powered by Surfing Waves

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων των δήμων ρυθμίζει σχετική ΚΥΑ






Την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε εφαρμογή του Ν. 4014 του 2011, για την αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων χερσαίων και εναέριων υποδομών που αφορά σε σημαντικές κατηγορίες οδικών έργων της Αυτοδιοίκησης, , υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Η μείωση των απαιτούμενων χρόνων αλλά και του κόστους αδειοδότησης οδικών έργων και άλλων έργων μεταφορικών υποδομών, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ, γι αυτό και με ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποιήση της για την υπογραφή της ΚΥΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι έπρεπε να εκδοθεί εντός 9 μηνών από την ψήφιση του νόμου, αλλά τελικά εξεδόθη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Υπεγράφη, επιτέλους, Κοινή Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Ν. 4014 του 2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων» από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, για την αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων χερσαίων και εναέριων υποδομών που αφορά σε σημαντικές κατηγορίες οδικών έργων της Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα δεν χρειάζεται πλέον περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή:


· αγροτικών και δασικών δρόμων,

· κύριων συλλεκτηρίων δρόμων και όλων των τύπων συλλεκτηρίων (με εξαίρεση αυτούς που βρίσκονται σε περιοχές NATURA),

· δευτερευόντων και τριτευόντων δρόμων.

Επίσης στην ίδια κατηγορία υπάγονται και έργα μεταφορικής υποδομής όπως:

· ελικοδρόμια, όταν δεν περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις συντήρησης ή εφοδιασμού,

· αεραθλητικές λέσχες που έχουν πεδία απογείωσης/προσγείωσης εμπορευματικοί σταθμοί αυτοκινήτων, με ωφέλιμη επιφάνεια από 800 τ.μ. έως και 10.000 τ.μ.

· σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων με ετήσιο αριθμό επιβατών, από 50.000 έως 150.000

· οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, φύλαξης και ελέγχου φορτηγών οχημάτων (για οχήματα χωρίς επικίνδυνα φορτία), με εμβαδόν από 10 έως 50 στρέμματα.

Να σημειωθεί ότι πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ, ήταν η μείωση των απαιτούμενων χρόνων αλλά και του κόστους αδειοδότησης οδικών έργων και άλλων έργων μεταφορικών υποδομών. Με τον Ν. 4014 του 2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων» και ειδικότερα με την παράγραφο 3 του άρθρου 8, προβλέπεται ότι για μια σειρά τέτοιων έργων με τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον προσδιορίζονται Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Με τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις στην ουσία τα έργα απαλλάσσονται από την υποχρέωση εκπόνησης Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να συντομεύεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αδειοδότησή τους αλλά και να μειώνεται σημαντικά το συνολικό κόστος.

Για την εφαρμογή των Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. του 2011, έπρεπε να εκδοθεί εντός 9 μηνών από την ψήφιση του νόμου η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εξεδόθη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα».


  Κοινή Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Ν. 4014 του 2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων»

Ο Μαρκόπουλος για δημάρχους στην Εύβοια

Από τα tweets του βουλευτή Ευβοίας Κώστα  Μαρκόπουλου :

Μαρκόπουλος: Οι καθαιρεσεις δημαρχων απο Γ. Μιχελακη αρχισαν απο Ιθακη. Στην Ευβοια ειμαστε ακομα στις απολογιες. Ερχεται κι αλλη κληση...

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Μιχελάκης καρατόμησε τον δήμαρχο Ιθάκης

Μαρκόπουλος: Αργήσατε κ. Περγαντά, έχετε ευθύνη!





Την παραίτηση του Αθανάσιου Μπουραντά και την παύση των καθηκόντων του, από μεριάς του Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχου Περγαντά, σχολίασε με επιστολή του ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος.





Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος


Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Η δημόσια απόλυση του κ. Μπουραντά από τον κ. Περγαντά, δεν προκαλεί ούτε έκπληξη ούτε στενοχώρια στο Νομό Ευβοίας. Ίσως κάποια «παρακλάδια» του «συστήματος Μπουραντά» να δυσαρεστήθηκαν ή πιθανώς να εξαφανιστούν, αλλά κανείς δεν θα δακρύσει για αυτούς.

Παραταύτα, ο κ. Περγαντάς επέλεξε αυτό το σύστημα για να διεκδικήσει την εκλογή του ως Περιφερειάρχης. Τώρα, ασφαλώς, πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες της Εύβοιας για την επιλογή του. Γνωρίζονται δε, άριστα από το ΠΑΣΟΚ… δεν συναντήθηκαν τώρα.

Επιπλέον, ο κ. Περγαντάς οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων:

1. Χρειαζόταν η επιστολή Μπουραντά προς αυτόν, για να συνειδητοποιήσει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας σε κάθε δυσκολία γράφει και μια επιστολή; Από 1/10/12 μέχρι 1/10/13 έχει αποστείλει 12 επιστολές σε ισάριθμους Υπουργούς & Γεν. Γραμματείς και μία στον Σίμο Κεδίκογλου.

2. Τώρα πληροφορήθηκε τον «θεσμικό» ρόλο του κ. Γκοσιμίδα; Τόσο καιρό ποιος θεωρούσε ότι «τακτοποιούσε» ζητήματα διοίκησης στην Αντιπεριφέρεια της Εύβοιας;

3. Τώρα πληροφορήθηκε την υπογραφή καύσης RDF στο εργοστάσιο Lafarge στο Αλιβέρι ή και αυτό είναι προσποίηση για να πιέσει τον κ. Μπουραντά να υποβάλει τυπική παραίτηση; Ειδάλλως, την ΕΔΕ γιατί την κάνει;

Οι διαφωνίες των δύο ανδρών και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναδεικνύει μεγάλη ανεπάρκεια στην λειτουργία της Περιφέρειας Αυτοδιοίκησης Στερεάς Ελλάδας. Η αυτοδιοίκηση δεν θέλει «ύπατους αρμοστές», θέλει ακούραστους εργάτες. Εμείς στην Εύβοια, γνωρίζουμε ότι η διοικητική μηχανή είναι αποδιοργανωμένη από τις διαρκείς παρεμβάσεις τους, όμως οι πολίτες δεν πρέπει να χάσουν την πίστη τους στον θεσμό της Περιφέρειας, τα δε κόμματα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν την άποψη τους για πρόσωπα & πράγματα

kmarkopoulos.gr

Διαβάστε επίσης

 
ΕΔΕ για τον Πέππα και αποπομπη Γκοσιμίδα ζητησε ο Περγαντας

 

1.200 Ευρώ στον Ερμή Ροβιών και ΑΟ Παπάδων για πολιτιστικα, βραβεύσεις, ακαδημία, κλπ



Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε 1.200 Ευρώ  επιχορήγηση για τα ποδοσφαιρικά σωματεία  Ερμής Ροβιών και ΑΟ Παπάδων  

Τα χρήματα σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Καντζούρα προορίζονται για την 
 -πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων , 
-εκπαίδευση ακαδημίας ποδοσφαίρου, 
-βράβευση παλαιμάχων και την
-εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες







Πόσες ποδοσφαιρικές ομάδες έχει ο δήμος μας;




Ο δήμος μας  έχει 22 γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα μεγάλο αριθμό γηπέδων 5χ5 τα οποία επεκτείνονται .  Στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας  (ΕΠΣΕ) καταγράφονται οι παρακάτω 13 ποδοσφαιρικές ομάδες:


Α1 Κατηγορία


Α2 Κατηγορία

  1. ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ
  2. ΑΟ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ
  3. ΑΠΣ ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
  4. ΑΣ ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
  5. ΣΚΕΠΑΣΤΗ

Β- Ερασιτεχνική Κατηγορία

  1. ΑΟ ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
  2. ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΠΑΘΑΡΙΟΥ-ΚΑΛΥΒΙΩΝ
  3. ΑΟ ΠΑΠΑΔΩΝ
  4. ΑΟ ΣΤΡΟΦΥΛΛΙΑΚΟΣ
  5. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
  6. ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
  7. ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ ΡΟΒΙΩΝ
  8. ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ


Νέων ΕΠΣΕ (γεννηθέντες από  1-1-1998 έως και 31-12-1999)


  1. ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΝΕΟΙ
  2. ΑΣ ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ / ΑΠΣ ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ ΝΕΟΙ

Παίδων ΕΠΣΕ ( γεννηθέντες από  1-1-2000 έως και 31-12-2001)


ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΠΑΙΔΕΣ

Παμπαίδων ΕΠΣΕ (ηλικίας 13 ετών).

  1. ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
  2. ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Ο Περγαντάς καθαιρεί τον Μπουραντά. Μπουραντάς: δεν παραιτούμαι!!!








Σαν να έγινε θαύμα, και ο Περιφερειάρχης κος Περγαντάς αποφάσισε να πάρει δυναμικές αποφάσεις.

Επιτέλους πήρε θέση στο θέμα του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κου Μπουραντά.

Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά ζήτησε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς κατηγορώντας τον ότι διαχώρισε την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας από την υπόλοιπη περιφέρεια και ότι η επιστολή του συνιστά ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, στην πλειοψηφία αλλά και ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αφορμή  η επιστολή που έστειλε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, αναφορικά με την κατάληψη του Διοικητηρίου της Νομαρχίας Ευβοίας, από εργαζόμενους και ανέργους εργοστασίων της Εύβοιας.
Στην επιστολή του ο κ. Θανάσης Μπουραντάς κάνει λόγο για δημοσίευμα εφημερίδας, στην οποία ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, δήλωσε κάποια πράγματα τα οποία προκάλεσαν έκπληξη, καλώντας τον να τα διαψεύσει αλλιώς αν δεν τα διαψεύσει θεωρούνται ως αληθή. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια λέγοντας ότι πέρασαν 17 ημέρες από την κατάληψη και δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση από την Περιφέρεια.
Στο σημερινό λοιπόν Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς αναφερόμενος στο γεγονός της επιστολής του Μπουραντά ζήτησε την άμεση παραίτηση του ενώ τον έθεσε εκτός παράταξης τον κατήργησε από τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και του αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που του είχε εκχωρήσει!


Ο κος Μπουραντάς, γνωστός για τις "'ύπουλες" κινήσεις του υπέρ της Εύβοιας και κατά της Φθιώτιδας, ειδικά στο θέμα του ΤΕΙ Στερεάς. Όλοι θυμόμαστε το τι είχε προκαλέσει η στάση του απέναντι στην πόλη της Λαμίας. Τότε όμως ο κος Περγαντάς δεν είχε πάρει θέση ή δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι γινόντουσαν τέτοιου είδους κινήσεις. Βέβαια είναι πολλά άλλα τα θέματα που προκαλούσε ο κος Μπουραντάς, ενάντια στη γενική θέση της Περιφέρειας

Ο Κλέαρχος Περγαντάς κάλεσε τον Θανάση Μπουραντά να παραιτηθεί.


Περγαντάς: Ευθεία προσβολή στον περιφερειάρχη και στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και στο ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο. Κατόπιν αυτών ο κ. Μπουραντάς παύεται από την θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες και παύεται από όλες τις θέσεις που τον έχω διορίσει και τίθεται εντός συνδυασμού της πλειοψηφίας. Τον καλώ σήμερα να παραιτηθεί. Η θέση του είναι κενή αρμοδιοτήτων και έμμισθη. Τον καλώ να παραιτηθεί τώρα.

Μπουραντάς: Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε και διέταξε. Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί νωρίτερα όπως π.χ. όταν μοίρασε τα πυρόπληκτα για να κάνει ρουσφέτια στους Δημάρχους. Δεν τον απασχόλησε η ανάπτυξη. Τον ενδιέφερε να κάνει μοιράζει το ΕΣΠΑ και να κάνει ρουσφέτια. Εδώ είμαι εδώ για να ολοκληρώσω το έργο μου και κυρίως το οδικό δίκτυο του νομού.
Έκλεισε το Διοικητήριο για να μην γίνουν αποφασισμένοι έλεγχοι. Δεν μου ταίριαζαν όλα αυτά. Η κατάληψη σταμάτησε τους ελέγχους.
Μετά όσα είπε στους εργαζόμενους ο Περιφερειάρχης έπρεπε να απαντήσω. Για την αξιοπρέπειά μου. Από σήμερα παραιτούμαι της αποζημίωσης του Αντιπεριφερειάρχη αλλά δεν παραιτούμαι από την θέση μου στην οποία με εξέλεξαν.

Περγαντάς: Θα απαντήσω όταν παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ο μισθός ακολουθεί την θέση. Δημιουργείται τεράστια θεσμική δυσλειτουργία διότι δεν μπορώ να τον παύσω. Σύντομα αυτό θα τελειώσει. Είμαι ο μόνος που έδωσα πλήρεις αρμοδιότητες. Θεωρώ αδιανόητο αυτή η θεσμική δυσλειτουργία να μην μπορεί να λυθεί. Θα την λύσω όπως ο γόρδιος δεσμός. Εάν δεν παραιτηθεί δεν του απαντώ. Να υπογράψει τώρα την παραίτησή του. Να υποβάλλετε τώρα την παραίτησή σας.

Μπουραντάς: Τώρα μαθαίνουν και άλλοι τον ψυχισμό σου. Έχεις μάθει να μην παίρνεις ευθύνες τώρα μου κάνεις και τον πονηρό. Δεν παραιτούμε!!!



Περγαντάς: Τότε σας αφαιρούνται όλες οι αρμοδιότητες!
Νέος πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αναλαμβάνει ο Γιώργος Μουλκιώτης αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.
Το συμβούλιο συνεχίζετε...

mag24.gr


___________________________________________

Η επιστολή του  Μπουραντά με αιχμές κατά Περγαντά πού ήταν η αιτία της καθαίρεσης

"Τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν οι πολίτες και κανένας άλλος"
Σε τοπική εφημερίδα δημοσιεύθηκαν περικοπές της συζήτησης που έγινε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν καταλάβει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Την ίδια ημέρα βρισκόμουν στη Λαμία, αφού είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Αυτά που γράφτηκαν ότι συζητήθηκαν και κυρίως αυτά που φέρεται να είπε ο Περιφερειάρχης, είναι πραγματικά μη αναμενόμενα και μας προκαλούν έκπληξη.
Είναι κανόνας ότι τέτοια δημοσιεύματα, όταν δεν διαψεύδονται θεωρούνται ότι είναι όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν.
Με αυτή την έννοια, ο Περιφερειάρχης αδικεί τον εαυτό του.
Συμπληρώθηκαν ήδη 17 ημέρες κατάληψης του χώρου του διοικητηρίου και δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση από την Περιφέρεια.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι, δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες να γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται πολλές εκατοντάδες παιδιών προς και από τα σχολεία τους;
Τι να πούμε σε μητέρα με τρία (3) παιδιά που διαμαρτύρεται ότι τα παιδιά της θα μείνουν στην ίδια τάξη, αφού δεν πηγαίνουν σχολείο ενώ τα άλλα συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα μαθήματα;
Δεν πρέπει να ενημερωθούν εκατοντάδες άλλοι γονείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα;
Δεν πρέπει να γνωρίζουν επίσης, οι εκατοντάδες επιχειρηματίες αλλά και οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν;
Τι να πούμε σε όλους αυτούς; Μη διαμαρτύρεστε και θα σας ενημερώσουμε αργότερα;
Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε, ακόμα και από το νόμο, υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες για ότι συμβαίνει και για ότι τους αφορά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και από όσα γνωρίζουμε καμία άλλη ενημέρωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ούτε από τους ίδιους ούτε από κανέναν άλλον.

Οι πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ και ΙΝΤΕΡΚΕΜ, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων, χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίσημη απόλυση, ώστε να μπορούν να πάρουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας και πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του εργοστασίου, όπως έχει ανακοινωθεί, και κάθε μήνα οι εργοδότες απολύουν το 5% των εργαζομένων, μέχρι να απολυθούν όλοι, χωρίς να γνωρίζει κανένας τι θα γίνει αύριο.
Έχουν την συμπαράσταση όλων μας, αλλά πρέπει όλοι να σκεφτούμε και όλους τους άλλους που αντιμετωπίζουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα.
Για τις «διαπιστώσεις ή τις προφητείες» που γράφτηκαν και δεν διαψεύσθηκαν, πρέπει να αναφέρουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν οι πολίτες και κανένας άλλος.
Το ίδιο περίπου ισχύει και για το ποιος θα είναι αύριο εδώ και ποιος όχι.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού, που είναι κυρίως στις υποδομές και ειδικότερα στο βασικό οδικό δίκτυο, για το οποίο γίνεται μια καλή προσπάθεια ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του και ελπίζουμε οι εξελίξεις να είναι θετικές όπως και για όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν το Νομό.
Όμως το πρόβλημα των εργαζομένων που απαιτεί άμεση λύση και η συνεχιζόμενη κατάληψη, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.
Είναι ανάγκη να βρεθεί οπωσδήποτε λύση το συντομότερο δυνατό και ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι η συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος, και πρέπει ο Περιφερειάρχης να κλείσει με κάθε τρόπο τη συνάντηση, υποχρέωση που έχει αναλάβει πριν από 25 περίπου ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Αθανάσιος Μπουραντάς




Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου με 7 εκπαιδευτικά προγράμματα



Ο Δήμος ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣ και το Υπουργείο Παιδείας (μέσω της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ανακοινώνουν την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣ, με σκοπό την εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.


Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας» και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας». Χρηματοδοτείται από τΕλληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου θα προσφέρονται προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, τα οποία θα υλοποιηθούν στην έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΗΡΕΩΣ, ΕΛΥΜΝΙΩΝ και ΝΗΛΕΩΣ και συγκεκριμένα στους –προσβάσιμους και για ΑμεΑ- χώρους των Αιθουσών Συνεδριάσεων στα Δημοτικά καταστήματα Λίμνης, Μαντουδίου και Αγίας Άννας καθώς και σε αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο ΛΙΜΝΗΣ, Γυμνάσιο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ και Γυμνάσιο ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.

Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου για κάθε ενήλικο πολίτη/δημότη είναι:

• η ενθάρρυνση θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και η ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση

• η σύνδεση ή η επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αυτών που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση

• η ανάπτυξη ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις και τις νέες ζητούμενες δεξιότητες ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικού και οικονομικού πεδίου δράσης τους

• η συμμετοχή τους στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και η πρόσβασή τους στις νέες εργασιακές, οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες

• η δυνατότητα εκπαίδευσης-επιμόρφωσης με ευελιξία ως προς το χρόνο

• εν τέλει, η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας τους και της επαγγελματικής τους εξέλιξης

• αλλά ακόμη και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους στο πεδίο του πολιτισμού

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.

Τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και θα ολοκληρώνονται σε κύκλο 25 έως 50 ωρών.

Παρέχονται δωρεάν.

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣ θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στις εξής θεματικές ενότητες, ανάλογα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων:

• Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

• Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον

• Νέες Τεχνολογίες

• Γλώσσα και Επικοινωνία

• Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

• Πολιτισμός και Τέχνη

• Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.

Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η φόρμα της αίτησης εγγραφής και δήλωσης προτίμησης επί των προσφερομένων προγραμμάτων/μαθημάτων, μπορείτε να την προμηθευτείτε στα Κ.Ε.Π. του Δήμου μας :
ΚΕΠ ΛΙΜΝΗΣ : τηλ. 2227029112, 22270291155,
e-mail: d.elymnion@kep.gov.gr
ΚΕΠ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ : τηλ 2227350248, 2227350249,
e-mail: d.kireos@kep.gov.gr
ΚΕΠ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ,e-mail: τηλ 22273 50308, 2227350309
e-mail: d.nileos@kep.gov.gr

καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.malian.gov.gr).

Οι αιτήσεις εγγραφής θα μπορούν να κατατίθενται από την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 Σεπτεμβρίου 2013 στα ΚΕΠ κάθε Δημοτικής Ενότητας. Από τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας


1. ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ.doc 
Download this file (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - ΚΔΒΜ.doc)ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - ΚΔΒΜ.doc 

Ψαλίδι σε υπερωρίες, λειτουργικές δαπάνες & επιχορηγήσεις των δήμων





Υπερωρίες, λειτουργικές και δαπάνες μετακινήσεων, προμηθειών, κινητών τηλεφώνων αλλά και κάθε είδους επιχορηγήσεις κόβει σε δήμους και περιφέρειες ο προϋπολογισμός του 2014.

Συγκεκριμένα:

-Για τις δαπάνες υπερωριών τονίζεται ότι εγκρίνονται μόνο για έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες και αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής των υπαλλήλων εντός του ωραρίου εργασίας.

-Περιορίζονται στο ελάχιστο δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και δημοσίων σχέσεων, όπως συμμετοχή-διοργάνωση εκθέσεων στο εσωτερικό-εξωτερικό, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και εκτυπώσεις-εκδόσεις λευκωμάτων.

- Περιορίζονται, επίσης, στις απολύτως αναγκαίες οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006, όπως είναι οι επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, ακόμη και τα βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους.

Παράλληλα από το υπουργείο Εσωτερικών περικόπτονται περί τα 230 εκατ. ευρώ.

ΚΕΔΕ προς δημάρχους: Με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων κηρύξτε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στους δήμους σας







Να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στις πόλεις τους με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, καλεί όλους τους δήμους της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.


Με ψήφισμά του, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Δημοκρατικού Μετώπου» προκειμένου «η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής να ξεριζωθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα αλλά και από την κοινωνία».

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου κύριο θέμα ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και φασισμού και η διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα. Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, μετά «την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων εκφράζοντας έμπρακτα την καταδίκη τέτοιων φασιστικών φαινομένων».

Επισημαίνεται ότι «πλέον τα φασιστικά κηρύγματα έχουν μετατραπεί σε εγκληματικές ενέργειες» και υπογραμμίζεται ότι «δεν έχει υπάρξει άμεση και καθοριστική παρέμβαση της Πολιτείας στα ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα».

Για τον λόγο αυτόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρά στη διοργάνωση μιας σειράς κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και «ιδίως της νεολαίας και των μαθητών». Καθώς όμως «μια από τις αιτίες για τα φαινόμενα εκφασισμού είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα», γι' αυτό «απαιτείται η οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί μέσα από τις δομές της να στηρίξει τους φτωχούς, τους αδύναμους οικονομικά και τους ανέργους».

Στον άμεσο σχεδιασμό της ΚΕΔΕ περιλαμβάνεται η διοργάνωση μαζί με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) μεγάλης συγκέντρωσης κατά του ναζισμού και του φασισμού στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα διοργανωθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Επίσης, η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού με αναφορά στις θηριωδίες την περίοδο της κατοχής στην πατρίδα μας και το Ολοκαύτωμα. Στόχος είναι το υλικό να διανεμηθεί σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τους καθηγητές και τους μαθητές. Επίσης, καλεί τους δημάρχους να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, συλλόγους, την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα προκειμένου να δημιουργηθεί κίνημα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα. Τέλος, καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους τη Χρυσή Αυγή.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

H δεύτερη Πανήγυρη του Αη Γιάννη του Ρώσσου - φωτογραφίες
























Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος.


Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ι. Προσκύνημα του Oσ. Ιωάννου του Ρώσσου





Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2013 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς, με αφορμή τον βίο του Οσίου Ιωάννου, στην πνευματική προετοιμασία που πρέπει να κάνουν οι χριστιανοί για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τονίζοντας εμφαντικά ότι η Θεία Λειτουργία δεν αποτελεί καθήκον, αλλά δικαίωμα.

Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών, μεταξύ των οποίων και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας και συμμετεχόντων πλήθους μεγάλου ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πολλοί Ρώσοι αδελφοί μας.

Στην ομιλία του, μετά την Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε για την Χάρη του Θεού, παρουσίασε το πώς ο Όσιος Ιωάννης ήταν ένας χαριτωμένος άνθρωπος και παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να ζουν με Χάρη Θεού, εκζητώντας την στην καθημερινή τους ζωή.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου γύρω από την πλατεία του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε από τους ευλαβείς Προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους υπεβλήθησαν στον κόπο, λαμβάνοντας όμως και μεγάλη ευλογία, να διανύσουν πεζοί την απόσταση από τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά κ.α. προκειμένου να φθάσουν στον Όσιο Ιωάννη.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους συνεργάτες του Ιερού Προσκυνήματος και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, αλλά και ευπρεπισμού του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, ευχαριστώντας όλους τους δωρητές και ευεργέτες για την προσφορά τους, καλώντας σε συνέχιση αυτής.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και ως Λαμπαδάριος ο κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, Καθηγητές και οι δύο στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, πλαισιωμένοι από μαθητές τους, ενώ και αυτή η Ιερά Πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Λείπουν 530 χιλιάρικα και δεν έχει προχωρήσει η σύσταση της εταιρίας που θα φτιάξει την ΒΙΠΕ.



Λείπουν 530.000 χιλιάρικα   για να προχωρήσει η  σύσταση της εταιρίας που θα φτιάξει την ΒΙΠΕ.   Δόθηκε εξάμηνη παράταση


Ο σύλλογος Kireas.org έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην σελίδα του:


Παράταση 6 μηνών πήρε η εταιρεία ανάπτυξης της ΒΙΠΕ για να καταθέσει 531.500 Ευρώ μετοχικό κεφάλαιο σε μετρητά


Η υλοποίηση της ΒΙΠΕ προβλέπεται να γίνει από την Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Α Μαντουδίου (ΕΑΝΕΠ Μαντουδίου) πού νομικά είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Η ΕΑΝΕΠ είναι ειδικού σκοπού και το μετοχικό της κεφάλαιο δεν μπορεί να είναι κατώτερο του δέκα τοις εκατό (10%) του εγκεκριμένου προϋπολογισμού των έργων υποδομής, από το οποίο το μισό τουλάχιστον σε μετρητά. Ο προϋπολογισμός των έργων υποδομής της ΒΙΠΕ έχει οριστεί στα 10.630.000 Ευρώ, συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΑΝΕΠ Μαντουδίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.063.000 Ευρώ από τα οποία τα 531.500 Ευρώ πρέπει να είναι σε μετρητά.

Σύμφωνα με το νόμο η ΕΑΝΕΠ Μαντουδίου έπρεπε να είχε υποβάλει στην αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του ΥΠΑΑΝ μέχρι τις 30/6/13 βεβαίωση κατάθεσης του πιο πάνω ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό -  δηλαδή έξι μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης της ΒΙΠΕ. Αυτό το ποσό δεν κατατέθηκε μέσα στις προθεσμίες , ο κ. Χατζηδάκης, υπουργός ΥΠΑΑΝ  ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (κ. Σκορδάς) έδωσε παράταση 6 μηνών μέχρι τις 30/12/13 για να κατατεθούν τα χρήματα όπως προβλέπει ο νόμος 3982/11 (αρθ.45, παρ.4). Η απόφαση του υπουργού έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια τις 30/8/13 με ΑΔΑ ΒΛΩ8Φ-4ΛΚ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το νόμο (3982/11) τα έργα υποδομής της ΒΙΠΕ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε τρία (3) έτη από τη δημοσίευση της απόφασης (μέχρι τις 31/12/15) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί  παράταση ενός (1) έτους με απόφαση του Υπουργού ΥΠΑΑΝ .

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη σύσταση εταιρίας αναπτυξης της ΒΙΠΕ


Η διαδικασία σύστασης μιας ανώνυμης εταιρείας ολοκληρώνεται με την δημοσίευση της ανακοίνωσης για τη σύσταση της στο Τεύχος Α.Ε.-Ε.Π.Ε του Εθνικού Τυπογραφείου (Εφημερίδα της Κυβέρνησης). Αναζήτηση της ανακοίνωσης σύστασης της Α.Ε στο σχετικό τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης έδειξε ότι δεν υπάρχει καμιά εγγραφή για την « Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Α Μαντουδίου». Παρόμοιες αναζητήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. και το μητρώο ΑΦΜ έδειξαν ότι δεν υπάρχουν εγγραφές με αυτή την επωνυμία και ότι η επωνυμία αυτή δεν είναι ακόμη καταχωρημένη στα σχετικά μητρώα. Μέχρι σήμερα 26/9/13 δεν έχει επίσημα ολοκληρωθεί η σύσταση της εταιρίας που φέρεται στο υπουργείο σαν υπεύθυνη για την ανάπτυξη της ΒΙΠΕ.


Σχετικά


ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Περί χορήγησης παράτασης της προθεσμίας υποβολής από την Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Α’ Μαντουδίου βεβαίωσης κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό του προβλεπόμενου από την διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 45 του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 143 Α’) ποσού.

Καταστατικό της ΒΙΟΜΑΓΝ από το ΓΕΜΗ (επιτρέπει την δημιουργία ΒΙΠΕ)

Διαδικασία Ίδρυσης-Σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.)

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Έγκρισης Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (γνωστό και σαν ΒΙΠΕ, υψηλής όχλησης/ρύπανσης) στο Μαντούδι (ΦΕΚ 3540 Β/2012)

Σύλλογος Kireas.org




Πράσινο φως για διαδημοτικές μετακινήσεις υπαλλήλων



Πράσινο φως για διαδημοτικές μετακινήσεις υπαλλήλων στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θέτοντας ως όρο να προηγηθεί αξιολόγηση δομών και προσωπικού.

Στην πρότασή τους οι δήμαρχοι εμφανίζονται πρόθυμοι να συμβάλουν στο «καλάθι» και του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας με 3.500 υπαλλήλους ακόμη από το σύνολο των 12.500 που θα υπαχθούν στο καθεστώς έως το τέλος του έτους.

Μόνη προϋπόθεση, όμως, που έθεσαν για να προχωρήσει η διαδικασία είναι όσοι υπάλληλοι κριθούν πλεονάζοντες να τεθούν σε διαθεσιμότητα για σύντομο διάστημα - για παράδειγμα αναφέρθηκε ο χρόνος των 15 ημερών, χωρίς να είναι αδιαπραγμάτευτος - και στη συνέχεια να μετακινηθούν ξανά σε δημοτικές υπηρεσίες.



Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το 1ο Family Run στην παραλία της Αγίας Άννας



Family Run - ο πρώτος αγώνας για όλη την οικογένεια θα πραγματοποιηθεί στην Βόρεια Εύβοια





Ο 1ος Family Run θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη περιοχή της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια!

Family Run - Ο Πρώτος Αγώνας για όλη την οικογένεια θα πραγματοποιηθεί στην Βόρεια Εύβοια

Tα τελευταία χρόνια διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ένας σηµαντικός αριθµός αγώνων που απευθύνονται σε έµπειρους ή ερασιτέχνες δροµείς, κολυμβητές και ποδηλάτες.

27-29 Σεπτεμβρίου, Αγία Άννα Βόρεια Εύβοια

Σε πολλούς από αυτούς υπάρχει ως παράλληλη εκδήλωση η διοργάνωση ενός παιδικού αγώνα για να προσφέρει χαρά και άθληση στις µικρές ηλικίες.

Ποτέ όµως δεν έχει διοργανωθεί στην Ελλάδα ένας αγώνας στον οποίο να συμμετέχει όλη η οικογένεια, ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙ∆ΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑ∆Α, που αγωνίζονται µαζί σε µια σειρά αθλημάτων αλλά ταυτόχρονα και να δημιουργεί αυτές τις πολύτιµες οικογενειακές στιγµές που όλοι θα αναπολούµε τα επόµενα χρόνια, μυώντας τα παιδιά μας στις χαρές του αθλητισμού, της οµαδικότητας και της ευγενούς άµιλλας.

Ο Family Run δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα – θεσµού, στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. Ο αγώνας δεν θα περιορίζεται στο αγωνιστικό µόνο κοµµάτι αλλά και σε πλήθος άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων, µε εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ο αγώνας θα διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά µέρη της χώρας µας µε στόχο µεταξύ άλλων την γνωριμία µε περιοχές φυσικού και ιστορικού ενδιάφεροντος, την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών, αλλά και την παροχή βοήθειας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.



Ο 1ος Family Run θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη περιοχή της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια!

Πρόκειται για το πρώτο μαζικό, αθλητικό, οικογενειακό event με αγώνες:
_ τρεξίματος(διαφορετικές κατηγορίες)
_ ποδηλάτου
_ canoe – kayaκ

Κεντρική ιδέα στη διοργάνωση είναι η συμμετοχή των γονιών μαζί με τα παιδιά τους και ως εκ τούτου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ομαδική/οικογενειακή συμμετοχή.

Για αυτό το λόγο, τα αγωνίσματα και οι διαδρομές σχεδιάζονται από έμπειρους προπονητές παράλληλα με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και με ηλικιακές κατηγορίες για τα παιδιά που ξεκινούν από 3 μηνών έως 16 χρονών. Στόχος είναι η βράβευση όλων των συμμετεχόντων.

O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες µε την ευρύτερη σηµασία της λέξης και σε όλους τους πιθανούς συνδυασµούς. Μπορεί να συµµετάσχει ένας γονέας µε ένα παιδί, δύο γονείς µε ένα παιδί, δύο γονείς µε δύο παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, µονογονεϊκές οικογένειες, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε εγγόνια κ.α.

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η MEΛΙΣΣΑ με τα pasta kids που έχει συνδέσει πλέον το όνομά της με την υποστήριξη δρομικών αγώνων που δίνουν του σύνθημα ενός υγιεινού τρόπου διαβίωσης και διατροφής.



Eπίκεντρο των εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ως Χορηγός Φιλοξενίας θα αποτελεί το ξενοδοχείο THALATTA μέλος των Small Luxury Hotels of the World (SLH), το οποίο έχει καταφέρει να συνδυάζει το μοντέρνο design και αισθητική που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, με την παροχή εκείνων των υπηρεσιών που το καθιστούν ως ιδανικό οικογενειακό προορισμό.

Υποστηρικτής του Αγώνα ο εμβληματικός προορισμός για όλες τις οικογένειες της χώρας και όχι μόνο το αγαπημένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσονται και μαθήματα πρώτων βοηθειών στο νερό για γονείς από την ομάδα των ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas καθώς και ένα μικρό σεμινάριο για την εκπαίδευση των παιδιών από την κα Αγγελική Παππά ιδρύτρια του μοναδικού εξειδικευμένου και καινοτόμου κέντρου για την εκμάθηση αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες , του I LOVE DYSLEXIA.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή για μία αξέχαστη εμπειρία με τα παιδιά σας και να διασκεδάστε μέσα από την άθληση!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του Family Run στο Facebook ή το site www.familyrun.gr






ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

To αγωνιστικό πρόγραμμα κυριολεκτικά θα καλύπτει όλες τις ηλικίες. Θα έχει 200 μέτρα με γονείς και παιδιά να τρέχουν μαζί χέρι χέρι. Μετά αγώνας 1200 μέτρων με παιδικά καροτσάκια για βρέφη και μικρά παιδάκια έως 3 ετών. Αγώνας για παιδιά 7 και 8 και 9 ετών που θα κάνουν την ίδια διαδρομή και παιδιά μεγαλύτερα που θα κάνουν μία διαδρομή μεγαλύτερη τρέχοντας. Θα έχει ποδήλατο για παιδιά και γονείς που θα κάνουν πέντε χιλιόμετρα

Απόγευμα του Σαββάτου θα έχει καγιάκ στην πισίνα του Κάμπινγκ για μικρά παιδιά μέχρι 10 ετών με τη βοήθεια σε κάποιες περιπτώσεις γονιών και ναυαγοσωστών. Ποδήλατο για μικρά παιδιά που θα ξεκινήσουν από την παραλία του ξενοδοχείου και σημείο εκκίνησης όλων των αγώνων προς το παραλιακό χωριό της Αγίας Άννας και επιστροφή από το χώμα κάνοντας κύκλο. Επίσης παιδιά λίγο μικρότερα θα κάνουν ποδήλατο 500 μέτρα από το σημείο εκκίνησης ένα γύρο και τερματισμό στην παραλία από το χώμα.

Το Σάββατο θα έχει και μία προπόνηση για ενήλικες 5 και 10 χιλιομέτρων που θα γίνει σε χωμάτινη διαδρομή από τις 4 έως τις 5.30. Το Σάββατο βρ’αδυ θα διοργανωθεί το MEΛΙΣΣΑ PASTA NIGHT για όλους τους συμμετέχοντες

Την Κυριακή το πρωί θα έχει τρέξιμο για γονείς και παιδιά σε σκυτάλη.

Θα ξεκινήσει ένας μεγάλος και θα εναλλάσσονται με παιδιά ανάλογα με τις οικογένειες. Θα είναι για 1500 μέτρα με τετραμελείς οικογένειες. Και θα έχει και καγιάκ για μεγάλους στη θάλασσα και κολύμπι ανάλογα με τον καιρό για 50 μέτρα γονείς και παιδιά.

Το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απονομές και θα γίνει η τελετή λήξης του τριημέρου.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09

_ Παραλαβή του runners kit και εγγραφή στη γραμματεία του Αγώνα, στο Thalatta Seaside Hotel


ΣΑΒΒΑΤΟ 28/09

_ 11:30 Aγώνας 200μ. για γονείς και παιδιά μέχρι 4 ετών
_ 12:15 Αγώνας 1000μ. για όλες τις ηλικίες καθώς και με παιδικά ή βρεφικά καροτσάκια
_ 13:00 Mαθαίνουμε ποδήλατο για παιδιά μέχρι 4 ετών
_ 16:00 Oμιλία από την παιδαγωγό Αγγελική Παππά στο συνεδριακό κέντρο του Τhalatta Seaside Hotel
_ 17:30 Canoe Cayak για γονείς και παιδιά στην πισίνα του Club Agia Anna Summer Resort
_ 18:00 Μη αγωνιστική διαδρομή 5χλμ για ενήλικες
_ 19:30 MELISSA Beach Pasta Night στην παραλία του Thalatta Seaside Hotel
_ 21:00 Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Aττικού Ζωολογικού Πάρκου


ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09

_ 11:30 Μαθαίνουμε να κολυμπάμε σωστά από την ομάδα της LifeGuard Hellas
_ 12:30 Αγώνες ποδηλασίας με ηλικιακές κατηγορίες
_ 13:30 Τελετή Απονομής Μεταλλίων


Καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου και τις ώρες που δεν υπάρχει αγωνιστικό πρόγραμμα,
οι animation teams του Thalatta Seaside Hotel και του Club Agia Anna
ενώνουν τις δυνάμεις του με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από του Ολυμπιακούς Αγώνες
στο ENERGIERS ΚΙDS CLUB στο Thalatta Seaside Hotel.


12/9/2013 - Τελευταία ενημέρωση στις 13/9/2013 9:11:19 πμ

Περισσότερες πληροφορίες για το Family run στις παρακάτω διευθύνσεις.

Site: www.familyrun.gr

Email: info@familyrun.gr

Facebook.com/thefamilyrun -

Σε ιδιώτες 18 εκατ. στρέμματα δάσους! Βγαίνουν από το καθεστώς προστασίας και παραδίδονται για επιχειρηματική αξιοποίηση

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

Εκτάσεις δημόσιας γης συνολικής επιφάνειας άνω των 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων, στις οποίες περιλαμβάνονται κυρίως χορτολιβαδικές, βραχώδεις, πετρώδεις και άλλες μέχρι τώρα μη αξιοποιήσιμες, συγκεντρώνονται σε μια νέα κατηγορία εκτάσεων, τις «δημόσιες γαίες».

Σε δασικές εκτάσεις θα δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μόνιμων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στις 25 Μαΐου 2013 η «Ε» είχε γράψει για τα σχέδια που προωθούσε το υπουργείο Αυτές οι εκτάσεις, που αντιπροσωπεύουν το 13,6% της επιφάνειας της χώρας, βγαίνουν από το καθεστώς αυστηρής προστασίας της δασικής νομοθεσίας, δεν θα κηρύσσονται αναδασωτέες και προσφέρονται με τυπικούς περιβαλλοντικούς όρους για πλήθος επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αιχμή τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τα μεταλλεία για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.

Παράλληλα οι «δημόσιες γαίες» μέσω του μηχανισμού της «τράπεζας γης» μπορούν να ανταλλάσσονται με δάση και δασικές εκτάσεις.

Στόχος να εξασφαλίσουν δυνατότητα δόμησης πάνω από 300 ενεργοι δασικοί οικοδομικοί συνεταιρισμοί με περισσότερα από 500.000 μέλη, που επιδιώκουν πολεοδομική λύση εδώ και σαράντα χρόνια. Οι «δημόσιες γαίες» και ιδιαίτερα οι χορτολιβαδικές εκτάσεις επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούνται και για πολεοδόμηση, όταν πρόκειται για επεκτάσεις σχεδίων πόλεων των 12.500 υφιστάμενων μικρών οικισμών και οικισμών προ του 1923.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται η υποχρεωτική αναδάσωση ίσης έκτασης με αυτή που θα εκχερσώνεται για να γίνει η κάθε είδους επένδυση ή πολεοδόμηση, με ευθύνη και δαπάνη του ιδιώτη, ενώ την έκταση θα υποδεικνύει το δασαρχείο και θα ελέγχει την αναδάσωση μέχρι να εγκατασταθεί η βλάστηση.

Το Μνημόνιο

Τις αλλαγές στη δασική νομοθεσία προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με νομοσχέδιο που επιγράφεται «μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων», το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ενώ η ψήφισή του στη Βουλή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Με το σχέδιο νόμου ευνοείται η επιχειρηματικότητα σε δάση και δασικές εκτάσεις, στη λογική αξιοποίησης των φυσικών πόρων στο όνομα της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα επιλύονται χρονίζοντα αιτήματα φορέων και πολιτών, κυρίως της υπαίθρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης τόνισε σε δήλωσή του ότι το νέο νομοσχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου (κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, αυθαίρετα κ.λπ.) για τη δημιουργία εθνικής πολιτικής γης. Ο ίδιος επισήμανε ειδικότερα ότι με το νομοσχέδιο επιλύονται χρόνια προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου, αίρονται εμπόδια με γνώμονα «την προστασία του περιβάλλοντος, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, την κοινωνική συνοχή».

Σχέδια πόλης

Εκτός της δασικής νομοθεσίας, τίθενται τα όρια εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως σε περιοχές όλης της χώρας, εκτός από τα πάρκα και τα άλση. Πρόκειται για πλήθος περιοχών οι οποίες στο παρελθόν ήταν δασικές και πλέον έχουν δομηθεί κανονικά και με το νόμο της πολιτείας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και δήμοι όπως αυτός της Αγίας Παρασκευής. Εκτός των προβλέψεων της δασικής νομοθεσίας θα είναι οι δασικές φυτείες επί αγροτικών εκτάσεων, τα πεδινά ρέματα τα οποία δεν φέρουν δασική βλάστηση και οι εποχικά κατακλυζόμενες εκτάσεις.

Επιτρεπόμενες χρήσεις

Παράλληλα προβλέπεται ότι θα μπορούν να ανεγερθούν σε δάση και δασικές εκτάσεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το ξύλο, με στόχο να αναβιώσει μια βασική παραγωγική δραστηριότητα σε περιοχές της Ελλάδας όπου εγκαταλείφθηκε τα τελευταία χρόνια, ενώ θα μπορούν να εγκατασταθούν και βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού.

Στις δημόσιες γαίες, καθώς και σε δάση και δασικές εκτάσεις, θα επιτρέπονται πλήθος έργα και δραστηριότητες, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, ιερές μονές, σωφρονιστικά καταστήματα, ΧΥΤΑ, υδροτριβεία, κεραίες ραδιοτηλεοπτικών μέσων, πάρκα κεραιών, κέντρα υποδοχής μεταναστών κ.λπ.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μόνιμων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπως μελισσοκομεία, εκτροφεία θηραμάτων, ιχθυοτροφεία, εκτροφεία γουνοφόρων ζώων. Παράλληλα ρυθμίζεται και το πρόβλημα των ήδη λειτουργούντων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, κυρίως επί δασών, όπου δεν προβλέπονταν ώς σήμερα, αλλά και επί των δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων οι οποίες δεν έχουν την απαιτούμενη έγκριση της δασικής αρχής.

Σε ίδιες εκτάσεις θα επιτρέπονται μεγάλα δημόσια έργα, έργα ηλεκτροπαραγωγής, μικρά δημοτικά έργα, ορειβατικά καταφύγια, αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές. Στις δημόσιες γαίες θα επιτρέπεται να λειτουργούν τυροκομικές μονάδες, ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοιες εκτάσεις στην περιοχή, οι εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούν να λειτουργήσουν σε δασικές εκτάσεις, αλλά ποτέ σε δάση.

Για την κατασκευή της βασικής υποδομής κατασκηνώσεων που λειτουργούν σε δάση και δασικές εκτάσεις μπαίνουν προδιαγραφές.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

Απλουστεύεται η διαδικασία βεβαίωσης και έκδοσης απόφασης, και η κατεδάφιση όσων αυθαιρέτων βρίσκονται σε εκτάσεις των οποίων ο δασικός χαρακτήρας έχει κριθεί οριστικά θα μπορεί να γίνεται αμέσως. Παράλληλα αναπροσαρμόζεται περίπου στο διπλάσιο το ύψος των ποινών οι οποίες αφορούν παραβάσεις των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.

Οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις (π.χ. στρατόπεδα) οι οποίες βρίσκονται μέσα σε άλλοτε δάση και δασικές εκτάσεις, θα τεθούν υπό την ευθύνη της Δασικής Υπηρεσίας η οποία και θα μπορεί να προχωρεί σε νέες παραχωρήσεις για εκμίσθωση σε ιδιώτες ή σε άλλους φορείς. Τα έσοδα από τις νέες εκμεταλλεύσεις θα ενισχύουν το Πράσινο Ταμείο.

Εξάλλου οι καμένες εκτάσεις, περιοχές εντός δασών και δασικών εκτάσεων οι οποίες βρίσκονται σε νόμιμη αλλαγή χρήσης θα εξαιρούνται των αναδασώσεων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αποσύνδεση της εκλογής δημάρχου από την εκλογή δημοτικών συμβούλων--- Διαφωνούν οι δήμαρχοι

 Στη γραμμή Μιχελάκη ο Γρηγοράκος – Διαφωνούν οι δήμαρχοι



Αποσύνδεση της εκλογής δημάρχου από την εκλογή δημοτικών συμβούλων πρότεινε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το βήμα ημερίδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ.

«Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια πρώτη ευκαιρία» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών διατυπώνει τη σχετική εκλογική πρόταση, για την οποία αναμένονται οι θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Οι δημότες θα πρέπει να μπορούν να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους ανεξάρτητα από τον δήμαρχο. Οι πλειοψηφίες πρέπει να διαμορφώνονται στη βάση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην εμπέδωση ευρύτερων συνεργασιών» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος και εκτίμησε ότι, στα επόμενα χρόνια, στην Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Η πλειοψηφία σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι στατική, γιατί έτσι το θέλει ο δήμαρχος, μία ομάδα, ένα κόμμα, ένας συνδυασμός. Οι Δήμοι δεν θα αποσταθεροποιηθούν από αυτό αλλά από την παντοδυναμία του δημάρχου. Το μοντέλο που προτείνεται έχει και ένα άλλο θετικό στοιχείο: επιτρέπει και επιβάλλει συνεργασίες που είναι απαραίτητες για αλλαγές σε μια σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό τις τακτικές του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων που μέχρι τώρα προσανατόλιζαν τον εκάστοτε δήμαρχο στη λογική της εξυπηρέτησης του δημότη – πελάτη, εμποδίζοντάς τον να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα της κοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό εκλογής δημάρχου είπε ότι μπορούν να διατυπωθούν πολλές προτάσεις. «Το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή. Η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει να μας φέρει την εισήγησή της. Κάθε πρόταση θα έχει και τη δική της αλήθεια. Κύριο θέμα, όμως, είναι η αποσύνδεση της εκλογής δημάρχου από την εκλογή δημοτικών συμβούλων», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να γίνει σχετικός διάλογος χωρίς δογματισμούς και αντιπαλότητες, διευκρινίζοντας ότι με την τοποθέτησή του θέτει συνολικά το πολιτικό ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιολόγησης του πολιτικού συστήματος της χώρας, των Περιφερειών και των Δήμων και αναβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης διαφώνησε με την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, επισημαίνοντας: «Θέσατε ζήτημα για το εκλογικό σύστημα. Διαφωνούμε ριζικά και σ” αυτήν την κατεύθυνση κινείται ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που απορρίπτει οποιαδήποτε εκδοχή αλλαγής του συστήματος σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν μπορεί να ανοίγει τέτοια συζήτηση μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές».

«Υπολειτουργούμε. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουμε κανένα δείγμα προσπάθειας των κυβερνώντων να αναβαθμίσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημείωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, εκτιμώντας ότι η ανακίνηση του ζητήματος του εκλογικού νόμου αυτή τη στιγμή δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης. Δήλωσε, δε, ανοιχτός σ” έναν τέτοιο διάλογο που θα αφορά τις μεθεπόμενες εκλογές.

Για ριζική αλλαγή του τοπίου της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα έκανε λόγο, με αφορμή τις επισημάνσεις του κ. Γρηγοράκου, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης και μίλησε για επιχειρούμενη κατάργηση του συστήματος που καθιέρωσε ο «Καλλικράτης» και στηρίζεται στις παρατάξεις.


__________________-

Τις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ προκαλεί η ανακίνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη μέσω «διαρροών» στον Τύπο και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δημάρχων θέματος αλλαγής εκλογικού συστήματος στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αντίθετοι εμφανίζονται οι περισσότεροι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ τόσο στο ενιαίο ψηφοδέλτιο με το επιχείρημα ότι θα υπάρξει «ακυβερνησία» στους δήμους όσο την επαναφορά του 42%, που «έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία».

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από τους δημάρχους της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, τόνισε στην aftodioikisi.gr ότι «είναι άκαιρο να ανοίγει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου».

Να σημειωθεί ότι την αντίθεση τους για το ενιαίο ψηφοδέλτιο είχαν εκφράσει, όταν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα τον περασμένο Ιούνιο, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

20.000 Ευρώ το 5χ5 της Κεράμειας



Οι τιμές των γήπεδων  5χ5  στο δήμο μας πάνε ανάλογα με το πληθυσμό. 45.000 Ευρώ  δόθηκαν για το 5χ5 στο Κυμάσι  και το Σπαθάρι 20.000 Ευρώ για το 5χ5 της  Κεράμειας.

Το Δημοτικό Συμβουλιο ενέκρινε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2013 ως
εξής:
1. Μείωση του Κ.Α 15.7326.0007 του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στηνΤ.Κ Κεράμιας» κατά 6.600,00 €, ο προϋπολογισμός διαμορφώνεται σε ποσό-20.000,00€
2. Αύξηση του ΚΑ 15.7336,0007 έργου «Κατασκευή περίφραξης καιανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Νηπιαγωγείου Αγίας Άννας» κατά6.600,00€, ο προϋπολογισμός διαμορφώνεται σε ποσό-12.600,00-€




Πέρυσι ο δήμος  διέθεσε τα παρακάτω ποσά για την συντήρηση τους.

Διάθεση πίστωσης 5.000,00 €, για την «Εργασίες συντήρησης γηπέδου 5Χ5 Λίμνης». (ΑΔΑ: Β4ΘΡΩΛ5-Λ2Ν)

Διάθεση πίστωσης 5.000,00 €, για «Εργασίες συντήρησης γηπέδου 5Χ5 Ροβιών». (ΑΔΑ: Β4ΘΡΩΛ5-ΛΓΧ)

Διάθεση πίστωσης 5.000,00 €, για «Εργασίες συντήρησης γηπέδου 5Χ5 Δάφνης » ΑΔΑ: Β4ΘΡΩΛ5-Π9Υ


Διαβάστε επίσης

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»






Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τροπολογία που ψηφίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα επρόκειτο να διακοπεί στις 30.9.2013 μετά και την τελευταία παράταση που είχε δοθεί την άνοιξη, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο «αέρα» περί τους 100.000 ηλικιωμένους που συμμετέχουν σε αυτό αλλά και οι 3.500 εργαζόμενοι.
Στο δήμο μας 210 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι,ωφελούνται απο το προγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" που απασχολεί 7 εργαζόμενους


Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση προσφέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων:

α) «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»,

β) «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα»,

γ) «Κατ’ οίκον Νοσηλεία».

Οι υπηρεσίες αφορούν κυρίως σε:

-συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

-ιατρική φροντίδα

νοσηλευτική μέριμνα, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία

-οικιακή βοήθεια

-ενημέρωση των εξυπηρετουμένων για τα δικαιώματα τους και την υποστήριξη κατά τις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και

-συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες, κλπ

Τα τρία επιμέρους προγράμματα

Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» θεσμοθετήθηκε με το άρ­θρο 138 του ν. 4052/12 αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοι­νωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» θεσμοθετείται σε συνεργασία με το Υπο­υργείο Υγείας με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στο δικό του χώρο συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το πρόγραμμα «κατ’ οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν πιλοτικά.

Υλοποίηση Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το διάστημα μέχρι 30-09-2014 με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσω­τερικών, του ΙΚΑ-ETAM και της ΕΕΤΑΑ.

Στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 έως 31-03-2014 θα γίνει πλή­ρης καταγραφή των ωφελούμενων ανά κατηγορία που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο, σε ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο στο οποίο, εκτός των άλλων, θα εμφαίνεται η ιδιότητα με την οποία μετέχει στο πρόγραμμα ο ωφελούμενος π.χ. ωφελούμενος του «Κατ’ οί­κον Φροντίδα Συνταξιούχων» ή του «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» ή του «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» κ.λ.π. Η διαδικασία καταγραφής, η τήρηση και η επικαιρο­ποίηση του μητρώου θα περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση.

Μετά την 30η Σεπτεμβρίου του 2014

Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που θα αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 30η Σεπ­τεμβρίου 2014 δύνανται μετά την 1-06-2014, να συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας, του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της ΕΕΤΑΑ για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του «Κατ’ Οί­κον Φροντίδα Συνταξιούχων», των δικαιούχων του νέου προγράμματος «Κατ’ οί­κον Κοινωνική Φροντίδα» ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑμεΑ οικονομικά αδυνά­των πολιτών, καθώς και δικαιούχων του «Κατ’ οίκον Νοσηλείας».

Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2014 στο παρα­πάνω πλαίσιο θα καθοριστεί με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Συμεών στο πανηγύρη του Μαντουδίου


Στην περιφορά της εικόνας  του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου  στο Μαντούδι  παραβρέθηκε χθες το βράδι  ο Συμεών Κεδίκογλου.

eviatop

Οι αντιδήμαρχοι μετά συζύγων -Paliatsos


Παραδοσιακοί χοροί- Paliatsos

Λάθη μετρήσεων και διαγραφές χρεώσεων της ΔΕΥΑ

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ στις 6/9/13  ασχολήθηκε με αιτήσεις πολιτών και διαπίστωσε αρκετά λάθη υδρομετρήσεων.  Διαβάστε  γαι τα συγκεκριμένα λάθη στην σχετική απόφαση.

Πρόσληψη 10 διμηνιτών από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ αποφάσισε την πρόσληψη10 ατόμων (εργατών γενικών καθηκόντων) γιατο καθαρισμό των πηγών, των δεξαμενών και των αντλιοστασίων όλου του δήμου. Το συγκεκριμένο θέμααφορά τη δημόσια υγιεινή και είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης των συγκεκριμένων ατόμων

Προβολή δήμου στην Ρωσική αγορά: Ξενάγηση Ρώσων δημοσιογράφων

από το   topikiprotovoulia.blogspot.gr

Ο ΕΟΤ σε συνεργασία με περιφέρεια και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας οργάνωσε μια επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων για την προβολή της Εύβοιας στην Ρωσική αγορά.
Εμείς αναλάβαμε να τους ξεναγήσουμε για 3 ώρες. Προσπαθήσαμε να πρωτοτυπίσουμε για να μας θυμούνται και να εστιάσουμε στα χαρακτηριστικά της περιοχής, αυτά που έχουμε συμφωνήσει ότι θα προβάλλουμε:

το συνδυασμό βουνού και θάλασσας
την παρθένα φύση
την ανθρώπινη και προσωπική φιλοξενία για να τονίσουμε το πρώτο χαρακτηριστικό της περιοχής μας επισκεφτήκαμε τον καταρράκτη στη Δριμώνα και αμέσως μετά βρεθήκαμε στη θάλασσα.
Η διαδρομή αλλά και η τοποθεσία στον καταρράκτη προβάλει την παρθένα φύση μας. Τους εντυπωσιάσαμε όμως με τις υπερήλικες ελιές που επισκεφτήκαμε στον ελαιώνα.

Την πολύ προσωπική φιλοξενία την έχουμε μέσα μας και το δείξαμε με το κέφι και την συνεργασία. Ετοιμάσαμε πικ νικ στην παραλία με τη βοήθεια του κέντρου Υιαλού. Ελληνικοί μεζέδες-φάβα, ντολμάδες,μελιτζανοσαλάτα,κολοκυθοκεφτέδες,ελιές,πίτα,γλυκά του κουταλιού κλπ- τοπικό κρασί και η παρουσία μας δημιούργησαν ένα χαλαρό κλίμα.
Μαντεύοντας την διάθεσή τους για μπάνιο στην θάλασσα,είχαμε φροντίσει να υπάρχει δωμάτιο για να αλλάξουν και ξαπλώστρες στην παραλία.






Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας.
Τους δώσαμε ένα μικρό και ελαφρύ δώρο (έχουν πάντα λίγο χώρο στις αποσκευές) και φυλλάδιο στα Ρωσικά με πληροφορίες και τη σελίδα μας www.enjoyevia.com που έχει πληροφορίες μεταφρασμένες στα ρωσικά.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αποστόλου προς Αρβανιτόπουλο: Πως θα εξασφαλίσετε την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στο δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγιας Άννας;


Ο κ. Βαγγέλης . Αποστόλου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στο υπουργό παιδείας:
 "Είναι γεγονός πως πολλοί μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της Εύβοιας, και ιδιαίτερα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης και Αγίας Άννας, δεν παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων τους από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι σήμερα, λόγω αδυναμίας μετάβασής τους από τον τόπο κατοικίας τους στην έδρα των σχολείων τους.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των εν λόγω μαθητών του Δ.Δ. Κοτσικιά, οι οποίοι κυμαίνονται σε ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η μετάβασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραίοτητα.


Επειδή:
  • Η επιβίβαση των μαθητών σε οχήματα Κοινοπραξίας Τουριστικών Επαγγελματικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) είναι δύσκολη και μη ασφαλής, καθώς τα οχήματα αυτά δε διαθέτουν ζώνες ασφαλείας ανάλογες με την ηλικία των παιδιών,
  • Οι μαθητές κατά τη διάρκεια μετάβασης στο σχολείο ταξιδεύουν χωρίς συνοδό, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους σύμφωνα και με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις,
  • Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν προς και από το σχολείο λόγω της μορφής του δρόμου (πολλές και επικίνδυνες στροφές) είναι εκ των πραγμάτων απαγορευτική για την ηλικία των 5-11 ετών και
  • Ο χρόνος αναμονής από το πέρας των εκπαιδευτικών περιόδων μέχρι να επιβιβασθούν στα οχήματα για επάνοδο στον τόπο κατοικίας τους ξεπερνά τη μιάμιση ώρα, πράγμα που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, περισσότερο δε της συγκεκριμένης ηλικίας
 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών από και προς τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Εύβοιας και ιδιαίτερα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας;

Ο Αναγνωστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο- Μία από τα ίδια ξανά




Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισκέφτηκε χθες 24-09-2013 τη Λίμνη Εύβοιας, για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης –Μαντουδίου –Αγίας Άννας.







Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός ενημέρωσε τον βουλευτή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και επικεντρώθηκε κυρίως στο κλείσιμο Υπηρεσιών, όπως η ΔΟΥ Λίμνης, το Ειρηνοδικείο, οι Λιμενικοί Σταθμοί, στην ελλιπή στελέχωση του Κέντρου Μαντουδίου καθώς και σε θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους δημότες.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τη στήριξη που παρείχε ο βουλευτής, στα παραπάνω ζητήματα του Δήμου, αφού από την πλευρά του ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος είτε με κατάθεση αναφορών είτε με κατάθεση σχετικών ερωτήσεων.

Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση, ζήτησαν να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την προστασία των παραγωγών της περιοχής και τη διερεύνηση συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές.

Ο βουλευτής στη σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στα γενικότερα θέματα που απασχολούν το χώρο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στη δραματική μείωση των πόρων της, αλλά και στη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Τέλος δεσμεύτηκε να διερευνήσει όσα θέματα τέθηκαν από το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερώσει για την εξέλιξή τους.

eviaportal.gr

60.000,00€ για την μεταφορά μαθητών

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε  την διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α 15.6162.0001 ποσού 60.000,00€ σε βάρος του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2013 , για «Μεταφορά  μαθητών Α/θμιας & Β/θιας Εκπ/σης Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας».

Απευθείας ανάθεση για την Τοπογραφική Αποτύπωση της Αγίας Άννας

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την απ’ ευθείας ανάθεση της μελέτης «Μελέτη για Τοπογραφική Αποτύπωση οικισμού Αγίας Άννας» στην μελετήτρια **********************, η
οποία διαθέτει πτυχίο Α΄ τάξεως, ποσού 15.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

 Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α 70.7413.0010 του προϋπολογισμού οικ. έτους
2013 και δεν υπερβαίνει το ποσοστό του τριάντα τοις εκατό (30%) του ανωτάτου ορίου
για πτυχίο Α τάξεως , ποσού 15.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α που ισχύει για την συγκεκριμένη
κατηγορία μελέτης

Δεδομένου ότι η Τεχνική Υπηρεσία αδυνατεί να συντάξει την μελέτη διότι δεν διαθέτει Τοπογράφο Μηχανικό και ζήτησε την συνδρομή του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Εκτέλεσης έργων και μελετών Περιφερειακής Ανάπτυξης , οι οποίοι με την σειρά τους μας γνωστοποίησαν ότι έχουν έλλειψη αντίστοιχης ειδικότητας, εξοπλισμού κ.λ.π. Το γεγονός ότι βάσει του άρθρου 209 του Ν.3463/2006 επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση μελέτης σε πτυχιούχο μελετητή ή μελετητικό γραφεί Α΄ ή Β΄ τάξης πτυχίου, εφόσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το τριάντα τοις εκατό (30%) του ανωτάτου ορίου αμοιβής πτυχίου Α΄ τάξης
που κάθε φορά ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία μελέτη

Στα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ τα έξοδα της ΔΕΥΑ για το 2013

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ενέκρινε την  αναμόρφωση του προϋπολολογισμού του 2013. Τα έξοδα  της επιχείρησης φια το 2013 ανέρχονται σε 1.205.644 Ευρώ.

Περίπου 820 χιλιάδες ευρώ  εισέπραξε η ΔΕΥΑ από λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης  το 2013.

«Ώρα να ξυπνήσουμε!»

«Ώρα να ξυπνήσουμε!» είναι το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς» για την έναρξη της νέας υπηρεσίας της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Διαφάνεια Τώρα!». Με μια σειρά εκδηλώσεων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στην πλατεία Κοραή και στον Κεραμεικό, οι εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας θα ενημερώσουν τους πολίτες για την ανεξάρτητη γραμμή υποστήριξης 10190 για θύματα διαφθοράς.


Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή, η μπάντα βραζιλιάνικων κρουστών Quilombo θα δώσει τον δικό της μουσικό τόνο στο μήνυμα της εκστρατείας, ανοίγοντας μια σειρά τριών street events. Θα ακολουθήσει στις 13.00 stand-up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ και στις 14.00 η δράση «Δεν σφυρίζουμε κλέφτικα». Οι εθελοντές της Διεθνούς Διαφάνειας φορώντας σφυρίχτρες θα καλέσουν τον κόσμο σε μια ανοιχτή συνομιλία κι ενημέρωση για την υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».


Ποδηλατική δράση κατά της διαφθοράς

Με αφετηρία και πάλι την πλατεία Κοραή, μπροστά στον σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο», στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει μια ξεχωριστή ποδηλατοπορεία υπέρ της διαφάνειας στην δημόσια ζωή με τίτλο: «The ride of Transparency». Οι εθελοντές θα μοιράσουν τις σφυρίχτρες τους στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα της εκστρατείας μέσα από τους δρόμους της Αθήνας. Από την πλατεία Κοραή θα κατευθυνθούν στον Κεραμεικό και στις παλιές γειτονιές του Μεταξουργείου.


Στην οδό Ιάσονος 18, στο κτίριο όπου πραγματοποιείται ως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης ReMap 4, η ποδηλατοδρομεία θα κάνει στάση στο graffiti event που θα βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί από τον streetartistb. Μια συμβολική τοιχογραφία που θα αποτυπώνει μια ζωή απαλλαγμένη από τη διαφθορά θα αποκαλυφθεί σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στην πρόσοψη του παλιού κτηρίου. Η ποδηλατοπορεία θα ολοκληρωθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.transparency.gr/

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έντονη κινητικότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ του δήμου μας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Πυρετωδώς δουλεύει η ομάδα του «αλεξιπτωτιστή» υποψήφιου δημάρχου για τον σχηματισμό του συνδυασμού για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.    Ο κεντρικός πυρήνας του  υποψήφιου    εθεάθει   σε διάφορα καταστήματα της περιοχής  και έχει κάνει αρκετές κρούσεις  σε άτομα για την στρατολόγηση υποψηφίων.  

Ο «πυρήνας» του νέου  συνδυασμού  προέρχεται από το χώρο του  βαθιού ΠΑΣΟΚ  και πιο συγκεκριμένα  πρώην ΠΑΣΟΚαντζή δημάρχου της περιοχής. Νεώτερα σύντομα στο Ε.Β.

Διαβάστε επίσης

Ποιός είναι ο «αλεξιπτωτιστής» από τα βάθη του ΠΑΣΟΚ που θέλει να γίνει δήμαρχος μας;

Και άλλη αγωγή κατά του δήμου από απλήρωτο δικηγόρο


Από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής:
"Μας είχε κοινοποιηθεί αγωγή της κ. **********ασκούμενης δικηγόρου η οποία ενεργεί ως νόμιμη κληρονόμος του αποβιώσαντος δικηγόρου **************, κατά του Δήμου για οφειλές του Δήμου προς τον αποβιώσαντα πατέρα της . Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί λόγω του γεγονότος ότι η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Ευβοίας δεν θεωρεί το ένταλμα ώστε ο Δήμος να προβεί στην πληρωμή του ανωτέρω δικηγόρου για υπηρεσίες που παρείχε στον Δήμο.
 Εμείς με την αριθμ. 4/2012 είχαμε ορίσει δικηγόρο την κ. ****************** δικηγόρο Λίμνης, η οποία όμως στη συνέχεια κατά δήλωση της δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον Δήμο γιαυτό πρέπει να προβούμε στην αντικατάσταση της με τον ορισμό ως πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου την κ. Ζι******************* η οποία θαεκπροσωπήσει τον Δήμο στην τακτική δικάσιμο και σε όσες άλλες οριστούν μέχρι την τελική περαίωση ης υπόθεσης"