύος της με αρ. πρωτ. 91099/15-05-1997 Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Λιμένας Μαντουδίου, Ν.Α. Εύβοιας».
6. Η υπ’ αρ. 9/10-01-2014 (Α.Δ.Α.: ΒΙΕ7ΟΞΑΤ-7Ξ9) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Α.Ε. περί: «Εγκρίσεως διαδικασιών γενικού προγραμματικού σχεδίου σύμφωνα με το Ν. 4150/13 για τους λιμένες: 1) Κύμης, 2) Λίμνης Κυμασίου Πηλίου και 3) Καρύστου.
7. Το αρ. πρωτ. 4370/06-10-2014 έγγραφο της Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. διαβίβασης του αιτήματος καθορισμού χρήσεων γης και όρων δόμησης χερσαίας ζώνης λιμένα Κυμασίου για εξέτασή του από την Ε.Σ.Α.Λ.
8. Το αρ. πρωτ. 8216/158/14/15-10-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας μας για αποστολή επιπλέον αντιγράφων μελέτης από την Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. και για διατύπωση απόψεων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
9. Το αρ. πρωτ. 4814/05-11-2014 έγγραφο της Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. με το οποίο αποστέλλει επιπλέον αντίγραφα
10. Το αρ. πρωτ. 8216/168/14/28-11-2014 έγγραφο Υπηρεσίας μας για αποστολή μελέτης στα μέλη της Ε.Σ.Α.Λ.

3. Στοιχεία της πρότασης

Ο υπό μελέτη λιμένας υπάγεται διοικητικά στην αρμοδιότητα της Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Α.Ε.  Τη μελέτη συνέταξε η μελετητική εταιρεία: «Μ. Παναγιώτου – Ν. Παναγόπουλος Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Ο.Ε.».
Προς διευκόλυνση της ανάλυσης η χερσαία ζώνη του λιμένα Κυμασίου επιλέγεται να χωριστεί σε πέντε (05) επιμέρους τομείς:

Τομέας l: Περιλαμβάνει την περιοχή από την παλαιά σκάλα μέχρι το νέο προσήνεμο μώλο.

Τομέας 2: Περιλαμβάνονται o προσήνεμος μώλος, το εσωτερικό κρηπίδωμα και όλοι οι  χερσαίοι χώροι που δημιουργήθηκαν από την επίχωση.

Τομέας 3: Περιλαμβάνει την περιοχή μέχρι την παλαιά σκάλα Παπαστράτη.

Τομέας 4: Περιλαμβάνει το νότιο ήμισυ της αμμώδους παραλίας.

Τομέας 5: Περιλαμβάνει την περιοχή με το τμήμα της αμμώδους παραλίας, που είναι μπροστά στον παραλιακό οικισμό Κυμασίου.


4. Υφισταμενη κατάσταση

Ο Τομέας 1 αποτελεί το νότιο άκρο της χερσαίας ζώνης του εν  λόγω λιμένα. Πρόκειται για την ανεκμετάλλευτη παραλία, που έχει αφεθεί ως απόσταση μεταξύ του νέου λιμενικού έργου και της  προϋπάρχουσας λιμενικής εγκατάστασης, της σκάλας  φορτοεκφόρτωσης, διαθέτοντας πρόσβαση μόνο μέσω των χώρων του νέου λιμένα.
Ο Τομέας 2 περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνητών χερσαίων χώρων του εμπορικού  λιμένα Μαντουδίου (περί τα 31.356,00 μ2): Κρηπιδωμένο προσήνεμο μώλο, πλάτους 20,00 μ. και μήκους 175,00 μ. και παραλιακό κρηπίδωμα, μήκους 130,00 μ. , που εξυπηρετούν φορτηγά σκάφη και πλοία ακτοπλοΐας. Λιμενικός εξοπλισμός και H,/M εγκαταστάσεις υπάρχουν σε κάποιο βαθμό, αλλά  απουσιαζουν κτίσματα και κατασκευές, για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες της ακτοπλοΐας και τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμένα. Για την λήψη των αναγκαίων μέτρων (π.χ. αντιρρυπαντικός εξοπλισμός) έχουν επιλεγεί προσωρινές λύσεις, ενώ μέσα στη χερσαία έκταση του  λιμένα, πολύ κοντά στους πρόποδες του ορεινού όγκου, βρίσκονται δύο εκκλησάκια, o Αϊ Νικόλας και η Παναγιά, όπου υπάρχει θρησκευτική δραστηριότητα και οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ευρύτερο χώρο για στάθμευση των οχημάτων.

Ο Τομέας 3 περιλαμβάνει την έκταση που βρίσκεται σε επαφή με τους χώρους του λιμένα. Αποτελεί το χώρο που θα περιλαμβάνεται μελλοντικά στη λιμενολεκάνη, καθώς προβλέπεται η κατασκευή υπήνεμου μώλου στη θέση της παλαιάς σκάλας, που βρίσκεται στην άκρη της αμμώδους παραλίας. Δεν υπάρχουν άλλες υφιστάμενες χρήσεις.

Ο Τομέας 4 περιλαμβάνει την επιμήκη ζώνη αμμώδους παραλίας, που βρίσκεται σε άμεση  γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις Δεν υπάρχουν υφιστάμενες χρήσεις, ενώ η πρόσβαση στο λιμένα από την επαρχιακή οδό Μαντουδίου - Κυμασίου γίνεται μέσω του χωματόδρομου στα όρια του Τομέα 4 της χερσαίας ζώνης.

Ο Τομέας 5 αποτελεί το βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης, που περιλαμβάνει την παραλία του  οικισμού Κυμάσι, επίνειο του Μαντουδίου. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της ζώνης είναι η χρήση  αναψυχής με πλαζ λουομένων και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησής τους.

5. Περιγραφη της προτασης

Κατά τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης καθορισμού όρων δόμησης και χρήσεων γης στο λιμένα Κυμασίου ελήφθησαν υπόψη τα ακόλουθα:
α. Η πρόβλεψη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις απαραίτητες Υπηρεσίες, όπως το Λιμεναρχείο κ.λπ., καθώς και τη Διοίκηση του λιμένα, τον Οργανισμό Λιμένων N.  Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Α.Ε., με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για τον αντιρρυπαντικό  και άλλο εξοπλισμό.
β. Για τη λειτουργία του λιμένα ως λιμένας ακτοπλοΐας απαιτείται πρόβλεψη για τις στοιχειώδεις  εξυπηρετήσεις των επιβατών, όπως εκδοτήρια εισιτηρίων, χώρους αναμονής των επιβατών,  χώρους κ.λπ., καθώς και επιπλέον αστικό και H,/M εξοπλισμό.
γ. Απαιτείται περίφραξη και φύλαξη των χώρων της χερσαίας ζώνης, σύμφωνα με το διεθνή  κώδικα ISPS. οι πιο πάνω αναγκαιότητες μπορούν να εξυπηρετηθούν, σύμφωνα με τη μελέτη, στον Τομέα 2, όπου υπάρχει διαθέσιμη μεγαλύτερη έκταση για ένα ελάχιστο πρόγραμμα κτιριακών  εγκαταστάσεων, καθώς και για τις αναγκαίες κινήσεις κυκλοφορίας.
δ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορτηγών πλοίων και των εμπορικών δραστηριοτήτων τους, χωρίς να προκύπτει όχληση για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, απαιτείται οργάνωση των χερσαίων χώρων που θα αποτεθούν φορτία και προϊόντα ή και θα αποθηκευθούν, καθώς και πρόβλεψη για ανεξάρτητη κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων, φυσικά με τον απαραίτητο έλεγχο εισόδου-εξόδου.
ε. Η ενδεχόμενη χωροθέτηση και λειτουργία υδατοδρομίου απαιτεί κτιριακό χώρο υποδοχής και αναμονής επιβατών, ελέγχου αποσκευών με κανονισμούς αεροδρομίου μέσα στο χερσαίο χώρο του λιμένα, με πλήρη περίφραξη μέχρι το σημείο επιβίβασης στο υδροπλάνο.
στ. Στο αγκυροβόλιο της εκβολής του ποταμού χρειάζεται αναβάθμιση των χερσαίων χώρων του, των ανωδομών και του εξοπλισμού.
ζ. Απαιτείται κυρίως η κατάρτιση εγκεκριμένου πλαισίου, μέσα στο οποίο θα αδειοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν χρήσεις και νέες κατασκευές.
Προτείνεται η δημιουργία ενός μόνο οικοδομικού τετραγώνου, του Ο.Τ. 1, ως τμήματος του Τομέα 2, στην έκταση του οποίου θα υλοποιηθούν μελλοντικά κτιριακές εγκαταστάσεις και κατασκευές εντός του λιμένα.
Στο Ο. Τ. 1, το οποίο έχει εμβαδόν περίπου 24.620,00 μ , προτείνεται συντελεστής κάλυψης  δηλαδή περίπου 1.575,00 μ (συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων) και συντελεστής δόμησης 0,055, δηλαδή περίπου 1.354,00 μ συνολική εκμετάλλευση.

Στους τομείς 1, 3, 4 και 5 της χερσαίας ζώνης λιμένα δεν προτείνονται συντελεστές κάλυψης  και δόμησης, διότι δεν υφίστανται κι ούτε προβλέπεται η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.

περιορισμοί δόμησης Τομέων και Οικοδομικών οι προτεινόμενες χρήσεις γης και όροι Τετραγώνων καταγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί και στο σχέδιο με Αρ. Σχεδίου ΧΓ&ΟΔ 01  «Οριζοντιογραφία Χρήσεων Γης και Ορων Δόμησης» (Κλίμακα 1 : 1 Σεπτέμβριος 2014):
 
Παρατηρήσεις: 
* Συνολική εκμετάλλευση δομημένων χώρων (δόμηση) 
**Συνολική κάλυψη ισογείων των κτιρίων, ημιυπαίθριων χώρων και στεγάστρων 



6. Σκοπιμότητα

Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε, με πρωτοβουλία της Οργανισμός Λιμένων N. Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.)  A.E., με σκοπό την υποβοήθησή του, αναφορικά με:
Την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στη χερσαία ζώνη λιμένα Κυμασίου από πλευράς  κτισμάτων, κατασκευών, εξοπλισμού, χρήσεων, δραστηριοτήτων και αναγκών,  Την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικών με την πιθανή μελλοντική αναγκαιότητα τροποποίησης ή  επαύξησης αυτών, ώστε να εξυπηρετήσουν υφιστάμενες, αλλά και προβλεπόμενες  μελλοντικές  λειτουργίες και δραστηριότητες,  Την καταμέτρηση υφιστάμενων και την πρόβλεψη μελλοντικών επιφανειών, που διαμορφώνουν  τα στοιχεία δόμησης και τέλος,  Τη σύνταξη πινάκων με τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της χερσαίας ζώνης λιμένα Κυμασίου.

Μετά τα παραπάνω, η ΕΣΑΛ αποφασίζει ομόφωνα:

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Σ.Α.Λ. 64/05115-01-2015

Καθορίζει τις κάτωθι χρήσεις γης και όρους δόμησης εντός χερσαίας ζώνης λιμένα όπως  αποτυπώνονται στο σχέδιο με αρ. ΧΓ&ΟΔ 01, «Οριζοντιογραφία Χρήσεων Γης και Ορων Δόμησης» (Κλίμακα 1:1.000 Σεπτέμβριος 2014) που συνέταξε η μελετητική εταιρεία: «M. Παναγιώτου N. Παναγόπουλος Αρχιτέκτονες Μηχανικοί O.E.», και αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα.
Η απόφαση ισχύει με την προϋπόθεση τήρησης των παρακάτω όρων που ετέθησαν με την από 15- 01-2015 επιστολή της εκπροσώπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. κας E. Γατοπούλου:

1. Να τηρηθούν οι διατάξεις του N. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»,

2. Να κατατεθούν όλες οι μελέτες υλοποίησης των επιμέρους έργων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Κυκλάδων)

3. Σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαιότητες σε οποιαδήποτε φάση υλοποίησης των προτεινόμενων έργων οι εργασίες θα διακοπούν και θα διεξαχθεί αρχαιολογική έρευνα, με δαπάνη του προϋπολογισμού του έργου, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η πορεία του έργου.
Αν απαιτηθεί ανασκαφική έρευνα, τα έξοδα θα βαρύνουν επίσης τον προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 37 του Ν. 3028/2002 (ΦΕΚ 153/Α/28-()6-20()2) «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

* Συνολική εκμετάλλευση δομημένων χώρων (δόμηση) 
**Συνολική κάλυψη ισογείων των κτιρίων, ημιυπαίθριων χώρων και στεγάστρων 
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 64ης ΕΣΑΛ 

64105/15-01-2015 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΑΛ 

Α. Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΗΣ - ΔΕΤΖΩΡΤΖΗΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΑΛ 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ